Aluemestaruuskisojen viikonvaihde
8.2.2020 klo 19:18
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

M- ja N-sarjojen voittajat Rauno Hartikainen ja Oksana Frojan.

Tänä viikonloppuna järjestetään SAL:n aluemestaruuskilpailuja Suomessa.

Teksti ja kuva: Matti Erkkilä

Etelä-Suomen alueen kivääri- ja pistooliampujat tavoittelevat mitaleita Loviisan liikuntahalliin pystytetyllä 30-paikkaisella radalla. Loviisan Ampumaseura hankki viime syksynä kotimaiset, ajanmukaiset tulospalvelulaitteet, jotka ovat toimineet hyvin helpottaen järjestäjien tehtäviä.

Lauantaina ilmapistoolin N- ja M-sarjojen voittoihin liipaisivat Poliisien Ampumaseuran Oksana Frojan (559) ja Rauno Hartikainen (566).

Frojanin tavoitteellinen harjoittelu on jo jäänyt taakse, mutta vanhasta muistista kilpailuissa syntyy kelvollisia tuloksia. Hartikainen liipaisi kauden kärkituloksensa pienistä vaikeuksistaan huolimatta.

Oksanan puoliso Artjom Frojan oli miesten sarjassa toinen. Hän on kilpaillut useasti Loviisassa. Voittoja ei ole tullut, mutta kolmesti hän muisti sijoittuneensa kuningattaren kaupungissa toiseksi.

14-vuotiaiden vastapainotuelta Poliisien Ampumaseuran Hilla Seppänen ja Helsingin Varuskunnan Ampujien Lumi Saikkonen päätyivät kumpikin tulokseen 244. Seppänen voitti aluemestaruuden useamman napakympin perusteella. Tasatulos oli ”odotettu”, sillä he ovat harrastaneet ampumaurheilua yhtä kauan eli vuoden verran!

Alue-ennätyksiä lauottiin kahdesti. Raseborg Skyttar -seuran Eila Lindqvist liipaisi 18-vuotiaiden naisten ennätykseksi 527:n ja Poliisien Ampumaseuran Matti Nurminen Y80-vuotiaiden ennätykseksi 334:n pisteen tulokset.

Sunnuntaina Loviisan liikuntahallissa tavoitellaan aluemestaruuksia ilmakivääreillä.

Lisää tietoja aluemestaruuskilpailuista löytyy täältä.