Ida Heikkilä toinen ja Niklas Hyvärinen 3:s Swedish Cupin toisena päivänä.
5.1.2024 klo 19:24
Sami Heikkilä

Suomalaiset antoivat hyviä EM-näyttöjä liikkuvassa maalissa Swedish Cupin toisena päivänä. Ida Heikkilä ylsi hopealle ja Niklas Hyvärinen pronssille. Pojissa suomalaisille kolmois voitto.

Niklas Hyvärinen sijoittui miehissä pronssille. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Miesten sarjan peruskilpailun parhaasta tuloksesta vastasi Ruotsin Jesper Nyberg 576 pisteellä. Raseborgs Skyttaren Niklas Hyvärinen jakoi Ruotsin Emil Martinssonin kanssa sijan kaksi tuloksella 572. Neljän parhaan joukkoon ylsi lisäksi Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa pistein 567.

Mitaliotteluissa suomalaiset kuitenkin taipuivat ruotsalaisille ja näin ollen Vuorimaa ja Hyvärinen kohtasivat pronssiottelussa. Ottelu oli tiukka ja viimein voiton kisassa vei Hyvärinen erin 5-7. Hyväriselle siis pronssia. Kultaottelun voitti Nyberg erin 6-2.

– Hitaat olivat tänään hyvät. Nopeille jäi parantamisen varaa. Mitaliotteluissa mulla oli vaikeeta päästä rytmiin. Hallissa oli tosi kylmä ampua tänään, kommentoi Hyvärinen.

Naisissa suomalaisilla oli kaksoisjohto peruskilpailun jälkeen. Kymppi 64:n Ida Heikkilä ampui kärkituloksen 553 ja Hämeenlinnan Ampujien Aino Vaittinen tuloksen 518. Heikkilä eteni välieristä finaaliin, jossa vastaan asettui Norjan Anneline Tangen. Norjalainen oli finaalissa tänään tarkempi erin 6-2. Ida Heikkilälle siis lopulta hopeaa. Vaittinen jäi pronssiottelussa neljänneksi.

Pojissa Raseborgs Skyttaren William Wilkman ampui mitaliottelun voittoon erin 6-4. Toiseksi sijoittui Kymppi 64:n Henri Karlsson ja kolmanneksi Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Matias Pasanen.

Swedish cup 4.-6.1.2024, Sävsjö, Ruotsi

Perjantai 5.1.

10m liikkuva maali

Sarja M: 1) Jesper Nyberg Ruotsi 6, 576, 2) Emil Martinsson Ruotsi 2, 572, 3) Niklas Hyvärinen 7, 572, 4) Aaro Vuorimaa 5, 567, 5) Andreas Bergström Ruotsi 559, 6) Pontus Thuresson Ruotsi 556, 7) Oscar Eliasson Ruotsi 554, 8) Oscar Andersson Ruotsi 554.

Sarja N: 1) Anneline Tangen Norja 6, 516, 2) Ida Heikkilä 4, 553 , 3) Louise Samuelsson Ruotsi 6, 512, 4) Aino Vaittinen 3, 518, 5) Gunilla Flyckt Ruotsi 506.

Sarja M20: 1) William Wilkman 6, 555, 2) Henri Karlsson 4, 543, 3) Matias Pasanen 17, 521, 4) Frans Laukka 15, 531, 5) Vili Vilen 509.