Leppä ylläpiti kisarutiinia Salossa, Rosenlewillä opettavaiset kisat
7.7.2024 klo 19:52
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Olympialaisiin suuntaava Aleksi Leppä ja moni muu kotimaan kivääri- ja pistooliampujien kärkinimistä kilpaili viikonvaihteessa Salossa perinteisissä kilpailuissa.

Leppä ampui Salossa kaksi makuukilpailua (617,9 ja 615,8). Hän voitti toisen ja oli toisessa kolmas, lisäksi hän oli paras kahden makuukilpailun yhteistuloksissa. Sunnuntaina ammutussa 3×20 laukauksen asentokilpailussa Leppä voitti tuloksella 585.

– Makuukisat oli molemmat haastavia. Ei ole tullut ihan hurjasti treenattua makuuta, ja se näkyy. Asentokisa tänään tuntui hyvältä, ei ollut montaa virhettä. Tosi paljon hyviä laukauksia jäi just ysin puolelle. Keli oli aika vaihteleva ja haastava viikonlopun aikana. Varsikin asentofinaalissa joutui ampumaan tosi paljon ennakoilla, Leppä sanoi.

Olympialaisia ajatellen Leppä ei hakenut kilpailuista ”varsinaisesti mitään ihmeellistä”, vaan viikonloppu oli ennen kaikkea kisarutiinin ylläpitoa.

Naisten makuukilpailun voitti Alexandra Rosenlew tuloksella 616,6. Hän oli toisessa makuukilpailussa Lepän jälkeen toinen (615,5) ja toinen myös yhteistuloksissa. Naisten 3×20 laukauksen asentokilpailun voitti Pauliina Frilander tuloksella 590.

– Oli aika haastava keli, joten sen puolesta hyvää treeniä tulevia kisoja varten. Tulokset eivät olleet mitään ihmeellisiä, mutta oli opettavaiset kisat, Rosenlew sanoo.

Hän kilpailee ensi viikolla Shooting Hopes -kilpailuissa Pilsenissä.

Kuva: Juha Laaksonen

Savola yrittää saada tekniikkaa kuntoon ennen Tallinnan EC-kilpailua

Myös pistooliampujat kilpailivat perinteisesti Salossa. Olympiapistoolilla voittoihin ampuivat Ari Meinander (544) ja Satu Luoto (497). 25 metrin vakiopistoolilla voitot ampuivat Esa Savola (549) ja Ritva Karri (524). 50 metrin pistoolilla Savola ampui voiton tuloksella 530, Karri voitti 25 metrin urheilupistoolin tuloksella 570. Miesten 25 metrin urheilupistoolin voitti Jari Nissi tuloksella 575 ja 25 metrin isopistoolin Meinander tuloksella 576 ennen Savolaa (562).

M20-sarjassa Lasse Kurkela ampui 25 metrin vakiopistoolilla 557 ja olympiapistoolilla 544. Kurkela ampui Salossa myös kahden lajin yhteiskilpailun parhaan tuloksen (1121) ennen Savolaa ja Jari Nissiä.

– Omalta osaltani kisat menivät ihan ok, mutta kauden aikana esiintyneet pienet haasteet erityisesti pikaosassa jatkuvat valitettavasti vieläkin. Kuitenkin positiivisia merkkejä on havaittavissa. Tekniikkaa yritetäänkin saada kuntoon vielä ennen ensi viikonlopun Tallinnan EC-kilpailua, Savola sanoi.

Kaikki tulokset kilpailujärjestäjien sivuilta:

Pistooli

Kivääri

Haulikko

Kuvassa Rosenlew, Leppä, Palo (kuva: Juha Laaksonen)