Kategoria: Haulikko

Seuratuen haku käynnissä

Opetus- ja kulttuuriministeriön jakama seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen liikunta- ja urheiluseuratoiminnassa.

Seuratukea voi hakea hankkeisiin, joiden tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä. Seuratuella voidaan ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina.

Seuratukea voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät, paikalliset rekisteröityneet yhdistykset. Tukea voi hakea työntekijän palkkaukseen tai toiminnan kehittämiseen. Lue lisää seuratuesta OKM:n verkkosivuilta.

Seuratuki on avautunut haettavaksi Suomisport-palvelussa 12.11.2019. Hakuaika päättyy 17.12.2019 klo 16.15.

Seuratukea jaetaan 3,0-4,0 miljoona euroa, jaettava tukisumma tarkentuu myöhemmin. Pienin haettava summa on 2 500 euroa ja suurin 15 000 euroa. Tukea voi hakea enintään kahdelle vuodelle.

Tee seuraavat toimenpiteet HETI:

  • Kirjaudu Suomisportin käyttäjäksi jo tänään. Ellet ole aiemmin käyttänyt Suomisport-palvelua kirjaudu palveluun ja luo oma käyttäjäprofiilisi. Hae sen jälkeen seurallesi käyttöoikeudet Seuratuen hakemista varten. Käyttöoikeudet tulee hakea, vaikka seura olisi esim. Tähtiseura tai seuralla olisi pääkäyttäjä lisenssijärjestelmässä.
  • Seuratukea haetaan 12.11.-17.12.2019 klo 16.15.
    Pääset täyttämään tukihakemusta tästä linkistä.
    Suomisportin asiakaspalveluajat: ma-pe 8-16, suomisport@olympiakomitea.fi
  • Katso ohje miten saat käyttöoikeuden seuratuen hakupalveluun tästä linkistä.
  • Tilaa yhdistysrekisteriote, josta ilmenee hakijan viralliset nimenkirjoittajat. Ajantasainen ote tarvitaan hakemuksen pakolliseksi liitteeksi. Muita liitteitä hakemukseen ei tarvita eikä voi liittää.
  • Valmistele kehittämishanketta huolellisesti. Varaa aikaa.
  • Lue tarkat hakuohjeet ministeriön verkkosivuilta. Tee hakemuksesi ajoissa, älä jätä sitä viimeiseen hakupäivään. Sähköistä hakemusta voi tehdä hakuajan puitteissa luonnoksena. Kun hakemuksesi on valmis, lähetä se eteenpäin.

Lisätietoa seuratuen hakemukseen liittyvistä asioista saat Ampumaurheiluliitosta
Timo Rautio
timo.rautio@ampumaurheiluliitto.fi
puh. 040 8202300

 

 

Satu Mäkelä-Nummela valittiin Vuoden ampumaurheilijaksi

Vuoden 1969 ampumaurheilija Kimmo Hovila ojensi tämän vuoden parhaan ampujan palkinnon Satu Mäkelä-Nummelalle. (Kuva: Juha Saarinen)

Ampumaurheiluliitto on valinnut Satu Mäkelä-Nummelan Vuoden ampumaurheilijaksi. Valinta julkistettiin lauantaina järjestetyssä liiton vuoden parhaiden palkitsemistilaisuudessa Grande Finalessa. (lisää…)

Ampumaurheiluliiton 100-vuotisjuhlavuosi pian päätökseen

Ampumaurheiluliiton tapahtumarikas 100-vuotisjuhlavuosi alkaa olla lopuillaan. (Kuva: Lassi Palo)

Ampumaurheiluliiton Grande Finale -viikonloppu alkoi lauantaina Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa. Toiminnanjohtaja Anne Lantee kertoi liiton 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumista. ”Hieno juhlavuosi alkaa olla lopuillaan”, hän totesi. (lisää…)

II-tason valmentajakoulutukseen haku päättyy 30. lokakuuta

Tarkkuuslajit (ammunta, curling, keilailu ja jousiammunta) toteuttavat yhdessä II-tason valmentajakoulutuksen. Koulutus koostuu neljästä lähijaksosta (pe–su), joista kaksi on yleisjaksoa ja kaksi lajijaksoa. Lähijaksojen lisäksi koulutuksessa on oppimistehtäviä sekä käytännön valmennusnäyttöjä. II-tason kokonaislaajuus on yhteensä 150 tuntia. Pääsyvaatimus koulutukseen on aikaisempi I-tason (tai vastaavan) koulutuksen suorittaminen ja mukanaolo käytännön valmennustyössä. Koulutukseen osallistuvalla valmentajalla suositellaan olevan oma valmennettava tai valmennusyhmä. Koulutukset alkavat perjantaisin klo 12.00 ja päättyvät sunnuntaisin n. klo 15.00.

Ilmoittautuminen päättyy 30. lokakuuta 2019!

Yhteinen jakso: Urheiluosaaminen, Kuortane 22. -24.11.2019
• Fyysinen harjoittelu ja suunnittelu
• Biomekaniikka ja taitoharjoittelu
• Näköfysiologia
• Psyykkinen harjoittelu ja vuorovaikutustaidot
• Ravitsemus

Yhteinen jakso: Psyykkinen harjoittelu, ihmissuhdetaidot ja
itsensä kehittämisen taidot Kisakallio 20. -22.3.2020
• Psyykkinen harjoittelu
• Taitoharjoittelu
• Itsensä kehittämisen taidot
• Harjoittelun suunnittelu ja ohjelmointi
• Antidoping

Lajijaksot
Ammunta: huhtikuu ja elokuu 2020

Koulutuksen hinta
Koulutuksen hinta on 250 euroa/jakso sisältäen koulutuksen ja majoituksen täysihoidolla (2 hh). Koulutus sisältää yhteensä neljä jaksoa. Lisähinnasta on mahdollista majoittautua yhden hengen huoneessa sekä ostaa iltapala.  Koulutuksessa käytetään kurssikirjaa Laatua käytännön valmennukseen (39€+postituskulut).

Ilmoittautumiset 30.10.2019 mennessä!
Mukaan mahtuu kaikista tarkkuuslajeista enintään 15 valmentajaa/tarkkuuslaji ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli osallistujia tulee yli kiintiön, lajiliitot valitsevat osallistujat. Kaikkien lajien ilmoittautumiset suoritetaan kootusti internetissä  täällä.

Tarkkuuslajien_2_taso_valmentajakoulutusesite_2019

Tiedustelut ampumaurheilu
Timo Rautio
Suomen Ampumaurheiluliitto
timo.rautio@ampumaurheiluliitto.fi
puh. 040 8202300