Para-ammunnan MM: Jarkko Mylly odotetusti jatkoon
28.9.2023 klo 07:01
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jarkko Mylly R6-pienoiskiväärikilpailussa.

Jarkko Mylly selvitti para-ammunnan MM-kilpailuissa pienoiskiväärin R6-kilpailun karsinnan ja ampuu varsinaisessa kilpailussa.

Teksti ja kuva: Erkki Matilainen

Perun Limassa järjestettävät para-ammunnan MM-kilpailut jatkuivat keskiviikkona. Ainoa suomalaislaji oli 50m pienoiskiväärin makuukilpailu. R6-kilpailu oli kaksieräinen karsinta, jossa kummastakin erästä 21 parasta jatkoi torstain varsinaiseen kilpailuun. Suomesta viivalla oli Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura).

Kilpailu pyörivine tuulineen oli vaikea useimmille. Silti kärki, Espanjan Juan Antonio Saavedra, ampui pisteen päähän maailmanennätyksestä tuloksellaan 626,7.

Mylly selvitti odotetusti ja selvästi tiensä jatkoon. Hän ampui 614,6 pistettä ollen eränsä kymmenes. Hänen kilpailunsa oli kaksijakoinen. Alkupuolisko sujui tasokkaasti.

– Tuulen kanssa sai olla tarkkana, mutta sain ammunnan kulkemaan hyvin alusta alkaen. Koelaukauksilla jalka alkoi krampata, mutta pärjäilin senkin kanssa kohtuullisesti.

Jälkipuoliskolla alkoivat kuitenkin vaikeudet.

– Puolivälin tietämillä ja sitä ennenkin tein hölmöjä ysejä, jotka alkoivat nakertaa itseluottamusta. En saanut laukauksia lähtemään ajoissa, ja ammunta meni hieromiseksi. Siitä niitä ysejä alkoikin sitten tulla lisää. Rytmiin takaisin pääseminen oli vaikeaa. No, valmentajan mukaan huomenna onkin helppo ampua fiksummin.

Tämä MM-kilpailujen viimeinen suomalaislaji ammutaan päätökseensä kilpailujen päätöspäivänä torstaina 28. syyskuuta.

Liikuntavammaisten ampujien kivääri- ja pistoolilajit kuuluvat kesäparalympialaisten lajiohjelmaan, ja näissä lajeissa on Limassa jaossa MM-mitalien lisäksi myös maapaikkoja vuoden 2024 Pariisin paralympialaisiin.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailut
19.–29.9. Peru, Lima

Tuloksia ke 27.9.

R6 50m pienoiskivääri, karsinta
1. erä: 1. Saavedra Juan Antonio Espanja 626,7, 2) Michaud Jean-Louis Ranska 624, 8, 3) Lousdal Kasper Tanska 619,0.
2. erä: 1) Hiltrop Natascha Saksa 625,0, 2) Skelhon Matt Iso-Britannia 620,8, 3) Babska Emilia Puola 619,0, … 10) Jarkko Mylly 614,6.

Kaikki MM-tulokset Siuksen verkkosivuilla.