Suomen EM-joukkueessa 16 urheiluampujaa
20.1.2020 klo 12:28
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tomi-Pekka Heikkilä voitti MM-kultaa 2018, piti välivuoden ja palaa nyt kansainväliselle tasolle. (Kuvat: Lassi Palo)

Ampumaurheiluliitto on nimennyt kuusitoista urheilijaa ilma-aseiden EM-kilpailuihin.

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Puolan Wroclawissa 23.2.-2.3. Kisoissa kilpaillaan 10m ilmakiväärin, ilmapistoolin ja liikkuvan maalin lajeissa (miehet, naiset, M20 ja N20).

EM-Wroclawissa jaetaan kaikkiaan kahdeksan olympiamaapaikkaa Tokioon – kaksi kussakin olympialajissa eli miesten ja naisten ilmakiväärissä ja ilmapistoolissa.

Ampumaurheiluliitto on nimennyt EM-kisoihin kuusitoista suomalaisurheilijaa. Heistä seitsemän on kivääri- ja kaksi pistooliampujia. Liikkuvan maalin ampujia on myös seitsemän.

Yksi Suomen joukkueen mielenkiintoisista nimistä on liikkuvan maalin Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64), joka tekee paluun kansainväliselle tasolle. Heikkilä voitti syksyllä 2018 Etelä-Korean MM-kilpailuissa maailmanmestaruuden, mutta sen jälkeinen lopetuspäätös muuttui välivuodeksi, sillä hän on viime syksystä lähtien harjoitellut tavoitteenaan ensi kesän MM-kilpailut.

– Viime vuotta voisi kutsua päännollausvuodeksi ammunnasta. Olin maajoukkueessa mukana kymmenen vuoden ajan, ja tein kaiken lajin eteen. Teki hyvää päästä siitä vähän irti. Pidin taukoa puolentoista vuoden ajan, ja sitten alkoi taas nälkä heräillä. Kyllä, pyörsin lopettamispäätökseni, mutta ei kai se haittaa, Heikkilä naurahti.

– Lähden EM-kisoihin hyvällä fiiliksellä!

Suomen EM-joukkueessa on kolme kansainvälisten arvokisojen ensikertalaista. He ovat pistooliampuja Tomi Heikkilä (Kuusankosken Ampumaseura) sekä poikien liikkuvan maalin Toni Annala (Jalasjärven Ampujat) ja Mikko Hakala (Kymppi 64).

Rutkasti kokemusta sen sijaan on liikkuvan maalin Krister Holmbergilla, 47, joka on osallistunut kaikkiin ilma-aseiden EM-kisoihin vuodesta 1992 lähtien.

Sebastian Långström kuvattuna lauantaina Espoo Openissa.

Wroclawin EM-kilpailujen avajaiset ovat maanantaina 24. helmikuuta, ja kisatapahtumat alkavat tiistaina. Viimeiset mitalit jaetaan sunnuntaina 1. maaliskuuta.

EM-kilpailut ammutaan Wroclawin historiallisessa Centennial Hall -tapahtumakeskuksessa, joka valmistui vuonna 1913.

Vuosi sitten ilma-aseiden EM-kilpailut järjestettiin Kroatian Osijekissa. Suomi sai viisi mitalia, jotka kaikki tulivat liikkuvan maalin lajeista. Holmberg voitti miesten ja Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat) poikien kultaa. Lisäksi Vuorimaa sai pronssia ja Suomi miesten joukkuekilpailuissa hopeaa ja pronssia.

Ilma-aseiden EM-kilpailut
23.2.-2.3. Wroclaw, Puola

Suomen joukkue

10m ilmakivääri (7)
Miehet: Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura), Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening)
Naiset: Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo), Jenna Kuisma (Kyrkslätt Skytteförening), Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura)
Tytöt: Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat)

10m ilmapistooli (2)
Miehet: Tomi Heikkilä (Kuusankosken Ampumaseura), Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat)

10m liikkuva maali (7)
Miehet: Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64), Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar), Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat)
Pojat: Toni Annala (Jalasjärven Ampujat), Mikko Hakala (Kymppi 64), Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat)
Tytöt: Ida Heikkilä (Kymppi 64)

Joukkueenjohtaja: Per-Ole Lindell
Valmentaja, kivääri: Pirjo Peltola
Valmentaja, kivääri: Mikko Mattila
Valmentaja, pistooli: Timo McKeown
Valmentaja, liikkuva maali: Ville Häyrinen
Tiedottaja: Lassi Palo

Lisää tietoa EM-kisoista täällä. Näyttökilpailujen tulosseuranta.