Kategoria: Haulikko

Nuorten maailmancup: Ruusunen 11:s trapissa

Samuel Ruusunen oli päivän suomalaisnimi nuorten maailmancupin päätöspäivänä Suhlissa. Ruusunen sijoittui trapissa 11:nneksi tuloksella 115. Finaaliin vaadittiin 117.

Ruusunen ampui kaikissa sarjoissaan 23.

–  Kisa oli laadukasta ja tasaista tekemistä koko 125 kiekon ajan. Olen erittäin tyytyväinen tulokseeni ja sijoitukseeni. Kaikin puolin olen tyytyväinen tekemiseeni ja odotan jo innolla ensi viikon Junnucup-kisaa Orimattilassa, Ruusunen sanoi.

Kaarlo Hoppu oli 45:s tuloksella 106 ja Saku Tallgren 66:s tuloksella 98.

Naisten vastaavassa kilpailussa Pihla Pulliainen oli 28:s tuloksella 94.

Tulossivu: ISSF – International Shooting Sport Federation – issf-sports.org

 

 

Nuorten maailmancup: Rosenlew 22:s, Ruusunen avauspäivän jälkeen 12:ntena

Nuorten maailmancupissa Saksan Suhlissa kivääriampujista Alexandra Rosenlew oli 3×20 laukauksen kilpailussa 22:s tuloksella 579 ja Tuulevi Suomus 44:s tuloksella 568.

Rosenlew ampui polvelta 188, makuulta 198 ja pystystä 193, Suomus vastaavasti 184, 196 ja 188.

–  Kisa harmittaa jonkin verran. Polvelta taisi mennä liikayrittämiseksi, kun en osunut kymppiin, vaikka olikin lähellä. Muuten makuu ja pysty meni ihan ok, Rosenlew sanoi.

Trapissa kilpailtiin ensimmäinen päivä. Samuel Ruusunen on 75 kiekon jälkeen 12:ntena tuloksella 69 ja Pihla Pulliainen on naisten kilpailussa vastaavasti 26:ntena tuloksella 55.

Tulokset: ISSF – International Shooting Sport Federation – issf-sports.org

Nuorten maailmancup: Suomi skeetin parikilpailussa 15:s, Syrjä 33:s

Nuorten maailmancup Saksan Suhlissa jatkui monen suomalaisen suorituksilla maanantaina.

Lauri Syrjä oli ilmakiväärillä 33:s tuloksella 620,3 ja Aleksi Kasi 54:s 613,2. Finaaliin vaadittiin 626,7.

–  Sain tosi hyvän startin kisaan. Tekeminen oli hallittua ja osui niin kuin pitää. Ensimmäiset 40 laukausta oli todella laadukasta ammuntaa, mutta viimeiset 20 sakkasi pahasti. Ei varsinaisesti tekeminen muuttunut eikä alkanut kova aloitus jännittämään, mutta tähtäysajat alkoivat venymään liikaa ja kuva heikkeni. Join myös kisan aikana aika huonosti, joka saattoi vaikuttaa silmien toimintaan. Ei tullut hyvää onnistumista tähän kisaan, mutta positiivista löytyi paljon. Ammunta oli todella hyvää suurimmaksi osaksi ja finaalivauhdissakin oltiin pitkään, Syrjä sanoi.

Naisten ilmakiväärillä Alexandra Rosenlew ampui 622,7 ja oli 40:s. Tuulevi Suomus ampui 620,9 ja oli 52:s. Finaaliin vaadittiin 628,0.

Skeetin parikilpailussa Nea Vallioniemi ja Lassi Kauppinen sijoittuivat 15:nneksi tuloksella 127.

–  Tänään ei kummallakaan ollut ihan paras päivä ammunnallisesti, suorittaminen oli suht tasaista molemmilla mutta suuremmat onnistumiset jäivät uupumaan mitkä olisi tänään vaadittu mitaliotteluihin, skeetin joukkueenjohtaja Janne Vallioniemi sanoi.

