Liikkuvan maalin kevätkisoissa annettiin EM-näyttöjä
6.4.2024 klo 16:51
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Pohjois-Hämeen Ampujat järjestävät tänä viikonloppuna liikkuvan maalin kaksipäiväiset kevätkisat, jotka toimivat lajin EM-näyttökilpailuina. EM-mitaleista kamppaillaan syyskuussa Tsekissä.

Kisapäivä starttasi Koskikeskuksessa käydyissä kilpailuissa 10m sekajuoksuilla ja jatkui iltapäivästä normaalijuoksuilla. Lauantain tulostaso asettui odotettua alemmaksi.

Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg ampui miehissä voittoon tuloksella 378. Holmbergin sarjat olivat 187 ja 191 pistettä. Toiseksi sijoittui seurakaveri Niklas Hyvärinen tuloksellaan 372. Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa sijoittui kolmanneksi pistein 369.

Kilpailemassa M20 sarjan Johannes Sosunoff. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Naisissa Ida Heikkilä (Kymppi 64) tähtäsi voiton kotiin tuloksella 369. Kisakumppani Aino Vaittinen (Hämeenlinnan Ampumaseura) sijoittui toiseksi pistein 363. Viron Heili Lepp ampui kolmanneksi tuloksella 340.

Pojissa sarjan selkeään voittoon ampui Kymppi 64:n Henri Karlsson tuloksella 376. Toiseksi tähtäsi Frans Laukka (Salon Seudun Ampuja) 366 ja kolmanneksi Matias Pasanen (Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura) 345.

Tytöissä voittoon tähtäsi molemmissa lajeissa Anna Vähä-Jaakkola (PuKu) tuloksilla 269 ja 427.

Normaalijuoksuilla miesten sarjan mitaliotteluihin ylsivät Niklas Hyvärinen 563, Aaro Vuorimaa 559, Krister Holmberg 550 ja Antti Knuuti 500. Kultamitaliotteluun välieristä etenivät Niklas Hyvärinen ja Aaro Vuorimaa. Hallitseva Suomen mestari Vuorimaa taipui lopulta Hyväriselle erin 4-6. Kultaa Hyväriselle, hopeaa Vuorimaalle ja pronssia Krister Holmbergille.

Heili Lepp lähti naisten sarjan mitaliotteluihin kärjessä hyvällä peruskilpailun tuloksella 563. Muut mitaliotteluihin päässeet olivat Ida Heikkilä 550, Aino Vaittinen 529 ja Jenni Seikkula 490. Kultamitaliottelun voiton vei lopulta Ida Heikkilä voittaessaan Heili Lepin erin 6-2. Pronssia Aino Vaittiselle.

M20 sarjassa mitaliotteluun etenivät Henri Karlsson 547, Frans Laukka 542, Matias Pasanen 531 ja Vili Vilen 516. Kultamitaliottelun voiton vei lopulta Karlsson voittaessaan Laukan erin 6-3. Pronssia Vili Vilenille.

Liikkuvan maalin kevätkisat 6.-7.4.2024, Tampere

Tulokset