Tukiammunnan sääntöihin lisämuutos
22.3.2024 klo 11:36
Kustaa Ylitalo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ampumaurheiluliiton nuorisovaliokunta on tehnyt muutoksen tukiammunnan ja Kultahippukilpailujen sääntöihin liittyen 8-vuotiaiden sarjan palkitsemisiin Kultahippufinaaleissa. Säännöt ovat voimassa 20.3.2024 alkaen.

Sääntömuutoksessa 8-vuotiaiden sarjan osallistujat laitetaan Kultahippufinaaleissa entisestä poiketen tulosten perusteella paremmuusjärjestykseen ja kolmelle parhaalle jaetaan sijoituksen mukainen palkinto. Uudistuksen jälkeenkin 8-vuotiaiden sarjojen kaikki ampujat palkitaan ja kolmen parhaan lisäksi kaikki kutsutaan noutamaan palkintoa (aakkosjärjestyksessä) palkintojenjakotilaisuudessa.

Muutostarve on noussut esiin Kultahippuohjaajien ja valmentajien sekä nuorten aktiiviampujien kanssa käydyissä keskusteluissa. Muutosta on perusteltu sillä, että lapset joka tapauksessa vertaavat omia tuloksiaan muihin ja ampumaurheilun kaltaisessa lajissa, jossa kisatilanteessa ammutaan vertailukelpoista tulosta, on sijoitus suoraan nähtävissä ammutusta tuloksesta. Lisäksi alueellisissa tukiammunnan kisoissa vastaavanlainen käytäntö on ollut käytössä jo pidempään.

Valmentajien, huoltajien ja seuratoimijoiden on kuitenkin tärkeää muistuttaa lapsia ja nuoria ampujia siitä, että sijoitus tai oman tuloksen vertaaminen muihin ei ole se tärkein asia vaan tärkeämpää on miettiä, miten itse voi kehittyä ja oppia lisää ja ennen kaikkia tärkeintä on nauttia ampumaurheiluharrastuksesta ja kisatunnelmasta.

Nuorisovaliokunta teki jo aiemmin tänä vuonna muutoksia tukiammunnan sääntöihin siten, että sarjojen ikärajojen määrittelyssä palattiin noudattamaan SAL:n Kilpailutoiminnan yleissääntöjen mukaista määrittelyä syntymävuoden (ei syntymäpäivän) mukaan.

Lisäksi säännöissä on tarkennettu pistoolin 12T-sarjan avustajan roolia: avustaja saa ottaa aseen, ladata sen ja säätää tähtäimen.

Kevään Kultahippufinaalit kisataan uusilla 20.3.2024 päivätyillä säännöillä, jotka löytyvät täältä.