EM-Györ: Aleksi Leppä jäi niukasti ilmakiväärin finaalista – kymmenes
1.3.2024 klo 17:30

Aleksi Leppä teki parhaan tuloksensa EM-kisoissa perjantaina Györissä. (Kuva: Ville Häyrinen)

Aleksi Leppä sijoittui miesten ilmakiväärissä kymmenennneksi, kun ilma-aseiden EM-kilpailut jatkuivat perjantaina Unkarin Györissä. Hänen tuloksensa oli 629,8. Finaaliin mentiin 0,1 pistettä paremmalla tuloksella.

Ilma-aseiden EM-kilpailut päättyivät suomalaisten osalta perjantaina Unkarin Györissä, kun Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) kilpaili miesten 10m ilmakiväärissä. Hän tähtäsi peruskilpailussa 629,8 pistettä (105,0+105,4+105,3+105,6+105,7+102,8) ja sijoittui kymmenenneksi.

Finaaliraja oli 0,1 pistettä parempi eli 629,9. Seitsemän miestä ylitti 630 pisteen rajan – ykkösenä Itävallan Martin Strempfl, jonka tulos oli 632,4.

Leppä oli tyytyväinen kilpailuunsa, vaikka toki parannettavaakin jäi:

– Tämä oli paras tulokseni EM-kilpailuissa ja kauden paras tulokseni. Minulla oli erittäin hyvä valmistautuminen kilpailuun, ja olin valmiina heti, kun eka koelaukaus ammuttiin. Ammuin nyt sillä tasolla, jonka osaan, Leppä kertoi Györistä.

– Viimeisessä sarjassa elohiiri alkoi vaivata minua reidessä. Se häiritsi pitoa. Ammuin hyvin, mutta se ei nyt aivan riittänyt kahdeksan parhaan joukkoon. Tiesin, että hyvin pitää ampua, jotta pääsee finaaliin. Olin jopa vähän yllättynyt, ettei finaaliraja ollut yli 630 pisteen.

Lepän nimissä oleva ilmakiväärin Suomen ennätys on 630,7, jonka hän ampui runsas vuosi sitten.

Slovakian Patrik Jany oli EM-finaalissa Unkarin Istvan Peniä parempi pistein 251,1–249,7 ja voitti Euroopan mestaruuden. Strempfl, peruskisan ykkönen, sijoittui lopulta kolmanneksi.Jaossa olleet kaksi maapaikkaa Pariisin olympialaisiin saivat Unkarin Istvan Peni ja Puolan Maciej Kowalewicz.

Leppä nimettiin viime joulukuussa Suomen olympiajoukkueeseen Pariisiin.

Norja voitti joukkuekilpailun uudella Euroopan ennätystuloksella 1890,3.

Ilma-aseiden EM-kilpailut
24.2.–3.3. Györ, Unkari

Suomalaislajien tuloksia pe 1.3.

Miesten 10m ilmakivääri, peruskilpailu (60 ls): 1) Martin Strempfl Itävalta 632,4, 2) Istvan Peni Unkari 632,2, 3) Serhiy Kulish Ukraina 631,7, 4) Patrik Jany Slovakia 631,3, 5) Jon-Hermann Hegg Norja 631,2, 6) Henrik Larsen Norja 630,6, 7) Maciej Kowalewicz Puola 630,3, 8) Lucas Kryzs Ranska 629,9, 9) Petar Gorsa Kroatia 629,8, 10) Aleksi Leppä Suomi 629,8. 85 osanottajaa.
Joukkuekilpailu: 1) Norja 1890,3 (EE), 2) Ukraina 1887,6, 3) Kroatia 1887,0. 16 joukkuetta.

Finaali: 1) Patrik Jany Slovakia 251,2, 2) Istvan Peni Unkari 249,7, 3) Martin Strempfl Itävalta 227,7, 4) Maciej Kowalewicz Puola 207,1, 5) Jon-Hermann Hegg Norja 186,4, 6) Serhiy Kulish Ukraina 164,1, 7) Lucas Kryzs Ranska 143,8, 8) Henrik Larsen Norja 122,0.

EM-kilpailujen kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.

// Artikkelia muokattu klo 18.30: päivitetty finaalin tulokset. //