Haku lukuvuoden 2024-2025 ampujien yläkoululeirityksiin auki 5.5. saakka
26.4.2024 klo 12:50
Kustaa Ylitalo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Urheilijoiden haku yläkoululeiritykseen kaudelle 2024-2025 on auki Kisakallion nettisivuilla.
Leiritys on tarkoitettu yläkoulun 7.–9.-luokkalaisille ja lukioissa ja ammattioppilaitoksissa opiskeleville nuorille ampumaurheilijoille.

Haku päättyy 5.5.2024.


Kuvat: Mari Backman-Hyrkäs

Suomen Ampumaurheiluliiton yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Ampumaurheilun yläkoululeirit järjestetään Suomen Ampumaurheiluliiton, Kisakallion Urheiluopiston ja Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian (URHEA) yhteistyönä. Kisakallion leireillä urheilijoilla on mahdollisuus ampua ilma-aseradalla pistoolilla, kiväärillä sekä liikkuvaa maalia. Yläkoululeiritykset ovat tärkeä osa urheilijan polkua ampumaurheilussa ja leiritykset kulkevat käsi kädessä tehoryhmätoiminnan kanssa.

Yläkoululeirien vastuuvalmentajaksi syksystä 2024 alkaen on nimetty Talent-ryhmän valmentaja ja Salon Seudun Ampujia edustava Janne Terkola. Simpeleen Hahloa edustava ja kiväärin tehoryhmävalmentajana toimiva Mari Backman-Hyrkäs jakaa yläkoululeirien valmennusvastuuta Jannen kanssa ja on mukana leirien suunnittelussa sekä paikan päällä Kisakalliossa osalla leireistä.

Ampumaurheilijoiden valtakunnallista yläkoululeiritoimintaa on aiempina vuosina ansiokkaasti luotsannut valmentaja Marko Leppä. Marko vastasi valmennuksesta viisi lukuvuotta Tanhuvaaran Urheiluopistolla ja sitten kolme lukuvuotta Kisakallion Urheiluopistolla.

Yläkoululeiritykseen nimetyt valmentajat toimivat tiiviissä yhteistyössä SAL:n nuoriso- ja koulutuspäällikön sekä valmennuksen johtajan kanssa. Valmennustiimiä täydennetään kauden aikana tarpeen mukaan vierailevilla valmentajilla ja urheilijavierailla. Myös Kisakallion ja URHEA:n asiantuntijat, valmentajat ja kouluttajat ovat mukana leirillä ja vastaavat urheilullisen elämäntavan luennoista ja urheilulliseen elämäntapaan ohjaamisen osioista sekä osasta oheisharjoituksia.

Urheilijoiden haku yläkoululeiritykseen kaudelle 2024-2025 on auki Kisakallion nettisivuilla. Haku päättyy 5.5.2024.

Yläkoululeiriesitteen löydät täältä: ampumaurheilu_yla-cc-88koululeiritys_esite_2024!

Lisätietoja:
Kustaa Ylitalo
Nuoriso- ja koulutuspäällikkö
Suomen Ampumaurheiluliitto
kustaa.ylitalo@ampumaurheiluliitto.fi
p. +358 (0)40 8390 446