SM-Turku: Jarkko Mylly seuraavaksi tavoittelemaan paralympiapaikkaa
22.3.2024 klo 12:09
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Niina Seppälä ja Jarkko Mylly SM-mitalit kaulassaan. (Kuvat: Ville Häyrinen)

Jarkko Mylly voitti perjantaina Turussa taas yhden Suomen mestaruuden. Katse suunnataan seuraavaksi kesäkuun EM-kisoihin, joissa ovat jaossa viimeiset maapaikat Pariisin paralympialaisiin.

Turun Seudun Ampujat (TSA) järjestää 10m ilmakiväärin ja -pistoolin henkilökohtaiset ja joukkueiden SM-kilpailut Kupittaan urheiluhallin sisäampumaradalla.

Turussa ratkotaan myös ikäsarjojen Suomen mestaruudet.

SM-kilpailut alkoivat perjantaina, jolloin ammutaan 50–80-vuotiaiden ikäsarjat sekä liikuntavammaisten ja näkövammaisten sarjat. Lauantaina ovat vuorossa ilmakiväärin ja -pistoolin M- ja N-sarjat. Sunnuntaina ammutaan nuorten sarjat (N16, M16, N18, M18, N20 ja M20).

Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) teki perjantaina R3-sarjan 10m ilmakiväärin makuun kilpailussa tuloksen 627,5, jolla hän voitti jälleen yhden Suomen mestaruuden lisää. Niina Seppälä (Mäntsälän Urheilijat) sai hopeaa tuloksellaan 620,8.

– Kilpailu ei ollut helppo. Tekeminen ei tuntunut rauhoittuvan missään vaiheessa. Pito oli levoton, joka tietysti vaikutti tulokseeni, Mylly sanoi.

– En ole tyytyväinen, sillä ammuin viikko sitten Kokkolassa tuloksen 637,1, josta jäin nyt melkein kymmenen pistettä. Päivät eivät ole veljeksiä keskenään.

Mylly sanoi vuosi sitten Espoon SM-kisoissa, ettei ole koskaan laskenut SM-mitaliensa määrää eikä ole ”niistä muutenkaan pitänyt kirjaa”. ”Siellä ne kaikki roikkuvat hirven sarvessa. Se kyllä kestää, se on vankkaa tekoa”, hän hymyili. Espoon voittotulos oli 630,8.

Ripustatko tänään voitetun SM-kultamitalin samaan paikkaan?

– Kyllä, joo!

Mylly on aiemmin ilmoittanut tavoitteekseen saavuttaa maapaikka Pariisin kisoihin, jotka häämöttävät elo-syyskuussa. Hän on sitä mieltä, että tavoite on hyvä sanoa julkisestikin, ”koska sen ympärillä tässä ollaan ja paikkaa tavoitellaan”. Mylly edusti Suomea vuonna 2021 Tokiossa järjestetyissä paralympialaisissa.

Viime syyskuussa järjestettyjen para-ammunnan MM-kilpailujen viimeinen Pariisin paralympialaisten maapaikka meni R6-luokan pienoiskiväärin 50m makuukilpailussa Myllyn edellä olleelle Yhdysvaltain John Joss III:lle 0,2 pisteen erolla. Kuten tuolloin todettiin, Etelä-Korean maailmancupin tapaan ”maapaikkahipaisu” toistui jälleen.

Para-ammunnan Pariisin maapaikkoja jaettiin aiemmin tässä kuussa Intian maailmancupissa, johon Mylly ei osallistunut. Viimeiset paikat ovat jaossa kesäkuun EM-kilpailuissa Espanjan Granadassa.

– Siellä on jaossa paikkoja molemmissa lajeissa. Sitä kohti tässä mennään. Ammun kevään aikana muutaman kotimaisen kisan, ja sitten on vuorossa EM-Granada, Mylly sanoi Turun SM-kilpailun jälkeen.

– Pariisia varten töitä tässä tehdään. Se on ollut liki, mutta ei ole vielä tarttunut.

Jaana Feldt (vas.), Markus Dreyer-Perkiömäki ja Sari Posio.

Markus Dreyer-Perkiömäki (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) voitti sarjan R5Y kultaa tuloksellaan 634,9. Jaana Feldt (Kotkan Ampumaseura) oli toinen ja kisojen isäntäseuran Sari Posio kolmas. Heidän tuloksensa olivat 629,2 ja 624,4.

Turun SM-kilpailujen kaikki tulokset TSA:n verkkosivuilla.