Kategoria: Haulikko

Salmi ja Kyyrönen parikilpailussa kahdeksanneksi

Haulikkolajien maailmancup Yhdysvaltain Tucsonissa päättyi trapin parikilpailuun, jossa Suomen Marika Salmi ja Mirka Kyyrönen olivat sijalla kahdeksan.

Peruskilpailun ykkönen oli Ranska, jonka kaksikko Melanie Couzy ja Sebastien Guerrero ampui tuloksen 136. Marika Salmi rikkoi kilpailussa 62 kiekkoa, Mirka Kyyrönen 66.

– Kisa lähti hyvin käyntiin, mutta sen jälkeen koneessa rupesi ilmenemään käyntihäiriöitä jostain syystä. Miehessä vika. Kiva oli Marikan kanssa kisailla, Kyyrönen sanoi.

– Päivä lähti ihan mukavan tuntuisesti käyntiin mutta sitten alkoi taas tökkiä. Eivät ne radat olleet muuttuneet yhtään helpommiksi tässä kahden yön aikana, Salmi sanoi.

Finaalipaikka jäi kiekon päähän.

Tulokset:

Tucson, Yhdysvallat:

Haulikkolajien maailmancup:

Trap, parikilpailu, peruskilpailu: 1) Ranska (Melanie Couzy 64, Sebastien Guerrero 72) 136, 2) USA 2 1332(+2), 3) USA 1 132(+1)…8) Suomi (Marika Salmi 62, Mirka Kyyrönen 66) 128

TULOKSET

Kyyrönen trapin kymmenes Tucsonin maailmancupissa

Mirka Kyyrönen oli suomalaiskolmikon parhaana kymmenes trapin maailmancupissa Tucsonissa. Kyyrönen ampui tuloksen 112 ja jäi kahden kiekon päähän finaalista. Mika Myllylä oli 30:s tuloksella 108 ja Eemil Pirttisalo 35:s (106).

Peruskilpailun paras oli Italian Erminio Frasca tuloksella 120. Sibbo Skyttegillleä edustava Mirka Kyyrönen ampui 23+23+19+23+24.

– Kelit ja olosuhteet olivat hyvät vaikka vähän lämpimät. Ammunta oli mitä oli. Harmillisesti yksi sarja oli luvattoman huono, Kyyrönen sanoi.

Myllylä vastaavasti 24+21+20+23+20.

– Kelit ja radat oli ihan hyvät, melkein kotiradan veroiset. Miehessä vika, Myllylä totesi.

Pirttisalollekin jäi mietittävää.

– Radat olivat haastavat ampua. Joillakin radoilla oli helpompaa toisilla taas ei. Katseen kanssa oli ongelmia, Pirttisalo tuumi 19+23+22+19+23 tuoneen kilpailunsa jälkeen.

Keskiviikkona ammutaan trapin parikilpailu. Siihen osallistuvat Suomelta Kyyrönen ja Marika Salmi.

(Kuva: Kari Kopra)

Tulokset:

Tucson, Yhdysvallat:

Haulikkolajien maailmancup:

Miesten trap:

Peruskilpailu 125 kiekkoa: 1) Erminio Frasca Italia 120, 2) Nathan Hales Britannia 118(+2), 3) Simone Lorenzo Prosperi Italia 118(+1), 4) Feixiang Zhou Kiina 115, 5) Antonin Desert Ranska 114(+1), 6) Sebastien Guerrero Ranska 114(+0),…10) Mirka Kyyrönen Suomi 112,…30) Mika Myllylä Suomi 108,…33) Eemil Pirttisalo Suomi 106.

Tulokset

///KYYRÖSEN KOMMENTIT PÄIVITETÄÄN JUTTUUN///

Upea trap-päivä Tucsonissa: Salmi voitti, Antikainen neljäs

Suomalaisnaisilla oli upea trap-päivä haulikkolajien maailmancupissa Yhdysvaltain Tucsonissa: Marika Salmi otti uransa ensimmäisen maailmancup-voiton ja Noora Antikainen oli neljäs.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Salmi ampui finaalissa voitosta Espanjan Fatima Galvezia vastaan uusinnassa asti, kun molemmat ampuivat tuloksen 41. Salmi vei uusinnan ja sai tuulettaa voittoa. Tätä ennen hänen paras sijoituksensa oli viides sija vuodelta 2012 Lontoon maailmancupista.

– Ihan uskomattomalta tuntuu kaiken kaikkiaan! Pää on aivan tyhjä ja naurattaa vaan. Radat olivat haastavat, joka näkyi tulostasossakin, ja voitto tuntuu vielä makeammalta uusinnan kautta. Uusinnassa olen yleensä aina ollut putoaja, joten siinä kohtaa en ajatellut oikeastaan mitään, 30-vuotias Salmi sanoi.

