Suomalaisilla mainio alku Pilsenissä
2.5.2024 klo 17:14

Sebastian Långström, Niko Antila ja Aleksi Kasi saivat joukkuepronssia Pilsenissä. Kuva: Joni Stenström

Suomi sai pronssia miesten kiväärin makuun joukkuekilpailussa, ja Sebastian Långström sijoittui yhdeksänneksi, kun perinteinen kansainvälinen kilpailu alkoi torstaina Pilsenissä. Aaro Vuorimaa on liikkuvassa maalissa hitaiden juoksujen jälkeen toisena.

Teksti: Sami Heikkilä ja Lassi Palo

Tshekin Pilsenissä alkoi torstaina perinteinen, jo 52. kerran järjestettävä kansainvälinen Grand Prix of Liberation -kilpailu, jossa ammutaan kivääri- ja pistoolilajien lisäksi liikkuvaa maalia. Kilpailu päättyy ensi sunnuntaina.

Aaro Vuorimaa on hitaiden juoksujen jälkeen toisena. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Kilpailu starttasi liikkuvan maalin osalta perinteiseen tyyliin 10m normaalijuoksuilla. Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa ampui ensimmäisenä kisapäivänä tarkasti ja on hitaiden juoksujen jälkeen toisena miesten sarjassa. Vuorimaa ampui tasaisen varmasti tähdäten tuloksen 293. Kilpailua johtaa Tshekin Jonas Bedrich tuloksella 294.

Kymppi 64:n Henri Karlsson on kisassa 15. sijalla tuloksellaan 282. Frans Laukka (Salon Seudun Ampujat) on sijalla 25 tuloksellaan 270 ja William Wilkman (Raseborgs Skyttar) 29. sijalla tuloksellaan 268.

Hämeenlinnan Ampumaseuran Aino Vaittinen on hitaiden juoksujen jälkeen jaetulla neljännellä sijalla naisten sarjassa. Vaittisen tulos oli hitailla juoksuilla 280. Kymppi 64:n Ida Heikkilä on 12. sijalla tuloksellaan 271.

Kilpailu jatkuu huomenna nopeilla juoksuilla ja mitaliotteluilla, joihin etenee peruskilpailun neljä parasta.

Pilsenissä kilpailee liikkuvan maalin ampujien lisäksi myös suomalaisia kivääriampujia. Tänään ammuttiin miesten 50m pienoiskiväärin makuun kilpailu, jossa parhaan suomalaistuloksen teki Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening). Hän tähtäsi 623,9 pistettä ja sijoittui yhdeksänneksi.

Slovakia nappasi kaikki mitalisijat, kun voiton vei Patrik Jany (628,8), Stefan Sulek sai hopeaa (628,0) ja Ondrej Holko pronssia (626,5).

Aleksi Kasi (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) teki tuloksen 622,7 ja oli 20:s. Niko Antilan (Härmän Seudun Ampujat) tulos oli hänen uusi ennätyksensä 619,3, jolla hän sijoittui 42:nneksi.

Suomi sai joukkuekilpailussa pronssia. Voitto meni Slovakiaan ja hopea Ranskan B-joukkueelle.

Grand Prix of Liberation
1.–6.5. Pilsen, Tshekki

Suomalaislajien tuloksia ja tilanteita to 2.5.

Miesten 50m pienoiskivääri, makuu: 1) Patrik Jany Slovakia 628,8, 2) Stefan Sulek Slovakia 628,0, 3) Ondrej Holko Slovakia 626,5, … 9) Sebastian Långström 623,9, … 20) Aleksi Kasi 622,7, … 42) Niko Antila 619,4. 100 osanottajaa.
Joukkuekilpailu: 1) Slovakia 1883,3, 2) Ranska B 1871,5, 3) Suomi 1866,0. 19 joukkuetta.

10m liikkuva maali, 1/2 kilpailupäivä

Sarja M: 1) Jonas Bedrich Tshekki 294, 2) Aaro Vuorimaa Suomi 293, 3) Ihor Kizyma Ukraina 292, 4) Emil Martinsson Ruotsi 291 … 15) Henri Karlsson 282, … 25) Frans Laukka 270, … 29) William Wilkman 268. 36 osanottajaa.

Sarja N: 1) Halyna Avramenko Ukraina 292, 2) Viktoriia Rybovalova Ukraina 287, 3) Valentyna Honcharova Ukraina 284, 4) Zukhra Irnazarova Kazakstan 280, 5) Aino Vaittinen 280, … 12) Ida Heikkilä 271. 21 osanottajaa.