Tulossivu: ISSF – International Shooting Sport Federation – issf-sports.org

Nuorten maailmancup Suhl: Peltomäki viides skeetissä

Eino Peltomäki oli päivän suomalaisnimi, kun nuorten maailmancup jatkui Saksan Suhlissa. Peltomäki oli miesten skeetissä viides. Hän ampui peruskilpailussa 119 ja vei saman tuloksen ampuneiden pudotuskilpailun jälkeen sijan kolme.

– Peruskisaan pystyy olemaan tyytyväinen, vaikka nyt jälkikäteen mietittynä pari hölmöä pummia tulikin. Pysy kuitenkin homma kasassa koko peruskilpailun ja riitti finaaliin. Finaali ei oikein lähtenyt kulkemaan, en oikein saanut siihen otetta ollenkaan. Ihan tyytyväinen olen kokonaisuuteen, vaikka tietysti podiumille oli tarkoitus mennä, Peltomäki sanoi.

Lassi Kauppinen oli 34:s tuloksella 111. Naisten skeetissä Nea Vallioniemi oli 17:s tuloksella 105

Kiväärissä kilpailtiin ilmakiväärillä parikilpailu, jossa Suomella oli kaksi joukkuetta kaikkiaan 37 joukkueen kilpailussa. Tuulevi Suomus ja Lauri Syrjä sijoittuivat 18:nneksi (620,9) ja Alexandra Rosenlew ja Aleksi Kasi sijalle 32 (615,3). Suomus ampui 313,1, Syrjä 307,8, Rosenlew 307,9 ja Kasi 307,4.

– Tuulevilla oli hyvä päivä tänään, hän pystyi toteuttamaan omaa ammuntaa. Muilla oli vähän hankalaa. Lauri sai hyvin juonesta kiinni vaikean alun jälkeen. Suomi kakkosella oli vaikeaa läpi kisan, molemmilla oli silti valon pilkahduksia lopussa. Kaikki oppi jotain, otetaan opeista oppia ja jatketaan työntekoa huomenna, valmentaja Joni Stenström summasi suomalaispäivää.

Nuorten maailmancup Suhl:  Laulainen 34:s ilmapistoolilla – ”Kokonaisuuteen olen erittäin pettynyt”

Arttu Laulainen oli ilmapistoolilla 34:s tuloksella 558 nuorten maailmancupissa Suhlissa. Kahdeksan joukkoon eli finaaliin vaadittiin 571. Kilpailuun osallistui 66 ampujaa.

–  Treenit ennen Suhlia oli todella ailahtelevia, joka näkyi kisassa todella pahasti. Näön kanssa on ollut myös ongelmia, ja ongelmat jatkuivat kisassa, jonka takia oli todella vaikea lukea omia laukauksia, jonka seurauksena luotto omaan tekemiseen katosi täysin. Kokonaisuuteen olen erittäin pettynyt, mutta jospa Koreassa onnistuisi paremmin, Laulainen sanoi.

Skeetissä suomalaisista kilpailunsa aloittivat Eino Peltomäki, Lassi Kauppinen ja Nea Vallioniemi. Miesten kilpailussa Peltomäki on 75 kiekon jälkeen viidentenä tuloksella 71 ja Kauppinen 26:ntena (68). Naisten kilpailussa Vallioniemi on 14:ntenä tuloksella 64.

Tulossivu ja aikataulut

 

Almatyn maailmancup: Satu Pylkkänen naisten trapissa 27:s

Satu Pylkkänen ensimmäisessä maailmancupin kilpailussaan. (Kuva: pekka Maunula)

Satu Pylkkänen sijoittui ensimmäisessä naisten trapin maailmancupissaan 27:nneksi, kun haulikkolajien maailmancup jatkui lauantaina Kazakstanin Almatyssa. Joonas Pyhälä oli miesten trapissa 59:s ja Teemu Ruutana 61:s. (lisää…)