Ida Heikkilä ampui voittoon Plzenissä!
5.5.2023 klo 18:10
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ida Heikkilä raivasi tiensä voittoon Tsekissä! (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Liberation GP jatkui liikkuvassa maalissa 10m normaalijuoksuilla. Ida Heikkilä raivasi tiensä voittoon.

Kymppi 64:n Ida Heikkilä ampui voitokkaasti Tsekin Plzenissä järjestetyissä kansainvälisissä kilpailuissa. Heikkilä oli eilisten 10m normaalijuoksujen jälkeen kisassa kolmantena. Tänään ammuttujen nopeiden jälkeen Heikkilä eteni mitaliotteluihin sijalta neljä tuloksellaan 542. Hämeenlinnan Ampumaseuran Aino Vaittinen oli kisan viides tuloksella 541, jääden vain pisteen päähän mitaliotteluista.

Mitaliotteluiden välierässä Ida Heikkilä sai vastaansa peruskisan parhaan tuloksen ampuneen Qatarin Mhamudin. Kampailu oli tiukka, jonka voiton Heikkilä otti erin 6-4. Kultamitaliotteluun Heikkilää vastaan asettui Unkarin Keczel. Heikkilä aloitti taistelun heti hyvin etenemällä 4-0 johtoon. Kilpailu näytti tasoittuvan, kun unkarilainen kavensi tilanteen eriin 4-2. Heikkilä korjasi hieman asentoa ja pyyhki käsiään, jonka jälkeen hän ampui lopulta 10,8 laukauksella voittoon erin 6-2.

– Oli hienoo päästä mitaliotteluun! Sain hyvät ohjeet valkulta ennen otteluita ja tuli semmonen fiilis et kyllähän tämä tästä lähtee. Upeeta oli kyllä voittaa, hehkutti Heikkilä kisan jälkeen.

Valmentaja Mika Kinisjärvi oli tyytyväinen kisan lopputulokseen.

– Tyttöjen ammunta oli ajoittain molempina päivinä haasteellista. Molemmilla tuli hitailla ja nopeilla pari synkkää hetkeä. Niistä kuitenkin päästiin yli hienosti ja saatiin raavittua kelpo tulos kasaan. Idan medal match voitto oli mahtava kruunu tälle päivälle! Medal match oli tasasen varmaa keskelle ampumista. Tasaisuudella sai tänään hyvin pisteitä medal matchissa, kommentoi Kinisjärvi.

Liberation GP – kilpailu, 3.-7.5.2023, Plzen, Tsekki

Liikkuva maali 10m

Sarja N: 1) Ida Heikkilä Suomi 6 (542), 2) Keczeli Unkari 2 (549),  3)  Mhamud Qatar 554, 4) Wogelbagher Saksa 545 … 5) Aino Vaittinen Suomi 541, …. 12 osanottajaa.

Sarja M: 1) Boros Unkari (570) , 2) Czapla Puola (569), 3) Jonas Tsekki (569), 4) Martinsson Ruotsi (570), 5) Nyberg Ruotsi 569,… 31 osanottajaa.