Viimeinen EM-näyttökilpailu Kisakalliossa
18.1.2024 klo 09:41
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ampumaurheilijat kilpailevat tulevana viikonloppuna taas Kisakallion näyttävissä olosuhteissa. Kuva on vuodelta 2023. (Kuva: Lassi Palo)

Kisakalliossa ammutaan perjantaina ja lauantaina viimeiset ilmakiväärin ja -pistoolin EM-näyttökilpailut.

Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa on tulossa tiivis ampumaurheilun kisaviikonloppu, sillä siellä ammutaan kaksi EM-näyttökilpailua ja kansainvälinen Leppä GP -kilpailu.

Suomalaiset kivääri- ja pistooliampujat ovat antaneet EM-näyttöjä viidessä näyttökilpailussa, jotka ovat olleet marraskuussa järjestetyt Hungarian Open ja Polish Open, joulukuun ilma-asekilpailu Lappeenrannassa ja Kupittaan kisat Turussa sekä tammikuun alussa järjestetty Swedish cup.

Jäljellä on enää yksi näyttökilpailu, joka ammutaan Leppä GP:n yhteydessä Kisakalliossa. Näyttöjä voi antaa perjantaina ja lauantaina.

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Unkarin Györissä 24.2.–3.3. Ne ovat vuoden ensimmäiset kansainväliset arvokilpailut, ja niissä on jaossa EM-mitalien lisäksi yhteensä kahdeksan maapaikkaa Pariisissa järjestettäviin olympialaisiin. Paikkoja jaetaan kaksi kussakin olympialajissa eli miesten ja naisten 10m ilmakiväärissä sekä miesten ja naisten 10m ilmapistoolissa.

Kivääriampuja Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) on jo nimetty Suomen olympiajoukkueeseen Pariisiin.

Kisakalliossa kilpailut jatkuvat EM-näyttökisojen jälkeen alkavalla kansainvälisellä Leppä GP-kilpailulla. Se striimataan Urheiluretken YouTube-kanavalla. Lähetykset toteutetaan kaikista viikonlopun kisavaiheista. Peruskilpailut kuvataan staattisella kameralla grafiikalla täydennettynä. Finaalit ja GP-kisa toteutetaan monikameratuotantona selostettuina.

Kisatapahtumaa voi siis seurata kotikatsomoissa sen kaikissa vaiheissa. Lähetykset ovat jo ajastettuina osoitteessa:

https://youtube.com/playlist?list=PLZf57iitk_WTlwcwGEOJ7bItNNd7wRk4U&si=BSxWV1g-B_Mk7jk-

EM-kisojen tulosrajat.