Heikkilä voitti ja sivusi ennätystään, Vuorimaa ennätykseensä Eskilstunassa
15.7.2018 klo 18:42
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen liikkuvan maalin nelikko teki antoisan kilpailureissun Ruotsin Eskilstunaan. Lauantain kolmen kilpailun jatkoksi sunnuntaina ammuttiin vielä 50 metrin sekajuoksut, joissa Tomi-Pekka Heikkilä sivusi ennätystään ja ensimmäisissä kansainvälisissä kilpailuissaan ampunut Aaro Vuorimaa teki ennätyksensä.

Tomi-Pekka Heikkilä voitti kilpailun tuloksella 396. Heikki Lähdekorpi oli neljäs (391) ja Krister Holmberg kuudes (388). Aaro Vuorimaa oli junioreiden kisan kolmas tuloksella 382.

– Tämä oli oikeastaan vielä pikkuisen parempi päivä kuin eilen, ei tuosta hirveästi enää olisi pystynyt parantamaan. Aika nappipäivä, hyvältä näyttää. Ilmakiväärillä on vielä tekniikan hienosäätöä MM-kisoja ajatellen, olen tehnyt pieniä muutoksia välineisiin, ja niitä täytyy ajaa treenillä sisään, Heikkilä sanoi.

Kilpailureissulla oli tärkeä rooli MM-kisoja kohti mennessä.

– Jos ruotsalaisille pärjää, yleensä pärjää maailmalla aika korkealle, Heikkilä sanoi.

Lapualainen Vuorimaa on harrastanut liikkuvan maalin ammuntaa reilut pari vuotta. Kehitys on ollut nopeaa, sillä hän jäi jo tänä vuonna vain niukasti MM-valintarajasta. Ensimmäisissä kansainvälisissä kilpailuissaan nuorukainen onnistui hyvin.

– Lauantaina vähän jännitti ilmakivääriammunta, mutta karju ei niin paljon jännittänyt. Mukava reissu ensimmäiseksi kerraksi. Onhan tässä kehitytty vuoden aikana aika huimaa tahtia, olen saanut hyvää valmennusta ja neuvoja. Seuraava tavoite on SM-kulta, Vuorimaa tuumi.

Myös liikkuvan maalin joukkueen valmentaja Ville Häyrinen oli tyytyväinen reissun antiin.

– MM-kisoja ajatellen tosi hyvä valmistautuminen. Kaikissa kisoissa taso oli kova, ja meidän urheilijamme pystyivät hyvin ampumaan. Hyvä mieli jäi. Kansainvälisiä kisoja ei kuitenkaan liikaa ole. Ruotsilla on yksi maailman kovimmista liikkuvan maalin joukkueista, joten saamme oikeasti hyvän kisan aikaan, Häyrinen sanoi.

Liikkuvan maalin ampujat suuntaavat seuraavaksi SM-kisoihin, jotka ammutaan Inkoossa 28. –29. heinäkuuta.

(Kuva Ville Häyrinen)

Juttu edellispäivän kisoista