Aleksi Lepälle ja Marianne Palolle 18. sija Dortmundissa
20.3.2024 klo 14:37
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomalaiset kivääriampujat Aleksi Leppä ja Marianne Palo kirjasivat saman sijoituksen (18:s), kun Dortmundin kansainvälisessä kilpailussa ammuttiin keskiviikkona 50m pienoiskiväärin asentokilpailut.

Kovatasoinen kansainvälinen ampumaurheilukilpailu Saksan Dortmundissa päättyi suomalaisten osalta keskiviikkona, jolloin Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) ja Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) kilpailivat 50m pienoiskiväärin 3×20 ls kilpailussa.

Leppä oli tiistaina miesten karsinnan ykkönen 593 pisteellään (polvi 196, makuu 198, pysty 199). Palo oli naisten karsinnan 25:s, kun hän teki tuloksen 586 (192+199+195).

Leppä tähtäsi tänään peruskilpailussa 588 pistettä (195+199+194) ja sijoittui 18:nneksi. Kahdeksan parhaan finaaliin pääsi tuloksella 592. Intian Aishwary Tomas oli peruskisan ykkönen 596 pisteellään.

Leppä piti Dortmundin tiivistä kisarupeamaa hyvänä:

– Olen erittäin tyytyväinen ilmakivääriin. Hoksasin ammunnastani pienen asian ekana päivänä, ja sitten ilmakivääri oli todella hyvää. Pienoiskiväärikin oli hyvää. En ole päässyt kunnolla kilpailemaan sitten Bakun MM-kisojen, joten olen tyytyväinen myös ”piekkariin”, vaikka tänään ei ollutkaan paras päivä, Leppä viestitti Dortmundista.

Leppä sivusi sunnuntaina nimissään olevaa 10m ilmakiväärin Suomen ennätystä 631,4. Hän sijoittui peruskilpailussa neljänneksi ja finaalissa kuudenneksi (166,3). Leppä nimettiin joulukuussa Suomen olympiajoukkueeseen Pariisiin.

Palon tulos naisten peruskilpailussa oli 587 (195+200+192), jolla hän oli Lepän tavoin 18:s. Finaaliraja oli 590. Saksan Hannah Steffen oli peruskisan tarkin tuloksellaan 595.

– Reissu oli kokonaisuudessaan onnistunut. Ilmakiväärillä jäin molempina päivinä vähän finaalista ja niin myös tänään asentokilpailussa. Pienistä asioista on kiinni, mutta olen ihan tyytyväinen. Ensin Turussa EM-näyttökilpailut, sen jälkeen leiri ja nyt Dortmundissa. Tuntuu, että olen kaikkeni antanut, ja huomaan, että olen tehnyt myös edistystä psyykkisesti. Nyt pari päivää taukoa ja sitten SM-kilpailuihin.

Ilmakiväärin ja -pistoolin Suomen mestaruuksista kilpaillaan ensi viikonloppuna Turussa.

Dortmundin kilpailun tulokset kisajärjestäjän verkkosivuilla.