Normaalijuoksujen Suomen mestarit pitivät pintansa sekajuoksuilla
3.3.2024 klo 18:16
Sami Heikkilä

Liikkuvan maalin ikäsarjojen SM-mitaleista kisattiin viikonloppuna Porvoossa. Kilpailun järjestäjinä toimi BSPA ja SSG. Moni lauantaina SM-kultaa saavuttanut voitti kultamitalin myös sunnuntaina ammutuilla sekajuoksuilla.

Jalasjärven Ampujat ampuivat M60 sarjan joukkue SE:n. Joukkueessa ampuivat Tapio Kortesoja, Pekka Karhunen ja Asko Alatalo (Kuva: Daniel Torsell)

Krister Holmberg (RS) ampui eilisen tapaan päivän parhaalla tuloksella M50 sarjan Suomen mestariksi. Holmbergin voittotuloksena oli tällä kertaa 374. SM-hopealle ylsi Markku Jetsonen (KAMS) pistein 356. SM-pronssia tähtäsi SSG:n Timo Ristimäki tuloksella 352.

Kari-Matti Reijola ampui M60 sarjan Suomen mestariksi. SM-hopeaa Tapani Koskela ja SM-pronssia Asko Alatalo(Kuva: Daniel Torsell)

M60 sarjassa Kari-Matti Reijola (ESA) tähtäsi Holmbergin tavoin tupla Suomen mestaruuteen. Reijolan sekajuoksujen voittotulokseksi kirjattiin 361 pistettä. Kilpailun toiseksi sijoittui  Tapani Koskela (BS-PA) tuloksella 358 ja kolmanneksi Asko Alatalo (JjA) pistein 340.

Päivän kolmas tuplamestari oli N60 sarjan SM-kultamitalisti Tiina Aalto (ESF). Aalto ampui sekajuoksujen Suomen mestariksi tuloksella 271. SM-hopeaa Päivi Jetsoselle (KAMS) tuloksella 267 ja SM-pronssia Arja Hakalalle (SaarA) pistein 181.

Y70 sarjan Suomen mestaruuden nappasi Seppo Martin (SA) tuloksella 302. K-64:n Erkki Elkelälle SM-hopeaa ratkonnan kautta pistein 295 (13). SM-pronssia Seppo Vasaralle (ESA) 295 (8).

Jouko Mutka (RS) ampui toisen Suomen mestaruutensa Y75 sarjassa tuloksella 316. Veikko Hakala (SaarA) tähtäsi SM-hopealle pistein 311 ja Hannu Järvinen (HIAS) SM-pronssille pistein 295.

Simo Parkkamäki tähtäsi Y80 sarjan SM-kultaa tuloksella 257. Matti Puustiselle (KAMS) SM-hopeaa pistein 240. SM-pronssia Otto Kuosmaselle (KAMS) 219 pisteellä.

Y85 sarjan Suomen mestariksi tähtäsi Lasse Nummi (SA) tuloksella 197. KAMS:n Seppo Dahlqvistille SM-hopeaa 192 pisteellä.

Tiina Aalto ampui SM-kultaa molemmissa lajeissa. Palkintoja jakamassa Kristian Torsell (Kuva: Daniel Torsell)

M50 sarjan joukkue SM-kultaa tähtäsi KAMS 1003 pisteellä. SM-hopeaa SSG:lle 997 pisteellä ja SM-pronssia ESA:lle tuloksella 985.

Päivän aikana nähtiin myös yksi Suomen ennätys, kun Jalasjärven Ampujat tähtäsi M60 sarjan joukkuekilpailun SM-kultaa tuloksella 1016. SM-hopea ja SM-pronssi menivät K-64:lle.