Motorisen oppimisen ja taidon kehittymisen -seminaari 2.-3.12.2016 Kisakallion urheiluopistolla
17.10.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

"Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa!" Seminaarin tavoitteena on perehtyä taidon oppimisen periaatteisiin sekä tuoda esiin erilaisia toimintamalleja motorisen oppimisen kehittämiseksi varhaiskasvatuksessa ja nuorten urheilijoiden liikunnassa ja valmennuksessa.

 

Kaksipäiväisessä seminaarissa joulukuun 2.-3. päivä Kisakallion urheiluopisto tarjoaa varhaiskasvatuksen sekä lasten ja nuorten valmennuksen parissa työskenteleville laajan kattauksen päivänpolttavaan aiheeseen. Seminaarin tavoitteena on perehtyä taidon oppimisen periaatteisiin sekä tuoda esiin erilaisia toimintamalleja motorisen oppimisen kehittämiseksi varhaiskasvatuksessa ja nuorten urheilijoiden liikunnassa ja valmennuksessa.

Perjantain seminaari on suunnattu varhaiskasvatuksessa työskenteleville ohjaajille, opettajille ja valmentajille. Luentojen ja demojen parasta antia ovat käytännön demonstraatiot, joilla ohjaajien on helpompaa luoda toiminnallisia ratkaisuja päivittäiseen liikkumiseen ja sen edistämiseen. Puhujina toimivat mm. varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suosituksien asiantuntija Arja Sääkslahti Jyväskylän Yliopistolta ja liikuntataitojen oppimisen asiantuntija Joonas Kalari Turun Yliopistosta. Perjantaina perehdytään myös Ilo kasvaa liikkuen vuoden varhaiskasvatusyksikön, Lappeen päiväkodin toimintamalleihin, jossa lapset ovat houkutelleet myös vanhemmat liikkumaan päiväkotipäivän jälkeen.

Lauantain saman teeman ympärillä liikutaan ja etsitään aikamatka – periaatteella erilaisia taidon oppimisen menetelmiä koko urheilijan polulle. Lauantaipäivä toteutetaan käymällä läpi lapsuus, valinta ja aikuisvaiheen harjoittelumenetelmiä ja tarkastelemalla eri kehitysvaiheita. Kihun Sami Kalaja toimii päivän päävalmentajana vieden päivää eteenpäin yhdessä huippu-urheilijoiden ja urheiluvalmennuksen asiantuntijoiden kanssa. Päivän teemaan johdattelee Timo Jaakkola Jyväskylän Yliopistosta.

Ilmoittautuminen tästä.

Katso lisää seminaarista: ohjelma, ilmoittautuminen, hinnat jne. liitteestä.
 

Liitteet