Swedish cup: Vilja-Alina Ahokangas voitti tyttöjen ilmapistoolin
5.1.2024 klo 21:02
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Vilja-Alina Ahokangas voitti tyttöjen ilmapistoolin, kun Swedish cupin toinen päivä kilpailtiin tänään Ruotsin Sävsjössä.

Kansainvälinen ilma-asekilpailu Swedish cup jatkui perjantaina Ruotsin Sävsjössä. Kaikissa sarjoissa (miehet, naiset, pojat ja tytöt) ammutaan kolmena kilpailupäivänä. Kilpailu päättyy huomenna lauantaina. Australialaista kivääriampujaa Jack Rossiteria lukuun ottamatta osanottajat ovat Ruotsista, Suomesta, Norjasta ja Tanskasta.

Kuten eilen kerrottiin, Swedish cup on samalla yksi Ampumaurheiluliiton EM-näyttökilpailuista. Ilmakiväärin ja -pistoolin EM-kilpailut järjestetään Unkarin Györissä helmi-maaliskuun vaihteessa (24.2.–3.3.).

Avauspäivänä torstaina Suomeen tuli kivääri- ja pistoolilajeissa yksi kolmas sija, jonka sai Elina Silver (Turun Seudun Ampujat) naisten ilmapistoolissa. Tänäänkin mitalisijoja tuli yksi, kun Vilja-Alina Ahokangas (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura) voitti tyttöjen ilmapistoolin.

Tyttöjen ilmapistoolifinaalissa nähtiin eilisen tavoin kaksi suomalaista, kun Ahokangas ja Lumi Saikkonen (Raseborgs Skyttar) selvittivät taas tiensä kahdeksan parhaan joukkoon. Heidän peruskisansa tulokset olivat nyt 565 ja 539, kun eilen tulostaululle kirjattiin pisteet 556 ja 538.

Ahokangas oli eilen neljäs, mutta tänään siis finaalin ykkönen (229,8). Hän voitti Ruotsin Jasmine Kranendonkin 1,6 pisteen erolla. Saikkonen sijoittui kahdeksanneksi (51,8).

Suomi sai miesten ilmapistoolissa kolme miestä finaaliin, kun paluuta huipulle tekevä Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat) tähtäsi 572 pistettä, Kai Jahnsson (Poliisien Ampumaseura) 566 pistettä ja Lapin Ampujien Jani Tuulaniemi 564 pistettä. Jahnsson oli finaalissa paras suomalainen sijoituttuaan neljänneksi (191,1). Kallio oli viides (153,3) ja Tuulaniemi kahdeksas (111,5).

Elina Silver oli naisten ilmapistoolin peruskilpailun kolmanneksi paras 556 pisteellään. Hänen eilinen tuloksensa oli 561. Silver sijoittui eilen finaalissa kolmanneksi, nyt tuli kuudes sija (151,5).

Otso-Aadolf Ahokangas (KokMAS) pääsi eilisen tavoin poikien ilmapistoolin finaaliin tuloksellaan 550. Hän kohensi eilistä tulostaan kahdella pisteellä. Ahokangas sijoittui finaalissa neljänneksi (191,3). Hän oli eilen seitsemäs.

Suomalaisille tuli tänään ilmakiväärissä yksi finaalipaikka, jonka saavutti Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat) naisten kilpailussa. Hänen peruskilpailunsa tulos oli kuudenneksi paras (628,0). Kemppi sijoittui finaalissa kuudenneksi (165,3).

Para-ampumaurheilun ilmakiväärissä (SH2) Sari Posion tulos oli tänään 631,8, jolla heltisi toinen sija. TSA:ta edustavan Posion tulos oli eilen 632,0.

Swedish cup järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005.

// Swedish cupin kaikki tulokset löydät täältä. Liikkuvan maalin kisauutinen. EM-näyttökisojen seuranta. //