EM-Osijek: Suomi kahdeksas skeetin joukkuekilpailussa
13.9.2023 klo 17:14
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomi sijoittui kahdeksanneksi miesten skeetin joukkuekilpailussa, kun haulikkoammunnan EM-kilpailut jatkuivat keskiviikkona Kroatiassa.

Kroatian Osijekissa järjestettävissä haulikkolajien EM-kilpailuissa ammuttiin keskiviikkona skeetin joukkuekilpailut. Suomen miesten joukkueessa ampuivat Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet), Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) ja Timi Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat).

Joukkuekilpailun karsinnassa ammuttiin 225 kiekkoa eli jokainen ampumaurheilija ampui 75 kiekkoa. Suomalaiset ampuivat karsinnassa tasaisesti, sillä Pesosen tulos oli 71 (24+23+24), Vallioniemen 71 (24+25+22) ja Takasen 72 (24+24+24).

Suomen tulos riitti 8. sijaan, kun neljän parhaan mitaliotteluihin vaadittiin tulos 217. Kultamitaliotteluun pääsi karsinnan kaksi parasta, jotka olivat Tshekki (219) ja Italia (218). Pronssiottelussa kohtaavat Saksa (217) ja Iso-Britannia (217).

Takasella oli tasainen ja hyvä EM-kisareissu kokonaisuutena:

– Sama meno jatkui tiimikisassa. Harmittavan lähelle jäätiin mitaliotteluja. Kamat kasaan ja sitten treenaamaan kohti ensi vuoden olympiakarsintoja, hän summasi.

Vallioniemellä oli luottavainen lähteä joukkuekisaan kavereiden kanssa, ”joista tiesi, että ammattimainen valmistautuminen kisoihin oli tehtynä”.

– Joukkueena oli tasainen suoritus, mutta se ei tänään aivan riittänyt mitaliotteluihin. Napsun lisää olisi tarvinnut tuloksiin, mutta tähän on hyvä lopettaa tämä kilpailukausi, hän sanoi.

Pesonen puolestaan totesi, että tämä oli hänelle kisapäivistä ”ehdottomasti vaikein”, vaikka hyvä fiilis olikin ampua Takasen ja Vallioniemen kanssa.

– Minulla oli hieman vetelä olo aamusta saakka enkä ihan kaikkea saanut kropasta ruoskittua irti. Keskiverto suoritus ja parempaan olisi omalta osaltani pitänyt pystyä, Pesonen sanoi.

EM-kulta meni lopulta Italialle, joka oli kultamitaliottelussa Tshekkiä parempi pistein 6–4. Saksa sai pronssia voitettuaan Ison-Britannian 6–2.

Osijekissa ei ole torstaina kilpailutapahtumia. Poikien ja tyttöjen EM-skeet alkaa perjantaina.

Osijekin EM-kilpailuihin osallistuu 415 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 41 maata. Suomesta on mukana kahdeksantoista urheilijaa. Viimeinen kilpailupäivä on tiistai 26. syyskuuta.

Haulikkolajien EM-kilpailut (skeet, trap)
8.–27.9. Osijek, Kroatia

Tuloksia ke 13.9.

Miesten skeet, joukkuekilpailu
Karsinta (225 kiekkoa): 1) Tshekki 219, 2) Italia 218, 3) Saksa 217/uusinta 12, 4) Iso-Britannia 217/11, … 8) Suomi 214. 14 joukkuetta.

Kultamitaliottelu: Italia – Tshekki 6–4
Pronssimitaliottelu: Saksa – Iso-Britannia 6–2

EM-kisojen kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.

// Artikkelia muokattu klo 20.15: päivitetty mitaliottelujen tulokset. //