Marko Tanskaselle kaksi kasa-ammunnan MM-pronssia
1.10.2023 klo 09:41

Marko Tanskanen oli Suomen menestyneinen ampumaurheilija kasa-ammunnan MM-kilpailuissa.

Marko Tanskanen saavutti kasa-ammunnan MM-kilpailuissa kaksi pronssia.

Tyytyväinen MM-mitalisti Marko Tanskanen.

Teksti ja kuvat: Janne Juntunen

Kasa-ammunnan MM-kilpailut ovat päättyneet Ranskan Chateauroux´ssa. Neljäs päivä ja LV200m ammuttiin nopeasti muuttuvassa kesäisessä säässä ja Suomeen tuli MM-mitali. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Jeff Peinhardt 11.45mm keskiarvolla. Hopeaa sai Yhdysvaltain Joel Nadar ja upeasti MM-pronssia Suomen Marko Tanskanen.

2-Gun yhteistuloksessa yhdysvaltalaiset dominoivat vahvasti. Suomen Marko Tanskanen oli kahdeksas ja paras suomalainen.

Lauantaina matkana oli HV300m. Kilpailun kärjen valloitti Yhdysvallat kaksoisvoitolla ja MM-pronssille taisteli upeasti Suomen Marko Tanskanen 18.7mm keskiarvolla.

Kilpailun kruunasi uusi palkinto, joka on peräisin kaksi vuotta sitten menehtyneen ampujan mukaan. Walt Berger Legacy Championship käsittää kaikki viisi kilpailua yhteenlaskettuna. Neljä ensimmäistä sijaa meni Yhdysvalloille ja viides oli. hienosti suoriutunut Suomen Marko Tanskanen.

MM-kisoihin osallistui lähes 150 ampujaa yhdeksästätoista maasta.

Seuraavat kasa-ammunnan MM-kilpailut järjetetään Yhdysvalloissa vuonna 2025 ja sen jälkeen Suomen Lohtajalla 2027.