Para-ammunnan MM: Pariisin maapaikka kutittelee Jarkko Myllyä muttei meinaa tarttua
29.9.2023 klo 08:04
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jarkko Mylly R6-luokan kilpailussa Limassa.

Kivääriampuja Jarkko Mylly koki taas Pariisin paralympialaisten ”maapaikkahipaisun”.

Teksti ja kuva: Erkki Matilainen

Para-ammunnan MM-kilpailuissa Perun Limassa ammuttiin myöhään torstaina Suomen aikaa viimeinen kilpailupäivä. Jarkko Myllyn (Haapajärven Ampumaseura) edustamana suomalaislajina oli R6-luokan pienoiskiväärin 50m makuukilpailu.

Tällä kertaa peruskilpailu ammuttiin suotuisissa olosuhteissa ilman merkittävää tuulta. Kilpailun voitti Saksan Natascha Hiltrop kovalla tuloksella 625,2. Toiseksi ampui Espanjan Juan Antonio Saavedra (624,6), ja kolmanneksi sijoittui Israelin Yuliya Chernoy (624,1).

Myllyn sijoitus vaihtelevan kilpailun jälkeen oli 16:s tuloksella 615,4. Tulos parani edellispäivän karsinnasta, muttei tarpeeksi. Jalan nykimiset olivat jälleen harmina, mutta sen kanssa pärjättiin. Kilpailun alku ja kolmas sarja olivat kovaa luokkaa, mutta muissa sarjoissa useat osumat kiersivät kympin keskustaa. Ammunnan tuskaisuus olikin aistittavissa.

Miehelle itselleen sinänsä hyvä tulos oli ”katkeraa kalkkia”.

– Oli helppo aloittaa, eikä jännittäminen ollut ongelma. Oli hyviä sarjoja, mutta kuitenkin oli vaikeaa saada pysyvää hyvää tekemistä aikaiseksi, vaikka mitä tekisi. Tiivistän suorituksen näin: on hyvää pitoa ja hyviä laukauksia, joilla tulee huonoja osumia, Mylly harmitteli eikä heti osannut analysoida tarkasti syitä asiaan.

Finaalissa Hiltrop ja Ison-Britannian Matt Skelhon ottivat komennon alusta alkaen, kun taas Saavedra ei saanut parastaan irti. Loppua kohti Skelhon oli niskan päällä ja vei voiton reilun pisteen erolla.

Kilpailun viimeinen Pariisin paralympialaisten maapaikka meni Myllyn edellissijalla olleelle Yhdysvaltain John Joss III:lle 0,2 pisteen erolla. Etelä-Korean maailmancupin tapaan ”maapaikkahipaisu” siis toistui jälleen.  Para-ammunnan viimeiset Pariisin maapaikat ovat jaossa ensi vuoden maaliskuussa Intian maailmancupissa ja kesäkuun EM-kilpailuissa, joiden järjestäjää ei ole vielä vahvistettu.

Para-ammunnan MM-kilpailut
19.–29.9. Lima, Peru

R6 50m pienoiskivääri, makuu: 1) Natascha Hiltrop Saksa 625,2, 2) Juan Antonio Saavedra Espanja 624,6, 3) Yulia Chernoy Israel 624,1, 4) Matt Skelhon Iso-Britannia 621,7, 5) Kasper Lousdal Tanska 621,4, 6) Cedric Fevre Ranska 620,4, 7) Jean-Louis Michaud Ranska 619,3, 8) Zhong Yixin Kiina 618,9, … 16) Jarkko Mylly 615,4.

Finaali: 1) Skelhon 249,3, 2) Hiltrop 248,0, 3) Chernoy 227,1, 4) Michaud 206,3, 5) Lousdal 184.9, 6) Fevre 163,8, 7) Saavedra 140,9, 8) Zhong 119,8.

MM-kilpailujen kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.