Niklas Hyvärinen ja Ida Heikkilä putoavien taulujen Suomen mestarit
28.1.2024 klo 17:31
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liikkuvan maalin putoavien taulujen SM-kilpailut huipentuivat sunnuntaina M-, N- ja nuorten sarjojen kamppailuihin. Suomen mestaruuden miehissä voitti Raseborgs Skyttaren Niklas Hyvärinen. Naisten sarjassa Suomen mestariksi ampui Kymppi 64:n Ida Heikkilä. Raseborgs Skyttar vei joukkue SM-kullan.

M-sarjan mitalistit. (Kuva: Aaro Vuorimaa)

Jurvan Metsästysseura järjesti putoavan taulun kolmipäiväisen SM-viikonlopun Jurvassa. Perjantaina kilpailtiin Y70, Y75, Y80, Y85 ja N60- sarjoissa. Lauantaina jatkoivat M50, M60 ja N50 sarjalaiset ja sunnuntaina vuoron saivat nuoret sekä M- ja N- sarjassa kilpailevat.

Putoavissa tauluissa ammutaan ensin peruskilpailu 40 laukausta (20 hidasta + 20 nopeaa juoksua). Peruskilpailusta parhaat etenevät sarjan osanottajien määrän mukaan pudotusammuntoihin, joissa kilpaillaan kisakumppanin kanssa vastakkain. Finaaliin asti erävoitoista kilpaillaan periaatteella paras kolmesta jatkoon ja finaalissa voiton ratkaisee paras viidestä. Pronssista ei erikseen mittelöidä, vaan välierässä tipahtaneet jakavat pronssimitalin.

Miesten sarjassa nähtiin melkoinen näytös heti ensimmäisellä pudotuskierroksella, kun Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Heikki Jetsonen tiputti peruskilpailusta ykkösenä pudotusammuntoihin lähteneen Raseborgs Skyttaren Krister Holmbergin erin 2-1. Jetsonen jatkoi hyvin myös seuraavilla kierroksilla ja eteni aina finaaliin asti voittamalla välierässä isänsä Markku Jetsosen erin 2-1. Toinen finaaliin tiensä raivannut oli Niklas Hyvärinen. Hän eteni finaaliin voittamalla välierässä Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaan erin 2-0. Kultamitalista taisteltiin viimeiseen erään saakka. Lopulta Suomen mestaruutta pääsi tuulettamaan Niklas Hyvärinen erin 3-2. SM-hopeaa Heikki Jetsoselle. SM-pronssit Markku Jetsoselle ja Aaro Vuorimaalle.

– Taisi olla ensimmäinen PT SM kultani. Peruskilpailun hitaat oli karmeita, mutta nopeilla sain juonesta vähän kiinni ja tuntui hyvältä lähteä pudotusotteluihin. Oli minulla huonoja pätkiä pudotuskisassakin, mutta onneks riittävän montaa hyvää sarjaakin, saneli Hyvärinen kisan jälkeen.

Kymppi 64:n Ida Heikkilä voitti N-sarjan ja Henri Karlsson M20 sarjan SM-kultaa. (Kuva: Aino Vaittinen)

Naisissa välieriin peruskilpailusta etenivät Kymppi 64:n Ida Heikkilä, Hämeenlinnan Ampumaseuran Aino Vaittinen ja Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Anni Huttunen ja Päivi Jetsonen. Heikkilä eteni finaaliin voittamalla Jetsosen erin 2-0 ja Vaittinen vuorostaan voitti Huttusen erin 2-0. Ida Heikkilä pudotti tauluja finaalissa tarkemmin ja voitti SM-kultaa lopulta erin 2-0. Aino Vaittiselle SM-hopeaa. Anni Huttuselle ja Päivi Jetsoselle SM-pronssia.

– Tätä kultaa on odotettu! Tämä oli minulle ensimmäinen N-sarjan Suomen mestaruus putoavissa tauluissa, iloitsi Heikkilä.

M20 sarjassa välieriin eli neljän parhaan joukkoon ylsivät Salon Seudun ampujien Frans Laukka, Kymppi 64:n Henri Karlsson, Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Matias Pasanen ja Hämeenlinnan Ampumaseuran Vili Vilen. Välieristä finaaliin nousivat Laukka ja Karlsson. SM-kullasta käytiinkin kova kamppailu ja voittaja saatiin selville vasta viimeisessä erässä, kun Henri Karlsson voitti Suomen mestaruuden erävoitoin 3-2. Frans Laukalle SM-hopeaa. Vilenille ja Pasaselle SM-pronssia.

Y-sarjan SM-kultaa joukkuekilpailussa voitti Raseborgs Skyttar joukkueellaan Niklas Hyvärinen, Krister Holmberg ja Henrik Holmberg. SM-hopeaa Sibbo Skyttegillelle ja pronssia Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuralle.

Y-sarjan joukkuemitalistit. (Kuva: Aaro Vuorimaa)

Liikkuva maali SM-2024 Putoavat taulut, 26.1-28.1.2024, Jurva

Sarja Y70: 1)Kastepohja Seppo K-64, 2)Hämäläinen Pentti SaarA, 3)Kauppinen Mauri SaarA, 3)Elkelä Erkki K-64, 5)Martin Seppo, 5)Viljakainen Hannu KAMS, 5)Lyytinen Tapani KAMS, 5)Mäkelä Timo K-64, 9)Henriksson Tryggve RS, 10)Kohijoki Ossi PHA.

