Kiväärin ylituomarikurssi 29.6. Laukaalla
6.6.2024 klo 12:10
Olli Törni
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kiväärin ylituomarikurssi järjestetään lauantaina 29.6.2024 Laukaalla klo 9:30 alkaen

Paikka: KSA:n Ampujien Maja, Ampumaradantie 14, 41310 Laukaa

Kurssin vetäjä: Marko Mäkelä, marko.makela@mtm-maalaus.fi, 040 7356647

Osallistumisoikeus: Osallistumisoikeus kurssille on:
– kaikilla kiväärin ylituomareilla, joilla on voimassa oleva YT-kortti,
– tai joiden YT-kortti on vanhentunut 31.12.2021 tai sen jälkeen
– kaikilla, jolla on voimassa oleva kiväärin KV-tuomarikortti (ISSF A tai B)
– I-luokan tuomareilla, joilla on ollut I-luokan kortti vähintään kolme vuotta ja kortti on joko voimassa tai se ei ole umpeutunut ennen 31.12.2022. Kortissa pitää olla vähintään viisi merkintää tuomarityöskentelystä.

Ohjelma:
9:30 alkaen aamukahvi
10:00 Kilpailutoiminnan yleissäännöt KY/2024-1
12:00 Lounas (lähellä on useita ruokapaikkoja)
13:00 SUEK:n osuus kilpailumanipulaation ehkäisemisestä
14:00 Yleinen osuus (lajikoulutus)
16:00 Iltapäiväkahvit
17:00 Loppukoe (koeaika on kaksi tuntia)
19:00 Kurssin päättäminen

Entiset ylituomarit, jotka tulevat uusimaan ylituomarikorttia, voivat halutessaan aloittaa kurssin klo 13:00 SUEK:n osuudesta. Paikalla pitää silloin ehdottomasti olla viimeistään 12:45. Sääntömuutosten takia olisi kuitenkin hyvä osallistua kurssille alusta alkaen.

Kurssimateriaali: Kilpailutoiminnan yleissäännöt ja ohjeet (KY2024-1), Kiväärin sääntökirja (K2023). Viimeisimmät säännöt löytyvät vain sähköisessä muodossa SAL:n nettisivuilta osoitteesta www.ampumaurheiluliitto.fi/liitto/kilpailutoiminta/saannot/.

Varustus ja valmistautuminen:
Ota mukaan muistiinpanovälineet. Kurssipaikalla ei ole verkkoyhteyttä läppäreille, tableteille tms., joten laitteissa pitää olla itsessään verkkoyhteys tai pitää käyttää älypuhelinta tukiasemana. Kokeessa voi käyttää läppäriä tai jotain muuta laitetta, jossa on nettiyhteys. Vanhojen painettujen sääntökirjojen käyttö on hankalaa koska painamisen jälkeen (2017) on tehty runsaasti sääntömuutoksia.

Kurssimaksu: Kurssi maksaa 50,00 € sisältäen koulutuksen, YT-kortin (30 €) sekä mahdollisuuden keittää kahvit paikalla. Maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Suomisportin kautta. Maksua ei voi suorittaa paikan päällä.

Reilusti Paras -koulutus: Ennen tuomarikortin hyväksymistä tulee Reilusti Paras -nettikoulutus suorittaa. Paras on suorittaa se ennen YT-kurssia. Kurssi löytyy osoitteesta www.suek.fi/koulutus/koulutusmateriaalit/reilusti-paras-verkkokoulutus/

Esitys kilpailutuomariksi lomake tulee täyttää ennen kurssille osallistumista. Lomake jätetään kouluttajalle kurssin alussa. Lomake löytyy tästä: www.ampumaurheiluliitto.fi/liitto/lomakkeet/esitys-kilpailutuomariksi/

Ilmoittautuminen: https://www.suomisport.fi/events/c46d0e5d-377b-4964-ba5e-760c1a40c209