MM-Chateauroux: Ida Heikkilä ja Aaro Vuorimaa ampuivat MM-hopeaa. Miehille MM-pronssia!
9.8.2022 klo 20:25
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen joukkue saavutti MM-kisoista yhteensä kahdeksan mitalia. (Kuva: Aino Vaittinen)

MM-kilpailut jatkuivat suomalaisittain mainiosti päätöslajissa 10m sekajuoksuilla. Suomen miesten joukkue tähtäsi MM-pronssia, Ida Heikkilä MM-hopeaa ja Aaro Vuorimaakin voitti uusinnan kautta MM-hopeaa.

Liikkuvan maalin MM-kisat on saatu päätökseen Ranskan Chtateuroux’ssa. Päätöslajina ammuttu 10m sekajuoksut oli suomalaisille antoisa, sillä kotiin Suomi saavutti tänään kolme MM-mitalia.

Miesten joukkue saavutti kilpailujen toisen MM-pronssinsa joukkuekilpailussa. Joukkueessa ampuivat Heikki Lähdekorpi, Krister Holmberg ja Niklas Hyvärinen. Lähdekorven sijoitus oli 10. Holmbergin 15. ja Hyvärisen 17.

Suomi saavutti MM-pronssia miesten joukkueella. (Kuva: Aino Vaittinen)

Joukkuekilpailun maailmanmestaruuden vei tässäkin lajissa Ruotsi tuloksella 1138. Hopea meni Koreaan pistein 1124. Suomi oli kolmas yhdeksän pistettä perässä tuloksella 1115.

Heikki Lähdekorpi ampui tuloksen 374. Viimeiset 20lk oli jo sitä Suomessa nähtyä Heikkiä, kun tulos oli 193 pistettä. Muuten MM-kisat oli Lähdekorvelle pettymys.

– Vikat 20 lk uskalsi jo ampua niinkuin on treenattu. Täytyy laittaa pyssyt kaappiin, lukko kiinni ja katsoa kaivetaanko ne lokakuussa esille vai ei. MM-mitalit joukkueella on laiha lohtu, kun tavoitteena oli henkilökohtainen mitali. Onpa sentään jotain kotiin viemistä, pohti Lähdekorpi uransa jatkoa.

Krister Holmbergin tulos oli 371.

– Kisa oli sellaista kuin imppari täällä oli läpi kisojen. Liikaa kaseja ja eka puolisko meni omaan toilailuun, kun rupesin miettiin miten epätasainen sekarisarjan ohjelma oli. Kisat meni muuten ihan ok ja mukavaa, että saatiin pari joukkuemitskua, kertailee Holmberg MM-urakkaansa.

Niklas Hyvärinen tähtäsi 370 pistettä. Hyväsen sarja koostui lähinnä yseistä ja kaseista.

– Tasaista oli ja kympit puutuivat. MM-mitali on onneksi pieni lohtu kuitenkin, mietti Hyvärinen kisaansa.

Ida Heikkilä ampui MM-hopeaa myös 10m sekajuoksuilla. (Kuva: Aino Vaittinen)

Ida Heikkilä ampui tyttöjen sarjassa tuloksen 370, jolla hän oli lähes loppuun asti kilpailun johdossa. Kisa oli erityisen jännittävä, sillä Kazakstanin Saduakassova ampui viimeisten ampujien joukossa. Kazakstanilainen tähtäsi kuitenkin erinomaisen sarjan toisen puoliskon 189 pistettä ja voitti tuloksella 372 eilisen tapaan maailmanmestaruuden. Ida Heikkilälle siis kisojen toinen MM-hopeamitali. Pronssi meni Ukrainaan tuloksella 367.

– Huojentuneet fiilikset, kun kilpailut on nyt taputeltu. Lopun tsemppasin hyvin ja olen tosi tyytyväinen toiseen MM-hopeaan, hehkui Ida Heikkilä kilpailun ratkettua.