Sarja Y75: 1)Mäkinen Heikki VirtA, 2)Järvinen Hannu HlAS, 3)Niemelä Matti JMS, 3)Mutka Jouko RS, 5)Kohvakka Pertti PiekSA, 5)Hakala Veikko SaarA, 5)Tapaninaho Ensio PHA, 5)Holmberg Anders RS, 9)Ritvanen Terho PiekSA.

Sarja Y80: 1)Puustinen Matti KAMS, 2)Silander Tapio MKMS, 3)Parkkamäki Simo JMS, 3)Konttinen Pauli KAMS, 5)Kuosmanen Otto KAMS.

Sarja Y85: 1)Dahlqvist Seppo KAMS.

Sarja N60: 1)Jetsonen Päivi KAMS, 2)Aalto Tiina ESF, 3)Häyrinen Kaija KAMS, 3)Hakala Arja SaarA.

Sarja M50: 1)Holmberg Krister RS, 2)Ristimäki Timo SSG, 3)Pylsy Timo ESA, 3)Jetsonen Markku KAMS, 5)Jokela Jukka-Pekka PHA, 5)Hokkanen Matti KAMS, 5)Tissarinen Juha-Pekka SSG, 5)Parkkamäki Jukka JMS, 9)Koskinen Kari K-64, 10)Kirjavainen Mikko PiekSA, 11)Peltola Jarkko JMS, 12)Kinnunen Heikki KAMS, 13)Ristimäki Juha JMS, 14)Niku-Paavola Juhana SSG, 15)Suoknuuti Jussi ESA.

Sarja M60: 1)Suoranta MAtti K-64, 2)Laaksonen Jari TSA, 3)Vuoto Markku JMS, 3)Hacklin Juha K-64, 5)Väätäinen Juha KAMS, 5)Reijola Kari-Matti ESA, 5)Alatalo Asko JjA, 5)Pöndelin Jarmo SMY, 9)Karhunen Pekka JjA, 9)Kastepohja Seppo K-64, 9)Niemelä Matti JMS, 9)Tommiska Matti K-64, 9)Hakala Veikko SaarA, 9)Virolainen Veli-Matti ESA, 9)Kortesoja Tapio JjA, 9)Smura Jarmo KSA, 17)Ahola Osmo TSA, 18)Hakamäki Jukka K-64, 19)Lehtonen Jari TSA.

Sarja N50: 1)Jetsonen Päivi KAMS.

Sarja N: 1)Heikkilä Ida K-64, 2)Vaittinen Aino HlAS, 3)Jetsonen Päivi KAMS, 3)Huttunen Anni KAMS, 5)Sivula Mira JjA, 6)Lähdesmäki Julia JjA.

Sarja M: 1)Hyvärinen Niklas RS, 2)Jetsonen Heikki KAMS, 3)Jetsonen Markku KAMS, 3)Vuorinen Aaro LSA, 5)Ristimäki Timo SSG, 5)Annala Toni JjA, 5)Jetsonen Sami KAMS, 5)Torsell Daniel SSG, 9)Kastepohja Markus HlAS, 9)Holmberg Henrik RS, 9)Knuuti Antti HlAS, 9)Tissarinen Juha-Pekka SSG, 9)Kirjavainen Mikko PiekSA, 9)Holmberg Krister, 9)Peltola Jarkko, 9)Hokkanen Matti KAMS, 17)Parkkamäki Jukka JMS, 18)Niku-Paavola Juhana SSG, 19)Ristimäki Juha JMS, 20)Vuoto Markku JMS, 21)Ketola Mikko SA.

Sarja M16: 1)Sosunoff Johannes TUA, 2)Wilkman Wilmer RS.

Sarja M18: 1)Wilkman William RS.

Sarja M20: 1)Karlsson Henri K-64, 2)Laukka Frans SaSa, 3)Vilen Vili HlAS, 3)Pasanen Matias KAMS, 5)Hakala Mikko K-64, 6)Saine Ville PHA.

Sarja N20: 1)Seikkula Jenni RSA.

Sarja Y14: 1)Puumila Jaakko JjA, 2)Puumila Juho JjA, 3)Lähdesmäki Jenni JjA.

Joukkueet

Y60: 1)K-64 (Hacklin, Kastepohja, Mäkelä) 50, 2)JjA (Alatalo, Karhunen, Kortesoja) 46, 3)JMS (Vuoto, Niemelä, Parkkamäki) 41, 4)SaarA (Kauppinen, Hämäläinen, Hakala) 39, 5)KAMS (Lyytinen, Viljakainen, Jetsonen) 38, 6)RS (Holmberg, Henriksson, Mutka) 36, 7)TSA (Lehtonen, Ahola, Laaksonen) 28, 8)K-64 2 (Hakamäki, Elkelä, Tommiska) 28.

Y50: 1)KAMS (Jetsonen, Kinnunen, Hokkanen) 61, 2)SSG (Ristimäki T, Niku-Paavola, Tissarinen) 59, 3)ESA (Pylsy, Suoknuuti, Reijola) 53, 4)JMS (Ristimäki J, Parkkamäki, Peltola) 50, 5)PHA (Jokela, Tapaninaho, Kohijoki) 44.

Y: 1)RS (Holmberg K, Holmberg H, Hyvärinen) 69, 2)SSG (Ristimäki T, Torsell, Tissarinen) 63, 3)KAMS (Jetsonen M, Jetsonen H, Jetsonen S) 57, 4)K-64 (Karlsson, Hakala, Heikkilä) 54, 5)HlAS (Vaittinen, Knuuti, Kastepohja) 46, 6)JjA (Lähdesmäki, Sivula, Annala) 40, 7)JMS (Ristimäki, Parkkamäki, Peltola) 36.