Salmi oli peruskilpailussa kuudes tuloksella 105

– Peruskisa oli rämpimistä ja vaikeaa, enkä olisi ikinä uskonut että tuollaisella tuloksella on mukana finaalissa. Oli varmasti historiallinen tapahtuma, kun kaksi suomalaisnaista oli samassa finaalissa, Salmi sanoi.

Antikaiselle finaalipaikka trapissa oli maailmancupissa ensimmäinen. Kaksoistrapissa hänellä on yksi maailmancup-voitto vuodelta 2004.

– Oli kyllä mahtavaa päästä finaaliin, se oli jo yksi voitto itselleni. Todella erilaiset radat, mutta kaikille samat. Finaalissa ehkä turhaan hätäilin, vaikea sanoa. Jännitti aika lailla, Antikainen sanoi.

Antikainen oli peruskilpailun kolmas tuloksella 108 ja Salmi kuudes uusittuaan viidennestä sijasta tuloksella 105. Peruskilpailun kärkipaikalla oli San Marinon Alessandra Perilli, joka rikkoi 113 kiekkoa.

Satu Mäkelä-Nummela oli tällä kertaa yhdeksäs. Tällä kaudella kaksi maailmancupin osakilpailua voittanut nainen ei tuloksen 101 (23+18+22+18+20) tuoneesta kilpailustaan keksinyt äkkiseltään mitään hyvää.

– Tästä reissusta ei jäänyt kyllä mitään kerrottavaa, kyllä tulos kertoo kaiken. Harjoituksissakaan en päässyt muottiin, tuntui ampuma-asennon tekeminenkin vääntämiseltä. Ei pätkääkään mitään hyvää ampumisessa, milloin huiskasi käsillä ja milloin huudosta perään. Kiekot kulkivat vikkelään ja oli tiukat ”kurvit”. Mulla oli nuottikansio täysin sekaisin. Toivottavasti ”pohjamaa” käännettiin tässä kisassa, Mäkelä-Nummela suomi itseään.

Kyyrönen miesten trapissa yhdeksäntenä avauspäivän jälkeen

Maanantaina alkaneessa miesten trapissa Mirka Kyyrönen on suomalaiskolmikon parhaana ensimmäisen päivän 50/125 kiekon jälkeen yhdeksäntenä tuloksella 46. Italian Erminio Frasca johtaa rikottuaan ainoana kaikki 50 kiekkoa. Mika Myllylä on 18:ntena tuloksella 45 ja Eemil Pirttisalo 33:ntena (42).

Tuloksia:

Tucson, Yhdysvallat:

Haulikkolajien maailmancup:

Trap:

Naiset, peruskilpailu 125 kiekkoa: 1) Alessandra Perilli San Marino 113, 2) Fatima Galvez Espanja 110, 3) Noora Antikainen Suomi 108, 4) Melanie Couzy Ranska 106, 5) Yukie Nakayama Japani 105(+2), 6) Marika Salmi Suomi 105(+1),…9) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 101.

Finaali: 1) Marika Salmi Suomi 41(+2), 2) Fatima Galvez Espanja 41(+1), 3) Melanie Couzy Ranska 31, 4) Noora Antikainen Suomi 25, 5) Alessandra Perilli San Marino 21, 6) Yukie Nakayama Japani 17.

 

Naisten trapin finaali

Naisten trapin peruskilpailun tulokset (125 kiekkoa):

Miesten trapin peruskilpailun tilannetta

 

Antikainen neljäntenä avauspäivän 75 kiekon jälkeen Tucsonissa

Noora Antikainen on parhaana suomalaisena neljäntenä trapin maailmancupissa Yhdysvaltain Tucsonissa, kun ensimmäisen päivän 75 kiekkoa on ammuttu. Satu Mäkelä-Nummela on kuudentena ja Marika Salmi .

Kärkipaikalla on San Marinon Alessandra Perilli, joka on rikkonut 69 kiekkoa. Noora Antikaisen tulos oli 64, Mäkelä-Nummelan 63 ja Marika Salmen 62.

Trapin finalistit ovat selvillä myöhään illalla tänään.

(Kuva: Kari Kopra)

 

 

 

Ruutana ja Zerenoglu trapin parikilpailun kahdeksas Orimattilassa

Nuorten kansainvälinen haulikkolajien kilpailu päättyi Orimattilassa trapin parikilpailuun, jossa Teemu Ruutana ja Viivi Zerenorglu ylsivät kahdeksanneksi.

