SM-liikkuva maali: Sipoossa ammuttiin uusia SE-tuloksia
12.8.2023 klo 20:06
Sami Heikkilä

Sibbo Skyttegille järjestää tänä viikonloppuna liikkuvan maalin ikämiesten- ja naisten SM-kilpailut Sipoossa. Kilpailijoiden suuren määrän vuoksi tänä viikonloppuna SM-mitaleista kisaavat vain sarjat M50, N50, M60 ja N60. Vanhemmat sarjat kilpailevat SM-mitaleista ensi viikonloppuna Kangasalla.

Lauantaina kilpailtiin 50m normaalijuoksuilla ja 100m hirven kertalaukauksilla. Lajeihin ammuttiin kolme uutta Suomen ennätystä.

Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg tähtäsi normaalijuoksuilla M50 sarjan Suomen mestariksi hyvällä tuloksella 391. Holmbergin tulos jäi vain pisteen päähän Markku Jetsosen nimissä olevasta SE-tuloksesta. SM-hopeaa nappasi Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Markku Jetsonen tuloksellaan 378. SM-pronssille ylsi oli Etelä-Saimaan Ampujien Timo Pylsy pistein 372.

Markku Jetsonen ampui vuorostaan Suomen mestariksi hirven kertalaukauksilla pistein 380. Eroa hopealle ampuneeseen Timo Pylsyyn kertyi peräti 15 pistettä. Pylsyn tulos oli 365. Pronssille tähtäsi Oulun Metsästys- ja Ampumaseuran Tatu Prykäri pistein 361.

Tapani Koskela (BSPA) ampui M60 sarjan Suomen mestareiksi molemmissa lajeissa. Normaalijuoksuilla voittotulos oli 378 ja hirvessä 373. Hannu Niemelä (Kymppi 64) sijoittui molemmissa lajeissa hopealle tuloksilla 361 ja 370. Veikko Hakala (SaarA) oli normaalijuoksuilla kolmas pistein 351 ja Matti Suoranta (Kymppi 64) kolmas hirvessä tuloksella 365.

N50 sarjassa Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Päivi Jetsonen ampui molempien lajien Suomen mestariksi. Normaalijuoksuilla voittotulos oli 298 ja hirvessä 329.

Tuula Räty (KAMS) voitti N60 sarjan molemmat Suomen mestaruudet. Hänen tuloksensa olivat normaalijuoksuilla 268 ja hirvessä 318. Hirven tulos kirjataan uudeksi Suomen ennätykseksi. Samaa seuraa edustava Kaija Häyrinen ampui molemmissa lajeissa SM-hopeaa. Häyrisen tulokset olivat normaalijuoksuilla 236 ja hirvessä 225.

KAMS voitti molempien lajien Suomen mestaruudet M50 sarjan joukkuekilpailuissa. Joukkueessa ampuivat Markku Jetsonen, Petri Matikainen ja Matti Hokkanen.

Kymppi 64 voitti M60 sarjan molemmat joukkuekilpailut. Hirven kertalaukausten tulos 537 on sarjan uusi SE. Suomen ennätystä ampumassa olivat Hannu Niemelä, Matti Suoranta ja Juha Hacklin.

N50 sarjan joukkuekilpailut voitti KAMS. Normaalijuoksujen tulos 802 on sarjan uusi Suomen ennätys. Joukkueessa ampuivat Päivi Jetsonen, Tuula Räty ja Kaija Häyrinen.

Tulokset: SAL SM 12.8.2023 lauantai

M50 sarjan normaalijuoksujen mitalistit. (Kuvat: Daniel Torsell)
M60 sarjan normaalijuoksujen mitalistit. (Kuvat: Daniel Torsell)
M50 sarjan hirven mitalistit. (Kuva: Daniel Torsell)
KAMS ampui N50 sarjan joukkueellaan SE tuloksen hirven kertalaukauksilla. (Kuva: Daniel Torsell)