MM-Baku: Vuorimaa lopulta 8:s 50m liikkuvassa maalissa
30.8.2023 klo 17:09
Sami Heikkilä

Aaro Vuorimaa oli paras suomalainen sijoittumalla kisassa kahdeksanneksi. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Suomalaiset tippuivat kärjestä 50m liikkuvan maalin nopeilla juoksuilla. Aaro Vuorimaa oli lopulta paras suomalainen ampuen sijalle 8.

Suomalaiset olivat hyvissä asemissa 50m liikkuvassa maalissa eilen ammuttujen hitaiden juoksujen jälkeen. Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat) lähti kilpailun toiseen päivään kärjestä ja Krister Holmberg (Rasebogs Skyttar) sijalta 4. Niklas Hyvärinen (Raseborgs Skyttar), Aino Vaittinen (Hämeenlinnan Ampumaseura) ja Ida Heikkilä (Kymppi 64) olivat sijoilla 10., 11. ja 12.

Nopeat juoksut osoittautuivat kuitenkin kaikille haastaviksi. Maailmanmestariksi tähtäsi Puolan Lukasz Czapla tuloksella 586. Vuorimaa oli paras suomalainen ampumalla tuloksella 579, jolla hän asettui sijalle 8. Eroa pronssimitaliin jäi vain kolme pistettä.

– Huonot fiilikset. Mitali oli täysin otettavissa. Koko sarjan aikana ei vain kierto toiminut ja kaikki vietiin käsillä ja tulos on sen mukainen. Ei ollut helppoa lähteä kärjestä toiseen päivään tällaisissa karkeloissa, harmitteli Vuorimaa

Niklas Hyvärinen oli kisan 10. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Holmberg ampui tuloksen 575 ja oli kisan 9. Hyvärisen tulos oli 574 ja sijoitus 10. Heikkilä oli puolestaan 11. tuloksellaan 570 ja Vaittinen 13. pistein 556.

Valmentaja Mika Kinisjärven mukaan nopeat olivat vaikeita kaikille ampujille, kuten hän ennakkoon olikin arvellut.

– Oli vaikeat nopeet kuten ennakkoon arvelin. Tänään muutamat synkät hetket tiputtivat porukan henkilökohtaisesta mitalikamppailusta. Tää on tätä ampumaurheilua. Huomenna on uusi kilpailu, joten siirrämme focuksen siihen ja mennään eteenpäin, Kinisjärvi kommentoi.

ISSF:n 53. kaikkien lajin MM-kilpailut
14.8.–1.9. Baku, Azerbaidžan

Suomalaislajien tuloksia ke 30.8.

50m liikkuva maali: 1) Lukasz Czapla Puola 586, 2) Ihor Kizyma Ukraina 583, 3) Emil Martinsson Ruotsi 582, 4) Danylo Danilenko Ukraina 581, 5) Bedrich Jonas Tsekki 581, 6) Andreas Bergström Ruotsi 580, 7) Denys Babliuk Ukraina 579, 8) Aaro Vuorimaa 579, 9) Krister Holmberg 575, 10) Niklas Hyvärinen 574, 11) Ida Heikkilä 570,… 13) Aino Vaittinen 556. 15 osanottajaa.

Viimeisten kisapäivien aikatauluja (suomalaislajit)