– Osumat oli tänään vähän hukassa. Kisamuoto on muuten ihan mukava, sanoi Teemu Ruutana.

Parikilpailussa nuorten kisoissa joukkueen muodostavat tyttö- ja poika- ampuja. Kumpikin ampuu peruskilpailussa 75 kiekkoa ja sen jälkeen 6 parasta paria pääsee finaaliin.

Tulokset:

1) ITA2 (Cuomo Nino, Grassia Giulia) 133+40, 2) ITA3 (Ferrari Lorenzo, Ragazzini Gaia) 140+35, 3) IND (Lamba Yuvraj, Tripathi Aadya) 121+28, 4) ITA1 (Flammini Dianiele, Ghilarducci Diana) 119+22, 5) GER1 Hoffmann Oliver, Seiler Michelle) 126+18, 6) GER2 (Ledwa Arvid, Ehlich Lara) 120+14, 7) NOR1 (Holth Loke, Tornsberg Evita) 109, 8 FIN (Ruutana Teemu, Zerenoglu Viivi) 107, 9) NOR2 (Holtet Sander, Johansson Mathea S.) 106.

Kaikki tulokset

Väätäinen nujersi Pesosen vasta finaaliuusinnassa Pogostan Kiulussa

Lari Pesonen oli kolmantena vuotena peräkkäin Pogostan Kiulu -skeetin finaaliuusinnassa, mutta tällä kertaa Simo Väätäinen vei voiton. Sekä Väätäinen että Pesonen ampuivat tasokkaassa kilpailussa omat finaaliennätyksensä 57.

Pogostan Kiulu kisattiin myös sunnuntaina helteisessä 28:n asteen paahteessa. Miesten peruskilpailun ykkönen oli A-HAn Janne Vallioniemi tuloksella 119. Kiekon päässä olivat SSG:n Simo Väätäinen ja IEM:n Lari Pesonen.

– Peruskisa oli yhtä kierrosta lukuun ottamatta hyvä. Finaali kulki hyvin alusta loppuun, siihen olen tyytyväinen kyllä. Tiukille meni ratkaisu, ja nyt kääntyi näin päin. Ja tietysti kyllä se voitto maistuu, Väätäinen sanoi tyytyväisenä.

Pesonen oli jo kolmatta vuotta peräkkäin Pogostan Kiulun finaaliuusinnassa. Kaksi vuotta sitten tuli voitto, mutta viime ja tänä vuonna niukka tappio.

– Peruskisaan jäi parantamisen varaa, eikä täysin voi olla tyytyväinen siihen. Toisaalta pummit kasaantui yhtä lukuunottamatta samalle paikkaa että tietää ainakin, missä on parannettavaa viikon päähän SM-kisoihin. Finaaliin tyytyväinen, kun oman ennätyksen sain ammuttua, Pesonen sanoi.

Kilpailussa ammuttiin myös uusi Suomen ennätys Y70-sarjassa, kun järjestävän seuran Pentti Särkkä ampui sekä peruskilpailun että finaalin Suomen ennätyksen (108 ja 127)

Kuvissa miesten kolme parasta ja Pentti Särkkä (kuvat Teija Pesonen)

Tulokset:

Pogostan Kiulu:

Skeet

Miehet: 1) Simo Väätäinen, SSG 118/(10)+57/( 5), 2) Lari Pesonen, IEM 118/(09)+57/( 4), 3) Timi Vallioniemi, A-HA 113+45, 4) Janne Vallioniemi, A-HA 119+32, 5) Tomi Ahava, OSH 112+24, 6) Heikki Kannisto, TSHA 108+14, 7) Juha Nieminen, EUSA 98, 8) Vili Vajanto, SiuRa 74.

Naiset: 1) Raija Lyly, LHA 96+29.

Lopputulokset

 

 

Eetu Kallioinen voitti skeetin Orimattilassa, Mäkelä trapissa kolmas

Eetu Kallioinen voitti skeetin junioreiden kansainvälisessä haulikkolajien kilpailussa Orimattilassa. Kallioinen kuorrutti ykkössijansa ampumalla finaalissa nuorten SE-tuloksen 57. Muista suomalaisista finaalissa nähtiin Sami Aaltonen, joka oli kuudes.

Kallioinen oli peruskilpailun neljäs tuloksella 119.

– Kilpailu oli kokonaisuutena hyvä. Peruskisan tulos ihan hyvä. Ei ihan sitä mitä olisi pitänyt, mutta tyydyttävä. Finaali meni sitten niin kun pitikin. Fiilis oli koko kilpailun ja finaalin ajan hyvä. Tyytyväinen voi olla täysin, Kallioinen sanoi.

