MM-Baku: Krister Holmberg ampui MM-pronssia 50m liikkuvan maalin sekajuoksuilla!
31.8.2023 klo 13:56
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ampumaurheilun MM-kilpailut saatiin päätökseen Bakussa. Kilpailujen päätöslajina ammuttiin 50m liikkuvan maalin sekajuoksut. Krister Holmberg tähtäsi uusinnan kautta MM-pronssille!

Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar) ampui upeasti MM-pronssille MM-kilpailujen päätöslajissa 50m sekajuoksuilla. Holmberg oli ensimmäisen sarjan (193p) jälkeen kärkeä jäljessä, mutta toisen sarjan kovat pisteet 198 nostivat hänet mitaleille. Holmbergin tulos 391 oli sama kuin Puolan Czaplalla, joten mitalista ammuttiin uusinta. Holmberg tähtäsi uusinnassa täydet 20 pistettä, kun puolalainen sai tauluun lukemat 17. Ratkonnan jälkeen Holmberg tuuletti käsipystyssä voitettua mitalia!

Krister Holmberg toi Suomelle kuudennen MM-mitalin! (Kuva: Mika Kinisjärvi)

– Kyllä tuntuu hyvältä ja on hyvät fiilikset! Toinen sarjani oli onneksi niin kova, että se riitti ratkomaan mitalista. Uusinnassa oli järjestäjien puolesta hieman hämminkiä, mutta onnistuin ampumaan molemmat laukaukset keskelle, iloitsi tuore MM-mitalisti Holmberg kisan jälkeen.

Muut suomalaiset jäivät kauemmaksi kärjestä. Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat) ampui tuloksella 387 sijalle 8. Ida Heikkilä (Kymppi 64) oli kisan 11:s. tuloksella 380. Niklas Hyvärinen (Raseborgs Skyttar) tähtäsi tuloksella 379 ja sijalle 12. Aino Vaittinen (Hämeenlinnan Ampumaseura) oli kisan 15:s pistein 362.

– Olipahan reissu. Joka kisassa henk. koht. mitalista jäätiin alle 4 pistettä. Korkeita sykkeitä, jalkojen tärinää ja huonoja yöunia oli joka päivä. Hieno reissu, vaikka henkilökohtainen mitali jäi tällä kertaa saamatta. Kokemusta tuli enemmän, kun osasi edes kuvitella. Onneksi Krister pelasti kisojen lopun ottamalla hienosti shoot-offissa henk.koht mitalin, tuumasi Vuorimaa kisaurakkaansa.

– Ihan hyvät loppu fiilikset. Vaikka henkilökohtaista mitalia ei tullut, niin ammunta oli hyvää ja varsinkin piekkarikisasta jäi hyvä maku, kertoi Heikkilä.

ISSF:n 53. kaikkien lajin MM-kilpailut
14.8.–1.9. Baku, Azerbaidžan

Suomalaislajien tuloksia to 31.8.2023.

50m liikkuva maali sekajuoksut: 1) Jesper Nyberg Ruotsi 393, 2) Emil Martinsson Ruotsi 392, 3) Krister Holmberg 391 (20), 4) Lukasz Czapla Puola 391 (17), 5) Denys Babliuk Ukraina 388, 6) Danylo Danilenko Ukraina 388, 7) Ihor Kizyma Ukraina 387, 8) Aaro Vuorimaa 387,… 11) Ida Heikkilä 380, 12) Niklas Hyvärinen 379,…15) Aino Vaittinen 362. 15 osallistujaa.