Henri Karlsson tähtäsi ennätyksellään voittoon Walldorfissa
28.6.2024 klo 19:13
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Niklas Hyvärinen ampui 50m liikkuvan maalin voittoon miehissä. Henri Karlsson ennätyksellään poikien sarjan voittoon 10m liikkuvassa maalissa.

Henri Karlsson ampui ennätyksellään 10m liikkuvan maalin voittoon poikien sarjassa. (Kuva: Anssi Mäkinen)

Saksan Walldofissa ammutaan viikonlopun aikana avoimet kansainväliset liikkuvan maalin kilpailut. Miehet kilpailivat perjantaina 50m liikkuvassa maalissa. Naiset ja pojat ampuvat 10m liikkuvan maalin kilpailun.

Parhaista suorituksista vastasi tänään Raseborgs Skyttaren Niklas Hyvärinen, Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa, Kymppi 64:n Henri Karlsson ja Ida Heikkilä. Niklas Hyvärinen ampui 50m liikkuvan maalin voittoon tuloksella 583. Aaro Vuorimaa sijoittui toiseksi tuloksella 580. 10m liikkuvassa maalissa Henri Karlsson tähtäsi ennätyksellään 564 poikien sarjan voittoon. Ida Heikkilä oli naisten sarjan toinen hyvällä tuloksella 567. Kilpailun voiton vei Saksan Daniela Vogelbacher tuloksella 568.

– 10m kulki tänään hyvin, pääsin omalle tasolleni vaikka vähän jännittikin. Samalla tuli ammuttua uusi PB, iloitsi Karlsson kisapäivän jälkeen.

Liikkuvan maalin lajivalmentaja Mika Kinisjärvi iloitsi erityisesti nuorten hyvistä onnistumisista.

– Ilmakiväärissä meidän tehoryhmäläiset onnistuivat hienosti ampumalla yli 560 päälle. Oli hienoa seurata, kun lämpö alkoi selvästi vaikuttamaan ja silti niin hienosti jätkät taisteli hyvät tulokset taululle. Myös meidän naiset puhkoivat hyvin kymppiä. Idalla oli selvästi päivän kunto tulostaan parempi, mutta nopeiden alku ei vaan lähtenyt yhtä vahvasti kuin loppu. Miehissä 50m tulostaso jäi odotettua alhaisemmaksi. Täällä oli ratojen kanssa vähän lämpö ongelmia, kun lämpötilat ovat huidelleet +30 päällä, kertasi Kinisjärvi päivän koosteessaan.

Kansainväliset avoimet kilpailut, liikkuva maali 28.-30.6.2024, Walldorf, Saksa

50m liikkuva maali

Sarja M: 1) Niklas Hyvärinen Suomi 583, 2) Aaro Vuorimaa Suomi 580, 3) Kris Grosheim Saksa 579, 4) Krister Holmberg Suomi 574, … 20 osallistujaa.

10m liikkuva maali

Sarja N: 1) Daniela Vogelbacher Saksa 568, 2) Ida Heikkilä Suomi 567, 3) Nicola Muller-Fasbender Saksa 555, 4) Aino Vaittinen Suomi 543, … 6 osallistujaa.

Sarja M20: 1) Henri Karlsson Suomi 564, 2) Matias Pasanen Suomi 562, 3) Frans Laukka Suomi 526, 4) William Wilkman Suomi 525,… 5 osallistujaa.