Melko tyytyväisin miettein oli myös Sami Aaltonen.

– Oli ihan kohtuullinen peruskisa, vaikka taas onnistuin taas pari tyhmää pummia tekemään. Finaali lähti todella huonosti liikkeelle, enkä sitten saanut muita enää kiinni. Voi kuitenkin olla kohtuullisen tyytyväinen kilpailuun, Aaltonen sanoi.

Joukkuekilpailussa Kallioinen, Aaltonen ja Oskari Lehtimäki olivat Tsekin jälkeen toisena.

Poikien trapissa Juho Mäkelä oli parhaana suomalaisena kolmas, Teemu Ruutana neljäs ja Matias Koivu viides. Mäkelä ampui peruskilpailussa 118 ja finaalissa 32.

– Kisa meni odotettua paremmin, kun en harjoituksissa edeltävällä viikolla oikein osunut. Finaalissa tuli muutama tyhmä pummi putkeen mutta sija ja tulos oli lopulta hyvät, Mäkelä sanoi.

– Peruskisa meni hieman heikosti omalta osalta. Finaalissa kulki ihan hyvin mutta ei riittänyt tällä kertaa.

Joukkuekilpailussa voitto meni Italiaan, mutta Suomen joukkueet veivät kakkos- ja kolmossijat.

Tyttöjen trapissa Sara Nummela oli suomalaisten parhaana neljäs.

(Kuva: Päivi Könönen)

IJSC2018_Result_Skeet_JM5team

IJSC2018_Result_Trap_JM5team

IJSC2018_Result_Skeet_JM_final

Kaikki tulokset

Suomen joukkue MM-kilpailuihin täydentyi: 30 urheilijaa Etelä-Koreaan mitali- ja maapaikkajahtiin

Ampumaurheiluliitto on täydentänyt Suomen joukkuetta Etelä-Korean MM-kilpailuihin, jonne on valittu kaikkiaan 30 urheilijaa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton ISSF:n kaikkien lajien 52. MM-kilpailut järjestetään Etelä-Korean Changwonissa 31.8.–14.9. Etelä-Koreaan oli jo aiemmin nimetty 15 urheiluampujaa, nyt valittiin muun muassa miesten ja poikien skeetiin yhteensä viisi urheilijaa ja liikkuvaan maaliin jo aiemmin valitun Tomi-Pekka Heikkilän lisäksi Heikki Lähdekorpi ja Krister Holmberg.

– MM-joukkue koostuu ampujista, jotka pystyvät sijoittumaan vähintään 16 parhaan joukkoon. Meillä on kaikissa lajeissa mahdollisuus finaalisijoituksiin ja podiumpaikkoihin, valmennuksen johtaja Per-Ole Lindell toteaa tyytyväisenä.

Changwonissa ovat maailmanmestaruuksien lisäksi jaossa ensimmäiset olympiamaapaikat Tokioon 2020. Jaossa on neljä paikkaa jokaisessa henkilökohtaisessa lajissa eli 48 paikkaa. Parikilpailuissa on jaossa paikat kunkin lajin kahdelle parhaalle (ilmakivääri, ilmapistooli, trap).

– Kisat tulevat olemaan erittäin kovatasoisia. Mitaleja odotamme olympialajeista kahta aikuisten mitalia, kahta nuorten mitalia ja kahta joukkuemitalia. Lisäksi liikkuvan maalin joukkueen taso on ollut lupaava, joten yksi henkilökohtainen ja kaksi joukkuemitalia on realistinen tavoite, Lindell sanoi.

– Valinnat ovat meidän kriteerien mukaiset. Kovia urheilijoita jäi ulos koska he eivät saavuttaneet vaadittavaa tasoa. Kausi on lisäksi ollut haastava kovien tuulien takia monessa kisassa, tulostaso on jäänyt alhaiseksi, Lindell lisäsi.

