SM-liikkuva maali: Aaro Vuorimaa sekajuoksujen Suomen mestari
19.2.2023 klo 15:31
Sami Heikkilä

Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa kirkasti eilisen SM-hopeamitalinsa tänään ammutuilla 10m sekajuoksuilla. Vuorimaa ampui Suomen mestariksi neljän pisteen turvin. Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Anni Huttunen voitti naisten sarjan eilisen tapaan.

Aaro Vuorimaa voitti miesten sarjan Suomen mestaruuden. Hopeaa Niklas Hyväriselle ja pronssia Heikki Lähdekorvelle. (Kuva: Olga Wolkoff)

Liikkuvan maalin M, N, ja Nuorten sarjojen Suomen mestaruuskilpailut ammuttiin tänä viikonloppuna Lappeenrannassa. Sunnuntaina SM-mitaleista kilpailtiin 10m sekajuoksuilla.

Vasta 20-vuotias Aaro Vuorimaa oli sekajuoksuilla päivän tarkin voittaessaan miesten sarjan SM-kultaa. Mestaruus irtosi tuloksella 379. Lapuan Seudun Ampujia edustavan Vuorimaan sarjat olivat 188+191. SM-hopealle tähtäsi Raseborgs Skyttaren Niklas Hyvärinen tuloksella 375. SM-pronssille ylsi eilisen tapaan Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi pistein 372.

– Vihdoin pääsin pois yksinkertaisten Suomen mestarien kerhosta, naurahti Aaro Vuorimaa kisan jälkeen.

– Eka 10lk sarja oli haastava, mutta kun siitä pääsi yli, niin pääsin taas omalle tasolle. Jos virhe tuli niin se oli kaukana. Mutta hemmetin iloonen olen mestaruudesta! Hyvä viikonloppu kaikkineen ja eka SM-kisa miesten sarjassa tällasilla saavutuksilla, nii kyllä nyt voi palkita itsensä jotenkin ensi viikolla. Mahdollisesti käydään uuden coutsin (Jani Suorannan) kans jossai syömäs, kertoo Vuorimaa.

Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuraa edustava Anni Huttunen tähtäsi naisten sarjan Suomen mestariksi tuloksella 331.

Salon Seudun Ampujien Frans Laukka paukutteli M20 sarjan Suomen mestariksi tiukan kisan jälkeen. Laukan voitto tulos oli 361. Vain pisteen erolla hopeaa nappasi Varpaisjärven Vireen Matias Pasanen tuloksella 360. Kymppi 64:n Henri Karlsson oli kisan kolmas pistein 357.

– Ammunta oli ihan hyvän tuntuista. Alku oli hieman haastavaa, mutta seuraavat sarjat oli ihan hyvät ja lopussa aloin jännittämään. Muutamia virheitä tein, mutta sain koottua itseni niiden jälkeen. Kokonaisuudessa koko päivä oli hyvä. Hienoa, että saatiin kunnon kilpailu M20 sarjassa, kommentoi Frans Laukka kisan jälkeen.

Kymppi 64:n Ida Heikkilä nappasi sekajuoksuilla viikonlopun toisen SM-kultansa N20 sarjassa. Heikkilän voittotulos oli 359. Hämeenlinnan Ampumaseuran Aino Vaittinen oli kisan toinen tuloksella 357.

Raseborgs Skyttaren William Wilkman voitti M16 sarjan Suomen mestaruuden tuloksella 366. SM-hopea meni Hämeenlinnan Ampumaseuran Vili Vilenille pistein 320.

Y-sarjan joukkuemestaruuteen tähtäsi tänäänkin Raseborgs Skyttar. Joukkueessa ampuivat Niklas Hyvärinen, Henrik Holmberg ja Krister Holmberg. SM-hopeaa Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuralle ja SM-pronssia Etelä-Saimaan Ampujille.

SM-kilpailut liikkuva maali 10m, 18.-19.2.2023, Lappeenranta

10m sekajuoksut

Sarja M: 1) Aaro Vuorimaa LSA 379, 2) Niklas Hyvärinen RS 375, 3) Heikki Lähdekorpi SA 372, 4) Krister Holmberg RS 371, 5) Topi Hulkkonen ESA 370, 6) Henrik Holmberg RS 368, 7) Markku Jetsonen KAMS 366, 8) Tarmo Koskela BS-PA 364, 9) Sami Jetsonen KAMS 361, 10) Timo Pylsy ESA 357, 11) Juha-Pekka Tissarinen SSG 348, 12) Heikki Jetsonen KAMS 343, 13) Markus Kastepohja HlAS 343, 14) Kari-Matti ilmari Reijola ESA 340, 15) Tomi Teränen BS-PA 334, 16) Daniel Torsell SSG 332, 17) Matti Hokkanen KAMS 323

Sarja M20: 1) Frans Laukka SaSA 361, 2) Matias Pasanen VarVi 360, 3) Henri Karlsson K-64 354, Toni Annala JjA DNS

Sarja M16: 1) William Wilkman RS 366, 2) Vili Vilen HlAS 320

Sarja N: 1) Anni Huttunen KAMS 331

Sarja N20: 1) Ida Heikkilä K-64 359, 2) Aino Vaittinen HlAS 357

Sarja YJ: 1) RS 1114, 2) KAMS 1070, 3) ESA 1067, 4) HlAS 1020

Kuvat: Olga Wolkoff