Euroopan kisoihin lisää suomalaisurheilijoita: Jukka Laakso ja Teemu Ruutana Wroclawiin
30.5.2023 klo 13:19
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Teemu Ruutana on yksi Suomen kahdestatoista ampumaurheilijasta Euroopan kisoissa. (Kuva: Lassi Palo)

Trap-ampujat Jukka Laakso ja Teemu Ruutana valittiin tiistaina Suomen joukkueeseen Euroopan kisoihin.

Suomen Olympiakomitea on tehnyt lisää urheilijavalintoja 21.6.–2.7. Puolassa järjestettäviin Euroopan kisoihin. Euroopan kisat on Euroopan olympiakomiteoiden yhdistyksen (EOC) järjestämä monilajitapahtuma.

Suomen joukkueeseen nimettiin nyt kaksi trap-ampujaa: Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Teemu Ruutana (Längelmäen Seudun Ampujat). Laakso nimettiin henkilökohtaiseen kilpailuun ja joukkuekilpailuun. Ruutana on mukana joukkuekilpailussa.

Suomen joukkueeseen oli aiemmin nimetty kymmenen ampumaurheilijaa. Lue valintauutinen täältä.

Vuoden 2023 Euroopan kisoissa kilpaillaan 29 lajissa, ja kisoihin odotetaan noin 7 000 urheilijaa 48 Euroopan maasta. Yhdeksässätoista lajissa Euroopan kisat ovat osa Pariisin 2024 olympialaisten karsintajärjestelmää ja kahdessatoista lajissa kisoilla on Euroopan mestaruuskilpailujen status.

Euroopan kisat järjestetään nyt kolmannen kerran. Suomen joukkueen ensimmäiset valinnat julkaistiin 28. huhtikuuta. Joukkueen viimeinen valintapäivä on 14. kesäkuuta. Silloin valitaan edustajat yleisurheilun EM-joukkuekilpailuihin, jotka ovat osa Euroopan kisojen kokonaisuutta.

Suomen Olympiakomitean kisa- ja lajiohjelmien johtaja Leena Paavolainen kertoo, että Euroopan kisoissa nähdään noin 110 suomalaisurheilijaa 17 lajissa.

– Olemme valinneet kisoihin ennalta ilmoitettujen valintakriteereiden mukaisesti urheilijoita, joilla on kansainvälisten näyttöjen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua 8 parhaan joukkoon Euroopan kisoissa. Niissä lajeissa, joissa Euroopan kisat ovat osa Pariisin olympialaisten karsintajärjestelmää, voidaan mukaan valita myös sellaisia urheilijoita, jotka arvioidaan potentiaalisiksi Pariisiin valittaviksi urheilijoiksi. Lisäksi yleisurheiluun valitaan EM-joukkuekisan mukaisesti edustajat jokaiseen lajiin miehissä ja naisissa, Paavolainen sanoo.

Euroopan kisojen kilpailuformaatti vaihtelee lajikohtaisesti. Osassa lajeista kyseessä on EM-arvon omaava kilpailu, osassa olympiakatsastuskilpailu tai muu kansainvälinen kilpailu. Jokaisella lajilla on Euroopan kisoissa omat kilpailutapahtumansa, jotka on keskitetty useisiin kaupunkeihin ympäri Puolaa. Varsinaisena järjestäjäkaupunkina toimii Krakova.

Ampumaurheilu järjestetään Wroclawissa.

Euroopan kisat (ampumaurheilu)
21.6.–2.7. Wroclaw, Puola

Suomen joukkueeseen toisena valintapäivänä valitut ampumaurheilijat
(Euroopan kisoissa jaetaan jokaisessa ampumaurheilun lajiryhmässä suoria maapaikkoja Pariisin 2024 olympialaisiin.)

Aiemmin valittujen urheilijoiden lisäksi:

Trap
Miehet: Jukka Laakso, Orimattilan Seudun Urheiluampujat (henkilökohtainen kilpailu ja joukkuekilpailu), Teemu Ruutana, Längelmäen Seudun Ampujat (joukkuekilpailu)

Lähde; OK:n tiedote 30.5.