Ida Heikkilä ampui voittoon Swedish Cupissa
4.1.2024 klo 20:46
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Swedish Cup starttasi tänään Ruotsin Sävsjössä. Ida Heikkilä oli liikkuvan maalin paras suomalainen voittaessaan naisten 10m normaalijuoksut. Aaro Vuorimaa oli hyvässä vireessä sijoittumalla hopealle miesten sarjassa.

Ida Heikkilä ampui voittoon ja Aino Vaittinen sijoittui kolmanneksi naisten sarjassa ensimmäisenä kisapäivänä. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Kymppi 64:n Ida Heikkilä tähtäsi naisissa voittoon tuloksella 541. Eroa toiseksi tulleeseen Norjan Tangeniin kertyi kahdeksan pistettä. Hämeenlinnan Ampumaseuran Aino Vaittinen ampui kisassa kolmanneksi pistein 526.

Miehissä Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa oli tarkkana. Hän tähtäsi peruskilpailun toiseksi 574 pisteellään ja eteni mitaliotteluihin. Raseborgs Skyttaren Niklas Hyvärinen ampui peruskilpailussa tuloksen 564, jolla hän nousi mitaliotteluun Vuorimaata vastaan kolmannelta sijalta. Vuorimaa oli välierässä parempi ja hän sai kultaottelussa vastaansa lajin moninkertaisen maailmanmestarin Emil Martinsson Ruotsista. Finaali oli tiukka. Vuorimaa kuitenkin taipui ruotsalaiselle lopulta erin 4-6. Vuorimaalle siis hopeaa. Hyvärinen jäi pronssiottelussa neljänneksi.

Poiken sarjassa Suomi otti kolmoisvoiton. Kymppi 64:n Henri Karlsson ampui voittoon tuloksella 546. Salon Seudun Ampujien Frans Laukka tähtäsi hopealle pistein 541 ja Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Matias Pasanen pronssille tuloksella 536.

Aaro Vuorimaa oli hyvässä vireessä miesten sarjassa. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Lajivalmentaja Mika Kinisjärvi seurasi kilpailusuoritukset urheilijoiden takana.

– Miehillä tuli tänään hyviä suorituksia, mutta muutamat huonot hetket pudotti tulosta molemmilla. Junioreilla oli vähän liikaa puristusta tänään, mutta kaikki saivat tänään hyvää harjoitusta paineen alla ampumisesta, kun pääsivät mittelemään medal matcheissa, kommentoi Kinisjärvi ensimmäisen kisapäivän suorituksia.

Swedish Cup jatkuu huomenna.

Swedish cup 4.-6.1.2024, Sävsjö, Ruotsi

10m liikkuva maali

Sarja M: 1) Emil Martinsson Ruotsi 553, 2) Aaro Vuorimaa 574, 3) Jesper Nyberg Ruotsi 579, 4) Niklas Hyvärinen 564, 5) Andreas Bergström Ruotsi 553, 6) Pontus Thuresson Ruotsi 551, 7) Oscar Andersson Ruotsi 522.

Sarja N: 1) Ida Heikkilä 541, 2) Anneline Tangen Norja 533, 3) Aino Vaittinen 526.

Sarja M20: 1) Henri Karlsson 546, 2) Frans Laukka 541, 3) Matias Pasanen, 4) William Wilkman 535, 5) Vili Vilen 472.

Suomi otti kolmoisvoiton poikien sarjassa. (Kuva: Mika Kinisjärvi)