Suomalaiset valloittivat palkintopallin Walldorfissa
19.5.2023 klo 20:54
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Frans Laukka ampui uudella ennätyksellään poikien sarjan voittoon 50m normaalijuoksuilla. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Kansainväliset liikkuvan maalin kilpailut alkoivat perjantaina Saksan Walldorfissa. Kisat lähtivät käyntiin suomalaisittain onnistuneesti. Frans Laukka voitti poikien sarjan ja Ida Heikkilä ampui naisissa toiseksi 50m normaalijuoksuilla. Niklas Hyvärinen ampui miehissä kolmanneksi 10m normaalijuoksuilla.

Miehet kilpailivat tänään 10m normaalijuoksuilla. Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat) oli hitaiden jälkeen kisan jälkeen toisena, Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar) neljäntenä ja Niklas Hyvärinen (RS) kahdeksantena. Kuitenkin 283 hitailla tähdännyt Niklas Hyvärinen nousi lopulta suomalaisista palkintokorokkeelle tähdättyään nopeilla juoksuilla hyvät pisteet 287. Yhteistuloksellaan 570 Hyvärinen nappasi pronssia. Kisan voittoon tähtäsi kovalla tuloksella Tsekin Bedrich Jonas pistein 583. Vuorimaa oli lopulta kuudes tuloksella 567 ja Krister Holmberg kahdeksas pistein 563.

– Hitaat juoksut oli jotenkin tahmeaa ja todella vaikeaa. Nopeilla sain perusasiat kuntoon ja luotua hyvän tuloksen nopeilla. Kokonaistulos oli mielestäni ihan ookoo, kertasi Niklas Hyvärinen kisaansa.

Niklas Hyvärinen ampui kolmanneksi miesten 10m normaalijuoksuilla. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

– Hitaat kulki hyvin, mutta nopeat näin siististi sanottuna hajosi käsiin, eikä saanut oikein homman juonesta kiinni, sanoi Vuorimaa kisan jälkeen.

Naiset ja pojat kilpailivat 50m normaalijuoksuilla.

Ida Heikkilä (Kymppi 64) tähtäsi naisten sarjassa hopealle pistein 565. Kilpailun voiton vei Saksan Daniela Vogelbacher tuloksella 572. Aino Vaittinen (Hämeenlinnan Ampumaseura) oli kisan kolmas tuloksella 562.

– Paremminkin olisi voinut mennä tänään. Mielestäni rata oli haastava ampua ja se toi vähän lisä haastavuutta tuloksen tekemiseen. Näistä opittiin ja jatketaan tästä positiivisin mielin huomiseen, kommentoi Ida Heikkilä.

– Koko kilpailu oli vaikeeta työstämistä ja muutamia huonoja osumia sattui sekaan. Tulokseen en ole tyytyväinen, onneksi on kilpailuja jäljellä, joten täytyy vain petrata, mietti Aino Vaittinen päivän jälkeen.

Frans Laukka (Salon Seudun Ampujat) ampui ensimmäiseen kansainvälisen kisansa voittoon poikien sarjassa. Laukan voittotulos oli 569 (294+275), joka on hänen uusi ennätyksensä. Toni Annala (Jalasjärven Ampujat) nousi myös palkintokorokkeelle ampumalla tuloksen 562, jolla irtosi pronssia. Henri Karlsson (Kymppi 64) ampui ennätyksellään kisan neljänneksi pistein 558.

– Kilpailu meni hyvin ja hitailla sain todella hyvän suorituksen luotua. Ammunta lähti rullaamaan tasaisesti ja pääsin helposti hyvään rytmiin. Nopeissa oli hieman vaikeuksia ja sattui muutama huonompi osuma sekaan. Kokonaisuudessa hyvä kauden avaus ja ensimmäisiksi ulkomaan kilpailuiksi (jos ruotsia ei lasketa) hyvä suoritus, iloitsi Laukka.

– Hitaat meni ihan ookoo. Nopeilla tuli muutamia virheitä, jotka rokottivat paljon pisteitä. Kokonaistulos ei oikein tyydyttänyt, kommentoi Annala kisapäiväänsä.

Avoimet kansainväliset kilpailut 18.-21.5.2023, Walldorf, Saksa

Liikkuva maali 10m

Sarja M: 1) Jonas Bedrich Tsekki 583, 2) Lukasz Czapla Puola 572, 3) Niklas Hyvärinen 570, 4) Tobias Schönsteiner Saksa 569,… 6) Aaro Vuorimaa 567,…8) Krister Holmberg 563,… 20 osallistujaa

Liikkuva maali 50m

Sarja N: 1) Daniela Vogelbacher Saksa 572, 2) Ida Heikkilä 565, 3) Aino Vaittinen 562, 4) Julie Kirr Saksa 537

Sarja M20: 1) Frans Laukka 569, 2) Julian Gebauer Saksa 567, 3) Toni Annala 562, 4) Henri Karsson 558, 5) Etienn Carnino Ranska 537