Lepät palkittiin Kymenlaakson parhaina
2.2.2024 klo 22:01
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aleksi Leppä on Kymenlaakson vuoden 2023 vuoden urheilija. (Kuva: KymLi)

Aleksi Leppä palkittiin Kymenlaakson Urheilugaalassa vuoden parhaana urheilijana ja hänen isänsä Marko Leppä vuoden valmentajana.

Kymenlaakson Urheilugaala järjestettiin perjantaina Kouvolan Pato Areenalla. Maakunnallinen gaala toimii valtakunnallisen Urheilugaalan rinnalla vahvistamassa suomalaisen urheilun palkitsemista ja arvostamisen osoitusta. Paikalla oli noin 200 henkilöä.

Ampumaurheilu oli gaalassa näkyvästi esillä, sillä Vuoden urheilijana palkittiin kivääriampuja Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura). Valintaperusteluissa mainittiin Lepän saavuttamat MM-hopea ja kuusi SM-kultaa sekä Pariisin olympiapaikka ja joulukuinen valinta Suomen olympiajoukkueeseen.

Vuoden valmentajapalkinnon sai Marko Leppä, joka toimii Aleksi Lepän valmentajana. Valintaperusteluissa mainittiin lisäksi vahva työ liiton valmennuksessa.

Gaalassa palkittiin huippu- ja kilpaurheilussa ansioituneita, seuratoiminnan aktiiveja, kuntoliikkujia sekä liikuttaja aktiiveja. Jokaisesta maakunnan kunnasta tuli palkituksi vähintään yksi liikunnan- ja urheilun aktiivinen liikuttaja. Palkintoja jaettiin 19 kategoriassa kaikkiaan 24.