Niina Seppälä 13:s Rotterdamissa
18.8.2023 klo 20:51
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Niina Seppälä kilpailemassa perjantaina Hollannissa.

Niina Seppälä on sijoittunut 13:nneksi ja Jarkko Mylly 25:nneksi Rotterdamissa käynnissä olevassa kansainvälisessä paraurheilutapahtumassa.

Teksti ja kuvat: Erkki Matilainen

Hollannin Rotterdamissa alkoi tiistaina uusi paraurheilun monilajitapahtuma European Para Championships. Tapahtuma järjestetään jatkossa neljän vuoden välein aina vuotta ennen kesäparalympialaisia.

Rotterdamissa on mukana kymmenen paraurheilulajia, joista valtaosassa kisataan EM-mitaleista ja useimmissa myös maapaikoista ensi vuoden Pariisin paralympialaisiin. Mukana on kaikkiaan kolmetoista suomalaisurheilijaa viidessä lajissa. Ampumaurheilijoita on kuusi.

Kilpailupaikkana on valtava Ahoy-areena, jossa eri lajit on sijoitettu kaikkien nähtäväksi viiteen suureen halliin ja ulkokentille. Kisaisännät ovat panostaneet ystävällisyyteen ja hyvään ilmapiiriin.

Ampumaurheilu alkoi perjantaina ilma-aselajeissa. Mitaleista on kamppailemassa 127 ampujaa 30 maasta. Kilpailutapahtumissa, erityisesti finaaleissa, riittää nykymeiningin mukaisesti kovaäänistä tunnelmaa ja meteliä sekä kaiuttimista että yleisöstä.

Suomalaisista ampuu kolme urheilijaa liikuntavammaisten lajeissa ja kolme urheilijaa näkövammaisten lajeissa. Paralympialajeissa Pariisin maapaikkoja on jaossa harmillisesti muissa paitsi kahdessa suomalaislajissa.

Jarkko Mylly.

Perjantaina R3-kilpailussa ammuttiin ilmakiväärillä 60 laukausta makuulta. Suomalaisista vuorossa olivat Niina Seppälä (MU) ja Jarkko Mylly (HaaAs).

Peruskilpailun voitti tuttu nimi, Espanjan Reinaldo Saavedra tuloksella 636,8. Toiseksi sijoittui Iso-Britannian Matt Skelhon tasatuloksella ja kolmanneksi tuli Israelin Yuliya Chernoy tuloksella 635,8. Finaaliin pääsi tuloksella 632,1.

Seppälä ampui tasaisen hyvin sijoittuen 13. sijalle tuloksella 630,4. Myllyllä sen sijaan oli hankaluuksia läpi kilpailun sijoituksen ollessa 25:s tuloksella 623,7.

– Ammuin nykyiseen harjoittelutasooni nähden ihan hyvin ja tasaisesti, Seppälä totesi.

– Harjoituksissa on ollut parempaa ja huonompaa tekemistä, hakemista uuden aseen ja takin kanssa. Näin kauden ensimmäisissä isoissa kisoissani kilpailun alussa oli hieman jännitystä, joka meni kuitenkin pian ohi ja pystyin keskittymään rauhassa omaan suoritukseeni. Tästä on hyvä jatkaa kunnon rakentamista kohti Perun MM-kilpailuja.

Mylly sen sijaan sanoi, ettei tänään ollut hänen päivänsä:

– Homma ei lähtenyt kunnolla liitoon missään vaiheessa. Koelaukaukset olivat ok, mutta kisassa oli samaa pitorauhattomuutta kuin kotiharjoituksissakin uudella, edellistä kevyemmällä aseella. Fiilis oli kyllä ihan hyvä eikä syke häirinnyt, mutta tuo rauhattomuus toi tullessaan kovin epätasaisen suorituksen. Nyt katse kohti Perua.

Lauantaina ovat vuorossa R5-lajin kilpailua edeltävät harjoitukset. Itse kilpailu ammutaan EM-kilpailujen viimeisenä lajina sunnuntaina.

R3-peruskilpailun parhaat ja suomalaiset: 1) Reinaldo Saavedra Espanja 636,8, 2) Matt Skelhon Iso-Britannia 636,8, 3) Julia Tshernoy Israel 635,8, 4) Veronika Vadovicova Slovakia 635,2, 5) Cedric Fevre Ranska 633,6, 6) Jean-Louis Michayd Ranska 633,0, 7) Radoslav Malenovsky Slovakia 632,4, 8) Irina Shchetnik Ukraina 632,1, … 12) Niina Seppälä 630,4, … 25) Jarkko Mylly 623,7.

Kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.