SM-liikkuva maali: Aaro Vuorimaa ja Henna Heikkilä normaalijuoksujen Suomen mestarit
10.2.2024 klo 16:16
Sami Heikkilä

Miesten sarjan mitalistit. (Kuva Mika Kinisjärvi)

Liikkuvan maalin kärki kokoontui viikonloppuna kamppailemaan Suomen mestaruuksista Tampereelle. Lauantaina ammutuissa 10m normaalijuoksuissa nähtiin kovatasoinen ja yllättävä 10m normaalijuoksujen kilpailu, jossa Suomen mestareiksi aikuisten sarjoissa tähtäsivät Aaro Vuorimaa ja Henna Heikkilä. Kilpailun järjestäjänä toimi Pohjois-Hämeen Ampujat

Miesten sarjan ampujat näyttivät ja pitivät huolta siitä, että Suomi on edelleen liikkuvan maalin maailman kärkimaita. Neljä parasta mitaliotteluun ampunutta ylittivät 570 pistettä. Kymppi 64:n Tomi-Pekka Heikkilä lähti mitaliotteluun kärjestä tuloksella 574. Toisena vain pisteen jäljessä oli Raseborgs Skyttaren Niklas Hyvärinen 573. Kolmantena Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa ja neljäntenä Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg.

Välierissä nähtiin asetelmien muutos, kun Holmberg ja Vuorimaa tiputtivat kärkikaksikon pronssiotteluun. Nuori liikkuvan maalin tähti Aaro Vuorimaa pääsi haastamaan finaalissa 30 vuotta kokeneemman olympiakävijä Krister Holmbergin. Vuorimaa paukutteli finaalissa voittoon erin 6-3. Holmbergille SM-hopeaa ja SM-pronssia lopulta Tomi-Pekka Heikkilälle.

– SM-kultaa maistuu! Näköjään tasoni asettuu tuohon 570 paremmalle puolelle. Mitaliottelussa oli hyvä ote ja vaikka kuinka vanhemmat poijjaat koitti hiillostaa ja antaa painetta niin ihon alle eivät päässeet, Suomen mestari Vuorimaa myhäily tyytyväisenä.

Naisen sarjan mitalistit. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Naisissa Kymppi 64:n Ida Heikkilä lähti peruskisan tuloksella 559 selvässä johdossa mitaliotteluihin. Hämeenlinnan Ampumaseuran Aino Vaittinen seurasi perässä tuloksella 517. Kymppi 64:n Henna Heikkilä lähti kisaan kolmantena tuloksella 486 ja Hämeenlinnan Ampumaseuran Ronja Lehtonen tuloksellaan 462.

Mitaliotteluissa nähtiin suuri yllätys, kun Kymppi 64:n Heikkilät etenivät molemmat finaaliin. Finaali oli todella tiukka, kun Heikkilät nappasivat pisteitä vuorotellen. Henna Heikkilä yllätti lopulta kaikki ja ampui Suomen mestariksi erin 6-4. Ida Heikkilälle SM-hopeaa. Aino Vaittinen ampui pronssiottelun voittoon puhtain erin 6-0 ja varmisti näin itselleen SM-pronssin.

Kolmen pienen tytön äiti tuuletti voittoaan riemukkaasti.

– Oli jännä kilpailu ja yllätyin positiivisesti suorituksestani. Ajattelin mitaliotteluissa, että osaan tämän ja vedä nyt rennosti. Eka SM-kulta 10m normaalijuoksuissa minulle, hymyili Heikkilä ennen palkintojenjakoa.

M20 sarjan mitalistit (Kuva: Mika Kinisjärvi)

M20 sarjassa mitaliotteluihin ylsivät Kymppi 64:n Henri Karlsson 553, Salon Seudun Ampujien Frans Laukka 545, Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Matias Pasanen 541 ja Raseborgs Skyttaren William Wilkman 519.

Karlsson ja Laukka olivat välierissä tarkimmat ja etenivät kultamitaliotteluun. Kultamitalista ammuttiin 9 laukausta. Henri Karlsson tähtäsi Suomen mestariksi lopulta erin 6-3. SM-hopeaa Frans Laukalle ja pronssiottelun jälkeen SM-pronssia William Wilkmanille.

– Suomen mestaruus tuntuu hyvältä, Karlsson kommentoi kisan jälkeen.

M16 sarjan Suomen mestariksi tähtäsi Hämeenlinnan Ampumaseuran Vili Vilen. Hän voitti kultamitaliottelussa Raseborgs Skyttaren Wilmer Wilkmanin erin 6-3. Wilkmanille SM-hopeaa. Pronssiottelussa SM-pronssia nappasi Toijalan Urheiluampujien Johannes Sosunoff erin 6-0.

– Lopussa lähti kulkemaan hyvin! Tämä oli ensimmäinen M16 sarjan Suomen mestaruuteni Vili Vilen iloitsi.

M16 sarjan mitalistit. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

SM-kilpailut liikkuva maali, 10.-11.2.2024, Tampere

10m liikkuva maali

Sarja M: 1) Aaro Vuorimaa LSA 6 (572) , 2) Krister Holmberg 3 (571), 3) Tomi-Pekka Heikkilä K-64 6 (574) , 4)Niklas Hyvärinen RS 3 (573) , 5) Heikki Lähdekorpi SA 569, 6) Markku Jetsonen KAMS 544, 7) Mika Heikkilä K-64 540, 8) Markus Kastepohja HIAS 538, 9) Sami Heikkilä K-64 536, 10) Henrik Holmberg RS 522, 11) Heikki Jetsonen KAMS 519, 12) Sami Jetsonen KAMS 516, 13) Antti Knuuti HIAS 512.

Sarja N: 1) Henna Heikkilä K-64 6 (486), 2) Ida Heikkilä K-64 4 (559), 3) Aino Vaittinen HIAS 6 (517), 4) Ronja Lehtonen HIAS 0 (462), 5) Mira Sivula Jja 448

Sarja M20: 1) Henri Karlsson K-64 6 (553), 2) Frans Laukka SaSa 3 (545), 3) William Wilkman RS 6 (519) , 4) Matias Pasanen KAMS 3 (541), 5) Toni Annala JjA 514

Sarja M16: 1) Vili Vilen HIAS 6, (485), 2) Wilmer Wilkman RS 3, (442) 3) Johannes Sosunoff TuA 6, (411), 4) Iiro Huttunen KAMS 0, (422)

Sarja Y14: 1) Kiira Korhonen TUA 149, 2) Anna Vähä-Jaakkola PuKu 119

Sarja Y joukkuekilpailu: 1) Kymppi 64 1 1686, 2) Raseborgs Skyttar 1666 , 3) Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura 1579 4) Hämeenlinnan Urheiluampujat 1567 5)  Kymppi 64 2 1562