Ida Heikkilän supersunnuntai! Porissa ammuttiin neljä Suomen ennätystä
5.1.2020 klo 18:39
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liikkuvan maalin Porin talvikisat jatkuivat tänään Porissa. Päivän tähti oli Kymppi 64:n Ida Heikkilä, joka ampui naisten Suomen ennätystuloksia uusiksi. Miesten sarjaa hallitsivat eilisen tapaan Tomi-Pekka Heikkilä ja Heikki Lähdekorpi.

SE-nainen Ida Heikkilä. (Kuva: Sami Heikkilä)

Porin talvikisoissa nähtiin sunnuntainakin kovia tuloksia. Kymppi 64:ää edustava Ida Heikkilä paranteli jo kolmannen kerran nimissään olevaa Suomen ennätystä 10m normaalijuoksuilla. Nyt ennätys kirjataan lukemiin 563. Tulos on N-sarjan sekä N20-sarjan SE-tulos.

Huippu vire jatkui myös 10m sekajuoksuilla, kun vasta 16-vuotias Heikkilä sivusi Marika Karisjoen (os. Salminen) N-sarjan Suomen ennätystä tuloksellaan 376. Tulos on myös N20 sarjan uusi SE.

– Tosi hyvä fiilis! Kisassa oli kisan tunnetta ja jäi kyllä hyvä mieli! Syksy on mennyt treenatessa ja tulokset on noussut kisasta toiseen. Joululoman jälkeen on taas luvassa kova tammikuu ja helmikuussa sitten Tsekkiin, josta Puolaan kohti Em-kisoja, hehkuttaa Heikkilä.

Miesten sarjassa parhaista suorituksista vastasivat eilisen tapaan Kymppi 64:n Tomi-Pekka Heikkilä ja Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi. Molemmat etenivät medal matchissa finaaliin. Tänään finaalin voiton vei kuitenkin Lähdekorpi pistein 6-1. Pronssille ampui RS:n Niklas Hyvärinen, joka voitti pronssiottelussa seurakaverinsa Krister Holmbergin pistein 6-2.

Tomi-Pekka Heikkilä ja Heikki Lähdekorpi medal matchissa. (Kuva: Sami Heikkilä)

Sekajuoksuilla voiton vei vuorostaan Tomi-Pekka Heikkilä tuloksellaan 385. Vuoden 2018 maailmanmestari näytti edelleen olevansa kovassa kunnossa. Molemmissa lajeissa rikkoutui em-valintarajat. Heikkilä tosin lopetti maajoukkueuransa MM-kultaan 2018. Toiseksi sijoittui Lähdekorpi pistein 381. Kolmannesta sijasta käytiin uusinta Krister Holmbergin ja Aaro Vuorimaan kesken. Uusinnan vei lopulta Holmberg pistein 39-34.

N-sarjassa normaalijuoksut vei eilisen tapaan Kymppi 64:n Henna Vehviläinen pistein 542. Sekajuoksut voitti vuorostaan Turun Seudun Ampujien Marika Karisjoki pistein 366.

M20-sarjan voittoihin ampui Kymppi 64:n Mikko Hakala tuloksillaan 548 ja 366.

M50-sarjan voitot vei Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Markku Jetsonen pistein 356 (nj) ja 365 (sj).

M60-sarjan paras oli Satakunnan Ampujien Seppo Martin pistein 338 (nj) ja 320 (sj).

Y70-sarjassa voittoon ampui Satakunnan Ampujien Lasse Nummi tuloksillaan 254 (nj) ja 257 (sj).

Päivän tulokset:

NJ 050120

SJ 050120

MedalMatch 050120