Swedish cupin avauspäivä: Elina Silverille naisten ilmapistoolin kolmas sija
4.1.2024 klo 21:15
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ilma-aseiden perinteisen Swedish cupin avauspäivä on ammuttu Ruotsin Sävsjössä.

Iso joukko suomalaisia ampumaurheilijoita osallistuu taas Ruotsin Sävsjössä torstaina alkaneeseen Swedish cupiin. Se on kansainvälinen ilma-asekilpailu, joka järjestetään perinteisesti tammikuun alussa – poislukien tietysti koronavuodet. Kaikissa sarjoissa (miehet, naiset, pojat ja tytöt) ammutaan kolmena kilpailupäivänä.

Kilpailuun osallistuu kaikkiaan 428 ampumaurheilijaa, jotka tulevat yhtä lukuun ottamatta isäntämaa Ruotsin lisäksi Suomesta, Norjasta ja Tanskasta (kilpailussa on mukana yksi australialainen). Suomalaisia on mukana noin 90. He kilpailevat ilmakiväärissä ja -pistoolissa sekä liikkuvassa maalissa.

Swedish cup on samalla yksi Ampumaurheiluliiton EM-näyttökilpailuista. Ilmakiväärin ja -pistoolin EM-kilpailut järjestetään Unkarin Györissä helmi-maaliskuun vaihteessa (24.2.–3.3.).

Avauspäivänä torstaina Suomeen tuli kivääri- ja pistoolilajeissa yksi kolmas sija, jonka sai Elina Silver (Turun Seudun Ampujat) naisten ilmapistoolissa (208,6). Hän teki peruskilpailussa toiseksi parhaan tuloksen 561. Kaksi ensimmäistä sijaa meni ruotsalaisille, kun Vendela Sörensson voitti (234,4) ja Josefine Thörnkvist oli toinen (230,9).

Lapin Ampujien Jani Tuulaniemi pääsi miesten ilmapistoolissa kahdeksan parhaan finaaliin tuloksellaan 562 (16x). Saman tuloksen (12x) tehnyt Kai Jahnsson (Poliisien Ampumaseura) sijoittui yhdeksänneksi. Tuulaniemi oli finaalissa kuudes.

Otso-Aadolf Ahokangas (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura) pääsi poikien ilmapistoolin finaaliin tuloksellaan 548 ja sijoittui lopulta seitsemänneksi. Tyttöjen ilmapistoolifinaalissa nähtiin kaksi suomalaista: Vilja-Alina Ahokangas (KokMAS) ja Lumi Saikkonen (Raseborgs Skyttar). Ahokangas oli peruskisan ykkönen (556) ja Saikkonen kuutonen (538). Finaalissa tulivat 4. ja 8. sija.

Riku Koskela (Pohjois-Hämeen Ampujat) oli paras suomalainen miesten ilmakiväärissä. Hän teki peruskilpailussa tuloksen 626,4 ja sijoittui finaalissa kahdeksanneksi. Naisten ilmakiväärissä Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat) oli paras suomalainen eli yhdeksäs tuloksellaan 625,0.

Niko Antila (Härmän Seudun Ampujat) teki poikien ilmakiväärissä tuloksen 618,2. Finaalissa hän oli neljäs. Sonja Myllys (Simpeleen Hahlo) oli tyttöjen ilmakiväärin yhdeksäs 621,8 pisteellään.

Para-ampumaurheilun ilmakiväärissä (SH2) Sari Posion tulos oli 632,0. TSA:ta edustava Posio oli kisassa kolmas.

Swedish cup järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005.

Kaikki tulokset löydät täältä. Liikkuvan maalin kisauutisen löydät täältä.