ISSF:n kaikkien lajien MM-kilpailut
31.8. –15.9. Changwon, Etelä-Korea

Suomen joukkue:

Trap 9 urheilijaa

Miehet trap (3)

Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura)
Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys)
Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)

Naiset trap (3)

Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)
Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)
Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille)

Pojat trap (3)

Vili Kopra (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)
Teemu Ruutana (Längelmäen Seudun Ampujat)
Juho Mäkelä (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)

Skeet 5 urheilijaa 

Miehet skeet (3)

Lauri Leskinen (Sibbo Skyttegille)
Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille)
Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura)

Pojat skeet (2)

Eetu Kallioinen, (Ala-Hämeen Ampujat)
Sami Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat)

Kivääri 12 urheilijaa

Naiset kivääri (2)

Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo)
Annika Sihvonen (Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura)

Miehet kivääri (3)

Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat)
Joni Stenström (Raseborgs Skyttar)
Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura)

Tytöt kivääri (3)
Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura)
Henna Viljanen (Kyrkslätt Skytteförening)
Jenna Kuisma (Kyrkslätt Skytteförening)

Pojat kivääri (4)

Cristian Friman (Esbo Skytteförening)

Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening)
Matias Kiuru (Poliisien Ampumaseura)
Jimi Lång (Kankaanpään Ampumaurheilijat)

Kivääri 300m (2)
Juho Kurki, (Kankaanpään Ampumaurheilijat)
Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura)

Pistooli (1) urheilija

Pistooli miehet (1)
Teemu Lahti (Lahden Ampumaseura)

Liikkuva maali (3) urheilijaa

Liikkuva maali miehet (3)
Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64)
Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat)
Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar)

Oskari Kössi yhdeksäs maailmancupissa Tucsonissa

Suomen skeet-miehet onnistuivat joukolla hyvin maailmancupissa Tucsonissa, vaikka finaalipaikat jäivät tällä kertaa saamatta. Parhaiten 125 kiekkoa ampui Oskari Kössi, joka oli tuloksella 121 yhdeksäs. Timo Laitinen oli yhtä kiekkoa huonommalla tuloksella 12:s ja Tommi Takanen 16:s (119).

Kössi jäi lopulta vain yhden kiekon päähän finaalista. Hän aloitti kilpailun mainiosti, kun ensimmäisestä 50 kiekosta saldo oli 50 rikottua. Toisena päivänä kolmas sarja toi tuloksen 23, kaksi viimeistä 24 kumpikin.

– Ei pysty pukemaan sanoiksi mitään järkevää, Kössi muotoili pettyneenä ja harmissaan.

 

Laitiselle kilpailu jätti iloisemmat mietteet:

– Parasta ammuntaa tällä kaudella, muttei vieläkään sitä mitä hain. Ei kun uutta matoa koukkuun SM-kisoissa ensi viikonloppuna, Laitinen sanoi.

Tommi Takasen haasteet olivat alussa, kun alku toi tuloksen 23+23. Toinen päivä sujui.

– Eka päivänä tuli pari huonoa hetkeä, milloin en saanut pidettyä päätä kasassa. Toka päivänä ammuin sillä tasolla millä pitääkin. Lopputuloksissa kun pääsee top20-joukkoon, niin voi olla sillä tavoin tyytyväinen, kun rankingpongoja tulevia kisoja varten tulee mukavasti. Muuten harmittaa, että oltiin jälleen kerran lähellä mutta ei kuitenkaan perillä, Takanen sanoi.

Peruskilpailun kärkikaksikko oli Etelä-Korean Jonguin Lee ja Italian Giancarlo Tazza tuloksella 123. Lee vei myös finaalin voiton ennen Tazzaa ja Ruotsin Stefan Nilssonia.

Haulikkolajien maailmancup jatkuu välipäivän jälkeen trapilla.

Tuloksia:

Tucson, Yhdysvallat:

Haulikkolajien maailmancup:

Miesten skeet, 125/125 kiekkoa: 1) Jonguin Lee Etelä-Korea 123 (+4), 2) Giancarlo Tazza Italia 123 (+3), 3) Stefan Nilsson Ruotsi 122 (+18), 4) Jörgen Engen Norja 122 (+17), 5) Marcus Svensson Ruotsi 122 (+11), 6) Frank Thompson USA 122 (+3) ,…Oskari Kössi Suomi 121,…Timo Laitinen Suomi 120,…Tommi Takanen Suomi 119.

Tulokset

Oskari Kössi jaetulla ykköspaikalla avauspäivän jälkeen skeetin maailmancupissa

Suomen Oskari Kössi on aloittanut mainiosti skeetin maailmancupissa Yhdysvaltain Tucsonissa. Kössi rikkoi 50 ensimmäisestä kiekosta kaikki ja jakaa avauspäivän jälkeen ykköspaikan Ruotsin Stefan Nilssonin kanssa.

Myös Timo Laitisen kilpailu on lähtenyt mukavasti käyntiin, sillä kahden sarjan jälkeen hänen saldonsa on 24+24. Tulos 48 pitää Laitisen 11:ntenä.

Tommi Takanen on ensimmäisen päivän jälkeen 34:ntena (46).

Tulokset