Haetaan valmentajaa yläkoululeiritykseen
20.3.2024 klo 11:13
Kustaa Ylitalo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Valmentajahaku Kisakallion Yläkoululeirityksiin kaudelle 2024-2025

Haemme ampumaurheiluvalmentajaa nuorten ampumaurheilijoiden ykäkoululeirityksen vastuuvalmentajaksi lukukaudelle 2024-2025. Leirejä järjestetään neljä kappaletta, joista kaksi syksyllä 2024 (vko 40 ja 47) ja kaksi keväällä 2025 (vko 3 ja 11). Leirit kestävät aina neljä päivää maanantaista torstaihin.

Mitä on yläkoululeiritoiminta?
Suomen Ampumaurheiluliiton yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Valmennus toteutetaan yhdessä lajiliittojen, Kisakallion Urheiluopiston ja Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian (URHEA) kanssa. Yhteistyöverkoston keskeisimpiä tehtäviä on huippu-urheilijoiden ja huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennuksen tukeminen ja tehostaminen sekä urheilijoiden opiskelun tukeminen.

Leirityksessä yhdistetään tavoitteellinen koulunkäynti ja motivoituneen urheilijan kilpaurheiluharrastus. Leiripäivien aikana ammattilaiset auttavat urheilijaa kehittymään päivittäisessä urheilutoiminnassa, kun hän opettelee urheilijalle tärkeitä elämäntaitoja sekä hyvää harjoittelua. Leirillä opeteltuja taitoja on tarkoitus toteuttaa leirien välisenä aikana jokapäiväisessä arjessa.

Yläkoululeirit järjestetään Suomen Ampumaurheiluliiton ja Kisakallion Urheiluopiston yhteistyönä. Kisakallion leireillä urheilijoilla on mahdollisuus ampua ilma-aseradalla pistoolilla, kiväärillä sekä liikkuvaa maalia.

Yläkoululeiritykset ovat tärkeä osa urheilijan polkua ampumaurheilussa ja niiden toiminta kulkee käsi kädessä tehoryhmätoiminnan kanssa. Urheilijoiden haku yläkoululeirityksiin aukeaa maalis-huhtikuun vaihteessa.

Valmentajan tehtävät yläkoululeireillä
Yläkoululeirien ampumaurheiluvalmentajan tehtäviin kuuluu leirien ampumaharjoitusten suunnittelu ja toteutus, ampujien yksilöllisten kehityskohteiden huomiointi ja henkilökohtaisen kehittymisen tukeminen sekä tarpeen mukaan muussa leiriohjelmassa avustaminen. Valmentajan majoittuessa opistolla hänellä on ”yövalvontavastuu” oman ryhmänsä osalta.

Valmentajalla on leiriviikon aikana lähiopetusta noin 30 tuntia (ma 7h, ti 8h, ke 8h, to 7h).

Valmentaja toimii yläkoululeirityksessä tiiviissä yhteistyössä SAL:n nuoriso- ja koulutuspäällikön sekä valmennuksen johtajan kanssa.

Kisakallion ja URHEA:n asiantuntijat, valmentajat ja kouluttajat ovat mukana leirillä ja vastaavat urheilullisen elämäntavan luennoista ja urheilulliseen elämäntapaan ohjaamisen osioista sekä osasta oheisharjoituksia.

Korvaukset valmentajalle
Valmentajalle korvataan leiriviikosta tuntikorvauksena 20 euroa / tunti (max 30 h / leiri), matkakulut sekä täysihoito opistolla leirien aikana (ma-to).

Yläkoululeirivalmentajalta toivomme: 
● Vahvaa kiinnostusta ja kykyä työskennellä nuorten urheilijoiden kanssa kannustavasti ja vastuullisesti
● Vahvaa lajiosaamista kivääri- ja / tai pistoolilajeista
● Kokemusta nuorten valmentamisesta ampumaurheilussa
● Suoritettu valmentajakoulutus (VOK-2 -taso tai ylempi)
● Ymmärrystä kokonaisvaltaisesta valmentamisesta ja urheilulliseen elämäntapaan ohjaamisesta
● Valitulta valmentajalta tullaan pyytämään rikosrekisteriotetta lasten ja nuorten kanssa toimimiseen liittyen

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 31.3. mennessä sähköpostilla osoitteeseen kustaa.ylitalo@ampumaurheiluliitto.fi
Kerro hakemuksessa lyhyesti omasta taustastasi ampumaurheilun ja valmennuksen parissa, muusta osaamisesta ja kokemuksesta, joista koet olevan hyöytä ko tehtävässä (työkokemuksesta, koulutustaustasta, luottamustehtävistä tms) sekä miksi yläkoululeirivalmentajan tehtävä kiinnostaa sinua.

HUOM! Yläkoululeirivalmentajan tehtävä voidaan tarvittaessa toteuttaa myös esimerkiksi kahden valmentajan tiimityönä, jolloin vastuut ja läsnäolo sovitaan yhdessä erikseen. Eli mikäli et pysty sitoutumaan kaikkiin neljään leiriviikkoon koko ajaksi, niin voit silti jättää hakemuksen ja kertoa, minkä verran olisit käytettävissä leirityksissä ja niiden suunnittelussa.

Tiedustelut:
Kustaa Ylitalo
Nuoriso- ja koulutuspäällikkö
Suomen Ampumaurheiluliitto
kustaa.ylitalo@ampumaurheiluliitto.fi
p. +358 (0)40 8390 446
www.ampumaurheiluliitto.fi