EM-Osijek: Suomi trapin parikilpailussa viides ja 14:s
25.9.2023 klo 16:44
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Noora Antikainen ja Jukka Laakso putosivat pronssiottelusta uusinnan jälkeen. (Kuvat: Pekka Maunula)

Suomen joukkueet sijoittuivat trapin parikilpailussa viidenneksi ja 14:nneksi, kun haulikkolajien EM-kilpailut jatkuivat maanantaina Kroatiassa. Suomi 1 putosi pronssimitaliottelusta uusinnan jälkeen.

Kroatian Osijekissa järjestettävissä haulikkolajien EM-kilpailuissa ammuttiin maanantaina toiseksi viimeinen kilpailupäivä. Ohjelmassa oli trapin parikilpailu, jossa Suomen joukkueet olivat Suomi 1 (Jukka LaaksoNoora Antikainen) ja Suomi 2 (Juho MäkeläMopsi Veromaa). Laakso, Antikainen ja Mäkelä edustavat Orimattilan Seudun Urheiluampujia, Veromaa Sibbo Skyttegilleä.

Trapin parikilpailun karsinnassa ammuttiin 150 kiekkoa. Suomi 1:n tulos oli 142, jolla se uusi pääsystä pronssimitaliotteluun saman tuloksen tehneiden Ison-Britannian joukkueiden kanssa. Suomi 1 jäi uusinnassa kolmanneksi eikä päässyt kamppailemaan pronssista. Sen sijoitus oli viides.

Kultamitaliotteluun eteni karsinnan kaksi parasta joukkuetta, jotka olivat Slovakia 1 (144) ja Italia 2 (143).

Laakso rikkoi 72 kiekkoa (24+24+24) ja Antikainen 70 kiekkoa (24+22+24). Antikaisen mukaan karsinta meni ”ihan kivasti”:

– Eka ja vika sarja olivat oikein hyviä, mutta toinen oisi voinut olla parempi, Antikainen totesi ja harmitteli sitä, että finaalipaikka oli ”taas niin lähellä”:

– Finaalipaikan uusinnassa ammuin ohi, ja kyllä niin ottaa ottalohkoon! Jukan kanssa puhuttiin, että olemme olleet tänä vuonna koko ajan kärjen tuntumassa, mutta ensi vuonna ollaankin kärjessä. Jukka ampui todella hyvin. Harmittaa, että jäätiin ilman mitalia!

Laaksolle jäi positiivinen fiilis, vaikka ”ihan täydellisesti ei mennytkään”.

– Jokaiseen sarjaan tuli yksi pieni virhe. Huomenna sitten joukkuekisaan. Kaikilla miehillä on ammunta sujunut hyvin, ja meillä on hyvä tiimihenki päällä. On mukava lähteä ampumaan!

EM-Osijekin viimeinen kilpailupäivä on tiistai, jolloin ammutaan miesten ja naisten trapin joukkuekilpailut. Suomella on joukkue molemmissa kilpailuissa.

Mopsi Veromaa ja Juho Mäkelä.

Suomi 2 teki parikisassa tuloksen 139, jolla se sijoittui 14:nneksi. Mäkelän tulos oli 73 (24+25+24) ja Veromaan 66 (24+22+20).

– Ammunta kulki tänään ihan mukavasti. Harmittavasti jäimme muutaman kiekon pronssimitaliuusinnasta, mutta ensi kerralla sitten, Mäkelä summasi kilpailunsa ja lähtee ”hyvin fiiliksin” kohti joukkuekisaa.

Veromaan ensimmäinen kierros tuntui hyvältä ja sujuikin hyvin. Sitten ”alkoi alamäki”, eikä Veromaa saanut kiinni siitä, missä vika on ja miten korjata se.

– Hienoa oli kyllä katsella vierestä Juhon upeaa ammuntaa. Harmi, ettei se tarttunut minuun edes pikkaisen. No, toivotaan, että vika korjaantuisi huomiseksi, kun on vielä joukkuekisa edessä, sunnuntaina naisten henkilökohtaisessa kilpailussa hienosti kuudenneksi sijoittunut Veromaa sanoi.

Haulikkolajien EM-kilpailut (skeet, trap)
8.–27.9. Osijek, Kroatia

Tuloksia ma 25.9.

Trap, parikilpailu, karsinta (150 kiekkoa): 1) Slovakia 1 144, 2) Italia 2 143, 3) Iso-Britannia 1 142/uusinta 8, 4) Iso-Britannia 2 142/7, 5) Suomi 1 142/1, … 14) Suomi 2 139. 24 joukkuetta.

Kultamitaliottelu: Italia 2 – Slovakia 1 5–5 / uusinta 1–0
Pronssimitaliottelu: Iso-Britannia 1 – Iso-Britannia 2 7–1

EM-kilpailujen kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.

// Artikkelia muokattu klo 17.25: päivitetty kultamitaliottelun tulos. //