Aino Vaittinen oli lopulta kilpailun 6. tuloksella 358. MM-kilpailut olivat Vaittisen ensimmäiset, mutta hän ei ollut täysin tyytyvänen suorituksiinsa.

– Omasta mielestäni alisuoriuduin, mutta pyrin taistelemaan loppuun saakka. Odotan innolla jo seuraavia kisoja, koska motivaatio on kyllä kova, kommentoi Vaittinen MM-urakkaansa.

Poikien sarjan Aaro Vuorimaa jatkoi hämmästyttävän hyvin menneitä MM-kisojaan ampumalla viimeisestäkin lajista MM-mitalin. Vuorimaa oli loppuun asti kiinni kultamitalissa ja jopa maailmanennätyksessä, mutta kaksi viimeistä laukausta karkasivat kasin puolelle. Vuorimaan tulos 384 riitti hopea uusintaan. Voitto meni Armenian Gor Khachatryanille tuloksella 386.

Vuorimaa sai uusinnassa vastaansa Ukrainan Roman Chadain. Uusintalaukauksia ammuttiin yhteensä kuusi ja kisa oli todella tiukka. Aaro Vuorimaa pysyi kuitenkin lujana ja ampui kaikki uusintalaukaukset kymppiin ja hän voitti lopulta MM-hopeaa pistein 60-58.

– Kyllä on tullut naatittua aina viivalla ollessa. On tää vaan mahtava kokemus, kun saavutti näin paljon, iloitsi Vuorimaa saatuaan neljännen MM-mitalinsa.

Aaro Vuorimaa voitti päätöslajissakin MM-hopeaa. (Kuva: Aino Vaittinen)

Päävalmentaja Ville Häyrinen antoi oman analyysinsa kilpailuista.

– Nuorten osalta kisat oli onnistuneet. Aaro ja Ida tietysti selvisivät parhaiten ja molempien tulokset oli ihan aikuisten tasolla. Myös Aino suoritti pätkittäin tosi hyvin, eikä ole kaukana tyttöjen mitaleista.

– Miesten joukkue sinällään pärjäsi hyvin, mutta huippuonnistumiset kiersi jokaista. Äärimmäinen huipputarkkuus nyt vain puuttui. Katsotaan mitä tulevissa harjoituksissa sille voidaan tehdä. Nuoret näyttää suuntaa. Tästä on hyvä rakentaa suomalaisen liikkuvan maalin tulevaisuutta, päättää Häyrinen analyysinsä.

Liikkuvan maalin MM-kilpailut
1.-9.8.2022, Chateuroux, Ranska

Miesten 10m liikkuva maali, sekajuoksut (20+20 ls): 1) Ihor Kizyma Ukraina 388, 2) Emil Martinsson Ruotsi 383, 3) Denys Babliuk Ukraina 383 … 10) Heikki Lähdekorpi 374, … 15) Krister Holmberg 371, … 17) Niklas Hyvärinen 370,… 19) . 27 osanottajaa.

Miesten joukkuekilpailu 10m liikkuva maali, sekajuoksut (20+20 ls): 1) Ruotsi 1138, 2) Korea 1124, 3) Suomi 1115. 5. osanottajaa

Poikien 10m liikkuva maali, sekajuoksut (20+20 ls): 1) Gor Khachatryan Armenia 386, 2) Aaro Vuorimaa 384 3) Roman Chadai Ukraina 384 . 12 osanottajaa.

Naisten 10m liikkuva maali, sekajuoksut (20+20 ls): 1) Galina Avramenko Ukraina 372, 2) Nouma Indriani Intia 371, 3) Arusyak Grigoryan Armenia .13 osanottajaa.

Tyttöjen 10m liikkuva maali, sekajuoksut (20+20 ls): 1) Alexandra Saduakassova Kazakstan 372, 2) Ida Heikkilä 370, 3) Anastasiia Zhuchenko Ukraina 367,… 6) Aino Vaittinen 358 . 10 osanottajaa.