Para-EM: Jarkko Mylly saavutti paikan paralympialaisiin!
5.6.2024 klo 13:16
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jarkko Mylly on tyytyväinen saavutettuaan paikan Pariisin paralympialaisiin. Kuvat: Timo Vaitiniemi

Jarkko Mylly pääsi R6-sarjan pienoiskiväärikisan finaaliin ja varmisti paikan Pariisin paralympialaisiin, kun Espanjan Granadassa järjestettävät para-ammunnan EM-kilpailut jatkuivat keskiviikkona.

Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) kilpaili keskiviikkona Espanjan Granadassa järjestettävissä para-ammunnan EM-kilpailuissa R6-sarjan 50m pienoiskiväärin makuukilpailussa. Hän kirjasi peruskilpailussa tuloksekseen 618,1 pistettä, joilla hän sijoittui kahdeksanneksi. Se varmisti sen, että hän saavutti paikan paitsi finaaliin myös Pariisin paralympialaisiin.

Ikimuistoinen kilpailu käynnissä.

Myllyn pitkäaikainen tavoite siis toteutui viimeisessä mahdollisessa kilpailussa. Hän on aiemmin jäänyt niukasti paralympiapaikasta – viimeksi tiistaina, jolloin hän jäi paikasta 0,9 pistettä. Viime vuonna eroa oli niukimmillaan 0,2 pistettä. Kuten Mylly on todennut, ”paikka on ollut liki, mutta ei ole vielä tarttunut”. Nyt se tarttui!

Mylly edusti Suomea vuonna 2021 Tokiossa järjestetyissä paralympialaisissa.

Mylly sijoittui Granadan EM-finaalissa myös kahdeksanneksi. Kultamitali meni Ison-Britannian Matt Skelhonille. Peruskilpailun ykkönen, Saksan Natascha Hiltrop oli kuudes.

– Eka sarja meni yliyrittämiseksi, ja viimeisessä sarjassa tuli hieman kiire, kun aikaa tuli käytettyä normaalia enemmän. Muuten perustekemistä, ja tulos oli tänään tämmöinen. Finaali edelleen menee jännityksen piikkiin, vaikka siinäkin on jo parempaa tekemistä aiempiin finaaleihin verrattuna, Mylly sanoi.

– Tärkein eli Pariisin paikka saavutettiin, joten plussan puolella reissu on. Vähän jäi vielä hampaankoloon.

Valmentaja Timo Vaitiniemi puolestaan totesi, että kisa oli jännittävä, mutta hän tiesi urheilijan tason – että tämä pystyy hyvään suoritukseen.

– On kova juttu saavuttaa paikka Pariisiin viimeisessä kisassa, Vaitiniemi sanoi.

Pariisin paralympialaiset järjestetään 28.8.–8.9. Ampumaurheilun mitalit ratkotaan Pariisista noin 300 kilometrin päässä sijaitsevassa Châteauroux´ssa.

Para-ammunnan EM-kilpailut
2.–5.6. Granada, Espanja

Suomalaislajien tuloksia ke 5.6.

R6 50m pienoiskivääri, peruskilpailu (60 ls): 1) Natascha Hiltrop Saksa 622,9, 2) Matt Skelhon Iso-Britannia 622,4, 3) Yuliya Chernoy Israel 622,3, 4) Juan Saavedra Reinaldo Espanja 619,8, 5) Anna Benson Ruotsi 619,7, 6) Cliff Junker Saksa 619,1, 7) Radoslav Malenovsky Slovakia 618,6, 8) Jarkko Mylly Suomi 618,1. 34 osanottajaa.

Finaali: 1) Matt Skelhon Iso-Britannia 251,1, 2) Yuliya Chernoy Israel 248,3, 3) Anna Benson Ruotsi 226,3, 4) Radoslav Malenovsky Slovakia 205,8, 5) Cliff Junker Saksa 185,5, 6) Natascha Hiltrop Saksa 164,5, 7) Juan Saavedra Reinaldo Espanja 142,4, 8) Jarkko Mylly Suomi 120,9.

Kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.

// Artikkelia päivitetty klo 14.45: lisätty Myllyn ja Vaitiniemen kommentit. //