Liikkuvan maalin avoin leiri keräsi uusia harrastajia Tampereelle
26.11.2023 klo 21:09
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liikkuvan maalin jaosto järjesti viikonloppuna avoimen ilma-aseleirin, jossa jokaisen oli mahdollista päästä harjoittelemaan ja saamaan valmennusvinkkejä lajin parhaimmistolta. Leiri keräsi kokoon ilahduttavasti uusia harrastajia.

Liikkuvan maalin avoin leiri innosti uusia harrastajia Tampereelle keräämään oppia lajitekniikasta ja harjoittelusta. Valmentajat Aaro Vuorimaa (vas) ja Mika Kinisjärvi (oik.) ylärivissä olivat erittäin tyytyväisiä onnistuneeseen leiriin (Kuva: Jukka-Pekka Jokela).

Liikkuvan maalin lajivalmentaja Mika Kinisjärvi ja tehoryhmän valmentaja Aaro Vuorimaa käärivät hihansa ja järjestivät kaikille liikkuvan maalin ampujille avoimen leirin Tampereella. Kinisjärvi hehkutti onnistunutta leiriä, jonka osallistujista 75 % oli lajiin tulleita uusia harrastajia.

– Leiri sujui todella hienosti! Ensimmäisenä päivänä tutustuttiin lajiin, keskityttiin perusasioiden opetteluun, käytiin henkilökohtaisia tekniikoita läpi ja opeteltiin hyviä suoritustekniikoita. Toinen päivä aloitettiin harjoitus demolla, eli opeteltiin kuinka harjoituksia tulisi kotona suunnitella ja tehdä.

Kinisjärvi oli tyytyväinen myös siihen, miten halukkaita oppimaan nuoret olivat.

– Porukka oli hyvin vastaanottavaista ja jo muutaman päivän harjoituksellakin saatiin monelle kehitystä ja ehkä joku ennätyskin tehtiin.

Jenni Seikkula säätämässä tähtäimiä ja lajivalmentaja Mika Kinisjärvi jakamassa neuvoja (Kuva: Anssi Mäkinen).

Liikkuvan maalin avoin leiri oli kokeilu, jolla innostaa uusia ja kokeneempiakin harrastajia harjoittelemaan, oppimaan ja  leireilemään yhdessä.

– Leirin suosio hieman yllätti itseni. Tiesin, että osallistujia olisi tulossa jonkin verran, mutta en osannut arvata että ns. lajin ulkopuolelta tulisi näin monta. Leirin palautekeskustelussa moni kertoikin, että leirillä oli hyvä tunnelma ja rento ilmapiiri. Uskonkin tämän olevan yksi syy, minkä takia leirin osanottomäärä oli näinkin hyvä. Leirimme oli kaikinpuolin onnistunut ja haluan välittää erityiset kiitokset liikkuvan maalin jaostolle  ja Lapualle, jotka olivat mukana tukemassa leiriä. Uskon, että näille on kysyntää ja jatkoa tullaan varmasti järjestämään, kiitteli Kinisjärvi.

Aaro Vuorimaakin nautti onnistuneesta leiristä ja toivoi nuorien tulevaisuuden lupauksien pysyvän lajn parissa pitkään.

– Oli hieno viikonloppu avoimen leirin merkeissä! Halusimme tuoda Kiniksen ja liikkuvan maalin jaoston kanssa liikkuvaa maalia esille enemmän ja hyvin saatiin porukkaa leirille. Positiivista oli se, että suurin osa oli nuoria, tulevaisuuden liikkuvan maalin lupauksia! Oli mahtava nähdä heidän innostuvan liikkuvasta maalista. Jokainen sai varmasti paljon oppia ja vinkkejä ja muutamien asentoja ja ampumavarusteitakin muokattiin aika ronskillakin kädellä. Kaikki olivat kuitenkin leirin päätteeksi kovinkin tyytyväisiä. Moni kyselikin, että koska seuraava leiri pidetään, joka kertoo ainakin mulle että ollaan onnistuimme hyvin. Toivottavasti nuoret pysyvät hienon lajin parissa pitkään, summasi Vuorimaa.

Nuorten maailmanmestari Aaro Vuorimaa seuraamassa Frans Laukan suoritusta. Vuorimaa on liikkuvan maalin tehoryhmän valmentaja ja toimi leirillä toisena valmentajana (Kuva: Anssi Mäkinen).