SM-liikkuva maali: Krister Holmberg tähtäsi Suomen mestariksi
18.2.2023 klo 17:29
Sami Heikkilä

Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg nousi vaikean peruskilpailun jälkeen miesten sarjan Suomen mestariksi 10m normaalijuoksuilla Lappeenrannassa järjestetyissä liikkuvan maalin SM-kilpailuissa. Naisten sarjassa Suomen mestaruuteen tähtäsi Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Anni Huttunen.

Krister Holmbergille SM-kultaa, Aaro Vuorimaalle SM-hopeaa ja Heikki Lähdekorvelle SM-pronssia. (Kuva: Olga Wolkoff)

Liikkuvan maalin SM-kisajärjestelyistä huolehti tällä kertaa Etelä-Saimaan Ampujat, kun liikkuvan maalin parhaimmisto kokoontui taistelemaan SM-mitaleista Lappeenrantaan. Lauantaina kilpailtiin 10m normaalijuoksujen mitaleista.

Niklas Hyvärinen (Raseborgs Skyttar) vastasi peruskilpailun parhaasta tuloksesta 570. Hyvärisen mukana neljän parhaan mitaliotteluihin etenivät Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat) pistein 567, Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat) tuloksella 562 ja Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar) tuloksellaan 558.

Välierässä Krister Holmberg kukisti seurakaveri Niklas Hyvärisen pistein 6-4 ja eteni kultaotteluun. Toisesta välierästä kultaotteluun nousi Aaro Vuorimaa voittaen Heikki Lähdekorven erin 7-5. Ensin ammutusta pronssiottelusta SM-pronssia nappasi Heikki Lähdekorpi, kun hän voitti Niklas Hyvärisen erin 6-2.

Suomen mestaruudesta käytiin pitkä ja kiivas taistelu kultaottelussa Aaro Vuorimaan ja Krister Holmbergin kesken. Kilpalaukauksia vaadittiin peräti kaksikymmentä, ennen kuin Suomen mestari oli selvillä. Kokemus voitti tällä kertaa, sillä Krister Holmberg voitti lopulta Suomen mestaruuden erin 11-9. SM-hopeaa siis Aaro Vuorimaalle.

– Kyllä voitto maistuu, vaikka peruskisa oli surkee. Nopeet toimi jotenkuten, mut hitaat oli täysin hakusessa, tuumasi tuore SM-kultamitalisti Krister Holmberg kisan jälkeen.

Naisten sarjan Suomen mestaruuteen tähtäsi Anni Huttunen (Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura) tuloksella 488.

Miesten sarjan joukkuekisan Suomen mestaruuden voitti Raseborgs Skyttar. SM-hopea meni Etelä-Saimaan Ampujille ja SM-pronssi Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuralle.

Ida Heikkilä (vas.) ja Henri Karlsson (oik.) tähtäsivät tänään Suomen mestareiksi. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

M20 sarjassa Henri Karlsson (Kymppi 64) tähtäsi ennätyksellään 551 Suomen mestariksi. SM-hopeaa nappasi Frans Laukka (Salon Seudun Ampujat) tuloksella 514 ja SM-pronssia Matias Pasanen (VarVi) pistein 504.

– Nopeisiin juoksuin olen tyytyväinen sillä ne menivät todella hyvin. Hitaissa olisi saanut vähän paremmin mennä, ei meinannut saada liikettä peliin. Mutta lopputuloksena erittäin hyvä. Oma ennätykseni. Tänään se riitti voittoon ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin huomenna ammuttaviin sekareihin. Toivotaan että nekin menevät hyvin, kertoi Karlsson kisan jälkeen.

N20 sarjassa SM-kultaan ylsi Ida Heikkilä (Kymppi 64) 554 pisteellä. SM-hopea meni Aino Vaittiselle (Hämeenlinnan Ampumaseura) tuloksella 519.

– Hyvin meni! Sain oikean keskittyneen fiiliksen kisaan ja olen tyytyväinen Suomen mestaruuteen, iloitsi Heikkilä kisan jälkeen.

M16 sarjan mestariksi tähtäsi William Wilkman (Raseborgs Skyttar) tuloksella 540. SM-hopeaa Vili Vilenille (Hämeenlinnan Ampumaseura) pistein 485.

Y14 sarjan Suomen mestariksi tähtäsi Kiira Korhonen (Toijalan Urheiluampujat) tuloksella 137.

SM-kilpailut liikkuva maali 10m, 18.-19.2.2023, Lappeenranta

10m normaalijuoksut

Sarja M: 1) Krister Holmberg RS 558, 2) Aaro Vuorimaa LSA 567, 3) Heikki Lähdekorpi SA 562, 4) Niklas Hyvärinen RS 570, 5) Topi Hulkkonen ESA 557, 6) Tarmo Koskela BS-PA 553, 7) Markku Jetsonen KAMS 539, 8) Markus Kastepohja HlAS 536, 9) Sami Jetsonen KAMS 533, 10) Henrik Holmberg RS 533, 11) Timo Pylsy ESA 529, 12) Heikki Jetsonen KAMS 527, 13) Daniel Torsell SSG 520, 14) Tomi Teränen BS-PA 517, 15) Kari-Matti ilmari Reijola ESA 514, 16) Juha-Pekka Tissarinen SSG 512, 17) Matti Hokkanen KAMS 501

Sarja M20: 1) Henri Karlsson K-64 551, 2) Frans Laukka SaSA 514, 3) Matias Pasanen VarVi 504, Toni Annala JjA DNS

Sarja M16: 1) William Wilkman RS 540, 2) Vili Vilen HlAS 485

Sarja N: 1) Anni Huttunen KAMS 488

Sarja N20: 1) Ida Heikkilä K-64 553, 2) Aino Vaittinen HlAS 519

Sarja Y14: 1) Kiira Korhonen TUA 137

Sarja YJ: 1) RS 1661, 2) ESA 1600, 3) KAMS 1599, 4) HlAS 1540

Lisää kuvia facebook ja instagram sivuillamme.