Para-ammunnan arvokisajoukkueet ja EYL-joukkue nimetty
3.4.2024 klo 07:44
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ampumaurheiluliitto on nimennyt joukkueet para-ammunnan EM- ja MM-kilpailuihin sekä nuorten Euroopan liigan karsintaan.

Para-ampumaurheilun EM- ja MM-kilpailut järjestetään Espanjan Granadassa 30.5.–7.6. Luotilajeissa kilpaillaan Euroopan mestaruuksista ja haulikkolajeissa MM-mitaleista. Suomen joukkueeseen on nimetty kolme urheilijaa.

Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) edustaa Suomea 10m ilmakiväärissä (R3) ja 50m pienoiskiväärissä (R6). Granadassa on jaossa viimeiset maapaikat Pariisin paralympialaisiin, jotka ovat elo-syyskuussa.

– Granadassa on jaossa paikkoja molemmissa lajeissa. Pariisia varten töitä tässä tehdään. Se on ollut liki, mutta ei ole vielä tarttunut, Mylly sanoi runsas viikko sitten Turun SM-kilpailuissa.

Mylly kilpaili vuonna 2021 Tokiossa järjestetyissä paralympialaisissa.

Juha Myllymäki (Kaustisen Pohjan-Veikot) ja Vesa Järvinen (Sibbo Skyttegille) edustavat Suomea paratrapissa. He ovat Myllyn tavoin kokeneita ja menestyneitä ampumaurheilijoita, sillä Järvinen voitti MM-kultaa vuonna 2022 ja sijoittui viime vuonna viidenneksi. Myllymäki sai hopeaa viime vuoden MM-kilpailuissa ja vuonna 2019. Trap ei ole paralympialaji.

Timo Vaitiniemi (kivääri) ja Pekka Maunula (trap) toimivat Granadassa valmentajina.

Nuorten Euroopan liigan (EYL) pohjoisen alueen karsintakilpailu ammutaan Liettuan Alytuksessa 18.–21. huhtikuuta. Suomen joukkueeseen (ilmakivääri) on nimetty Sonja Nenonen (Hahlo), Nanna Uuttu (IMAS), Santeri Kenola (KaA) ja Kasper Kemppainen (KSA). Joukkueenjohtajana ja valmentajana toimii Mari Backman-Hyrkäs.

EYL:ssä saavat kilpailla vuonna 2006 tai sen jälkeen syntyneet. Maajoukkuevalmennus on linjannut, että kilpailu ei koske maajoukkueurheilijoita.