Para-MM: Vesa Järviselle pronssia, Juha Myllymäki neljäs
4.6.2024 klo 19:38
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Vesa Järvinen, tuore MM-pronssimitalisti. Kuva: Pekka Maunula

Vesa Järvinen sai paratrapin pronssia Espanjassa käytävissä MM-kilpailuissa. Juha Myllymäki sijoittui omassa sarjassaan neljänneksi.

Paratrapin MM-kilpailut alkoivat maanantaina Espanjan Granadassa. Suomen joukkueessa on kaksi ampumaurheilijaa: Vesa Järvinen (Sibbo Skyttegille) ja Juha Myllymäki (Kaustisen Pohjan-Veikot).

Tänään ammuttiin trapin toinen kilpailupäivä eli peruskilpailun viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaalit. Järvinen kilpaili PT2-sarjassa ja Myllymäki PT1-sarjassa.

Myllymäki rikkoi 104 kiekkoa (22+18+21+24+19), joka oli peruskilpailun paras tulos. Finaaliraja oli 96.

Kovassa tuulessa ammutussa finaalissa Myllymäki oli kolmantena, kun 20 kiekkoa oli ammuttu. Kymmenen kiekkoa lisää ja Myllymäki oli toisena kiekon päässä kilpailua johtaneesta Tshekin Jaroslav Klimesistä. Kun Myllymäki ”pummasi” kaikki seuraavat viisi kiekkoa, putosi hän kilpailusta ja sijoittui neljänneksi.

Klimes sijoittui lopulta kolmanneksi, kun Espanjan Pedro Gomez Albendea vei voiton ja Saksan Thomas Hoefs sai hopeaa.

– Peruskisan ykkössijaan olen tyytyväinen ja tietenkin finaalin alkuun. Sitten rikkinäisten kiekkojen ja lämmön takia ehkä rytmi katosi. Olisi varmaan näin jälkikäteen ajatellen pitänyt tehdä jotain radikaalimpaa muutosta ammuntaan, mutta luotin liikaa siihen, että se lähtisi kulkemaan, Myllymäki sanoi.

– Pitkä ja jännä kisa! Jos on MM-kisoissa neljän parhaan joukossa, niin eiköhän se jossain vaiheessa tunnu hyvältä vaikkei juuri nyt.

Myllymäki on saavuttanut aiemmin paratrapin MM-kilpailuista kaksi hopeaa (2019 ja 2023) ja kolme kuudetta sijaa.

Vesa Järvisen peruskisan tulos oli 107 (20+23+21+18+25), jolla hän sijoittui peruskilpailussa viidenneksi ja eteni kuuden parhaan finaaliin. Kärjessä oli 114 kiekkoa rikkonut Italian Slovakian Filip Marinov. Finaaliraja oli tässä sarjassa 105.

Järvinen aloitti finaalin hyvin rikkomalla kymmenestä ensimmäisestä kiekosta yhdeksän ja oli kisan kärjessä. Järvinen jatkoi varmaa ammuntaansa ja oli edelleen kärjessä, kun 20 kiekkoa oli ammuttu (17). Italian Fabrizio Cormons taisteli tiukasti suomalaisen kanssa.

Onnelliset mitalistit.

Kun 25 kiekkoa oli ammuttu, olivat miehet tasoissa: 21. Seuraavan kierroksen jälkeen Järvinen putosi kolmanneksi. Edellä olivat Cormons ja Marinov. Järvinen ei enää onnistunut tavoittamaan kaksikkoa, joten hän sai MM-pronssia kahden kultamitalin (2018 ja 2022) ja yhden hopean (2021) lisäksi.

Marinov voitti lopulta MM-kultaa kolmen kiekon erolla Cormonsiin.

Järvisen mukaan kilpailu oli melkoista taistelua eikä ammunta tuntunut helpolta oikein missään vaiheessa:

– Se oli suurelta osin taistelua väsymystä vastaan. Tiesin ennen peruskilpailun viimeistä sarjaa, että minun on ammuttava 24-25 päästäkseni finaaliin. Siitä olen todella tyytyväinen, että sain siihen kohtaan taisteltua täyden sarjan. Finaali alkoi todella hyvin, mutta loppua kohti alkoivat voimat hiipua. Finaali kesti todella pitkään risojen kiekkojen takia. Täytyy olla tyytyväinen mitaliin, hän sanoi.

Paratrapin MM-kilpailut
3.–4.6. Granada, Espanja

Suomalaislajien tuloksia ti 4.6.

PT1 trap, peruskilpailu (125 kiekkoa): 1) Juha Myllymäki Suomi 104, 2) Mohammed Alhebsi Yhdistyneet Arabiemiraatit 102, 3) Thomas Hoefs Saksa 99/uusinta 1, 4) Pedro Gomez Albendea Espanja 99/0, 5) Davide Fedrigucci Italia 97, 6) Jaroslav Klimes Tshekki 96. 19 osanottajaa.

Finaali: 1) Pedro Gomez Albendea Espanja 33/50, 2) Thomas Hoefs Saksa 27/50, 3) Jaroslav Klimes Tshekki 25/40, 4) Juha Myllymäki Suomi 20/35, 5) Davide Fedrigucci Italia 16/30, 6) Mohammed Alhebsi Yhdistyneet Arabiemiraatit 12/25.

PT2 trap, peruskilpailu (125 kiekkoa): 1) Filip Marinov Slovakia 114, 2) Fabrizio Cormons Italia 112, 3) Saverio Cuciti Italia 109/uusinta 2, 4) Jose Pico Martinez Yhdysvallat 109/uusinta 1, 5) Vesa Järvinen Suomi 107, 6) Philippe Grilhe Ranska 105. 14 osanottajaa.

Finaali: 1) Filip Marinov Slovakia 43/50, 2) Fabrizio Cormons Italia 40/50, 3) Vesa Järvinen Suomi 30/40, 4) Saverio Cuciti Italia 24/35, 5) Philippe Grilhe Ranska 16/30, 6) Jose Pico Martinez Yhdysvallat 6/25.

Kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.