Liikkuvan maalin 50m taulumuutos voimaan vasta vuonna 2024 ikämiessarjoissa
30.6.2023 klo 09:53
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liikkuvan maalin jaosto perui päätöksensä 50m taulumuutoksesta ikämiessarjoissa. 

Liikkuvan maalin 50m taulumuutos tuleekin voimaan ikämiessarjoissa vasta vuonna 2024.

Tiedotimme viime viikolla liikkuvan maalin jaoston päätöksestä muuttaa 50m villikarjutaulu jo kesän SM-kisoihin uuteen pallotauluun.

KVK on kokouksessaan 20.6.2023 hyväksynyt uudet liikkuvan maalin, että tekniset säännöt. Säännöt astuvat voimaan 1.7.2023.

Jaosto käsitteli sääntöjä kokouksessaan 22.6.2023 ja päätti että sääntöjä noudatetaan niiden voimaan astumisesta lähtien.

Nyt on kuitenkin tullut ilmi, että liikkuvan maalin ampujissa, lähinnä ikämies sarjoissa, on ampujia, jotka ampuvat lajia siihen kiinteästi rakennetuilla kiikareilla. Tähtäin rakennettu niin, että sillä tähdätään silmään. Kiikarin vaihtaminen tai rakentaminen kesken kilpakauden ei ole aikataulullisesti mitenkään mahdollista, vaikka haluakin olisi. Lisäksi uudenkin kiikarin hankkiminen on haasteellista tällä aikataululla.

Uusia pallotauluja ei myöskään ole saatavana vielä mistään. Suomessa on jossain seuroissa Kuopion lanseeraamia pallotauluja, mutta ne eroavat vähän tähtäyspisteen osalta nyt hyväksytyistä tauluista. Tauluja on tilattu, mutta niiden saapuminen ja hyväksyntä ottaa oman aikansa.

Tästä syystä LM jaosto on päättänyt kokouksessaan 30.6.2023, että ikämiessarjat voivat ampua villikarjutauluun tämän vuoden loppuun. Tarkoittaa lähinnä vain tämän vuoden ikämiesten SM- kilpailuja.

Lisätiedot liikkuvan maalin jaostolta.