Lonaton MC: Noora Antikainen 14:s naisten trapissa
13.6.2024 klo 18:32
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Noora Antikainen sijoittui naisten trapissa 14:nneksi, kun vuoden viimeinen maailmancup jatkui torstaina Italiassa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden viimeinen maailmancup jatkui torstaina Italian Lonatossa. Tänään ammuttiin miesten ja naisten trapin toinen kilpailupäivä eli peruskilpailun viimeiset 50 kiekkoa ja kuuden parhaan finaalit.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Noora Antikainen vastasi parhaasta suomalaissuorituksesta, kun hän teki naisten trapissa tuloksen 112 ja sijoittui 14:nneksi. Finaaliraja oli 116. Slovakian Zuzana Rehak Stefecekova oli peruskisan ylivoimainen ykkönen tuloksellaan 124. Espanjan Fatima Galvezin ja Australian Catherine Skinnerin tulos oli 119.

Antikainen kertoi tulleensa Lonatoon hyvin fiiliksin, ja treenit sujuivat ”ihan kivasti”.

– Eilisen ekan sarjan aikainen kova tuuli sekoitti vähän minun pakkaani. Tein kesken ammunnan pienen muutoksen, ja aloin taas osua. 4,5 sarjaa oli hyvää ammuntaa! Ekan sarjan alkuvaikeudet söivät tulostani, Antikainen viittasi tulokseensa 20. Muut sarjat olivat 22–24:n välillä.

Peruskilpailun kärkikolmikko piti pintansa finaalissa, sillä Rehak Stefecekova voitti (45), Galvez oli toinen (41) ja Skinner kolmas (31).

Antikainen on kilpaillut alkuvuoden paljon eri puolilla maailmaa, mutta kausi on vielä kesken.

– Ammun Suomen kisoja. On ollut paljon reissuja tänä vuonna, ja vaikka fyysisesti jaksan, niin henkisesti ja hermostollisesti en enää palaudu samalla tavalla kuin kymmenen vuotta sitten.

Naisten kilpailussa olivat suomalaisista mukana Antikaisen lisäksi OSU:n Satu Mäkelä-Nummela ja Satu Pylkkänen (RPO) sekä SSG:n Mopsi Veromaa. Mäkelä-Nummelan tulos oli 111, jolla hän oli 24:s. Veromaa sijoittui 49:nneksi tuloksellaan 105. Pylkkäsen tulos oli 98, jolla tuli 61. sija.

Miesten trapissa Kiinan Haicheng Yu oli avauspäivän ykkönen. Hän jatkoi hyvää tahtiaan peruskisan loppuun asti ja teki tuloksen 124. Finaaliuusintaan pääsi tuloksella 121. Yu jätettiin finaalissa lopulta kolmanneksi (34), kun voiton vei Ison-Britannian Matthew Coward-Holley (47). Italian Daniele Resca oli toinen (45).

Miesten kilpailuun osallistui viisi suomalaista. OSU:a edustava Juho Mäkelä oli 64:s tuloksellaan 113. Saman seuran Simo Köylinen kirjasi tuloksen 110 ja sijoittui 86:nneksi. Sibbo Skyttegillen Jukka Takala oli samalla tuloksella 88:s. Pohjois-Hämeen Ampujien Mika Myllylä sijoittui 102:nneksi rikottuaan 108 kiekkoa. Orimattilan Jymyn Ari Simola teki tuloksen 106 ja oli 111:s. Myllylä ja Simola olivat RPO-ampujia (ranking points only).

Miesten ja naisten skeet ammutaan Lonatossa kolmipäiväisenä kilpailuna. Henkilökohtaiset kilpailut alkavat lauantaina ja päättyvät ensi viikon maanantaina. Skeetin parikilpailu on tiistaina.

Lonatoon on ilmoittautunut 397 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 72 maata. Suomesta kilpailuun osallistuu neljätoista urheilijaa – yhdeksän trapiin ja viisi skeetiin.

Maailmancupin kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.