Kategoria: Kivääri

Ampumaurheiluliitto hakee määräaikaista projektikoordinaattoria

Etsimme ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen ja valmennuskulttuurin kehittämishankkeeseemme määräaikaista projektikoordinaattoria aikavälille 1.9.2022-31.5.2023. Työsuhde on päätoiminen, mutta tietyin edellytyksin voi olla mahdollista tehdä töitä myös osa-aikaisena hieman pidempi jakso, kuitenkin enintään 31.12.2023 asti. Hanke on pääasiassa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama.

Katso hakuilmoitus ja hakuohjeet osoitteesta www.ampumaurheiluliitto.fi/liitto/avoimet-tyopaikat/.

Lapua Eurooppa cup: Långström yhdeksäs makuukilpailussa, Viljanen 15:s

300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa cup Tanskan Aarhusissa päättyi miesten makuukilpailuun, jossa suomalaista Sebastian Långström oli parhaana yhdeksäs. Långström ampui 594.

Aarhusissa aiempina päivinä kaksi SE-tulosta tehnyt Aleksi Leppä oli 14:s tuloksella 592. Kilpailun voitti Ranskan Remi Moreno Flores tuloksella 597.

Joukkuekilpailuna ammutussa karsinnassa Leppä oli kuudes tuloksella 597, Långström 18:s (592) ja Juha Rutonen 20:s (591). Kolmikon tulokset toivat Suomelle joukkuepronssin.

Naisten makuukilpailussa Henna Viljanen oli 15:s tuloksella 588.

Ampumaurheiluliitto hakee valmennuksen johtajaa

Suomen Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtajana vuoden 2021 alusta työskennellyt Henna Torpo on irtisanoutunut tehtävästään ja siirtyy uusien haasteiden pariin. Siksi SAL avaa haettavaksi valmennuksen johtajan tehtävän.

Hakuaika valmennuksen johtajan tehtävään on käynnissä ja päättyy 20.7.2022. Uuden valmennuksen johtajan toivotaan aloittavan viimeistään 1.9.2022. Katso hakuilmoitus osoitteesta https://www.ampumaurheiluliitto.fi/liitto/avoimet-tyopaikat/

Henna Torpon viimeinen työpäivä valmennuksen johtajana on 19.8.2022.

Lapua Eurooppa cup: Henna Viljanen 3×20 laukauksen kilpailun kolmas

300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa cup jatkui Aarhusissa suomalaisittain mukavissa tunnelmissa, kun Henna Viljanen ampui 3×20 laukauksen kilpailussa uuden Suomen ennätyksen 583 ja oli kolmas. Miesten vapaakivärin 3×20 laukauksen kilpailussa Aleksi Leppä oli viides (585).

– Tänään oli oikein mukavaa ampua! Ei tarvinnut kyttäillä tuulta, joten pystyin vaan keskittymään hyvään tekemiseen. Olen kokonaisuudessaan tosi tyytyväinen tämän päivän kilpailuun, Viljanen sanoi.

Vapaakiväärillä Riku Koskela oli kymmenes (581), Sebastian Långström 12:s (578) ja Juha Rutonen 15:s (573).

 

Kuva: Aleksi Leppä

Lapua Eurooppa cup: Suomelle joukkuehopeaa, Lepälle jälleen SE

Suomi otti joukkuehopeaa ja Aleksi Leppä ampui jälleen Suomen ennätyksen, kun 300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa cup jatkui vapaakiväärin 3×20 laukauksen kilpailulla. Aarhusissa aiemmin päivällä Leppä oli vakiokiväärillä 3×20 laukauksen kilpailussa neljäs tuloksella 585.

Leppä ampui karsinnassa tuloksen 588. Hopeajoukkueen muista jäsenistä Sebastian Långström oli karsinnan yhdeksäs ja Riku Koskela 11:s.

– Tasasen hyvä veto! Polvelta yks huono laukaus ja pystyn toinen sarja lähti kolmella 9,9:llä. Muuten oli hyvää ammuntaa ja olin siihen tyytyväinen, Leppä sanoi.

Vakiokiväärin 3×20 laukauksen kilpailussa Långström oli kahdeksas 578 ja Koskela 14:s 572. Leppä on ollut Aarhusissa hyvässä vireessä, sillä SE oli Aarhusissa jo kilpailujen toinen edellispäivänä vakiokiväärin karsinnassa tulleen jatkoksi.

– Eilen oli tosi huippu päivä. Tuntui että kaikki kulki ja oli helppo ampua. Oli myös mukava paukutella, kun keli oli niin vakaa, että pystyi vaan keskittymään tekemiseen ja keskelle ampumiseen. Tämä päivä ei ollut kaukana eilisesti ammunnasta, mutta ei ollut ihan yhtä hyvä päivä. Paljon ysejä, jotka oli juuri 10:n ulkopuolella. Hyvää tekemistä ja hyvä tulos mutta ei ihan yhtä huippu kuin eilen.

Lapua Eurooppa cup: Leppä voitti karsinnan SE:llä, Suomi vei joukkuekilpailun

300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa cup alkoi Tanskan Aarhusissa vakiokiväärin 3×20 laukauksen kilpailun henkilökohtaisella karsinnalla ja joukkuekilpailulla. Aleksi Leppä oli karsinnan ykkönen tuloksella 593, joka on myös uusi Suomen ennätys. Suomi voitti joukkuekilpailun kolmikolla Leppä, Riku Koskela ja Sebastian Långström.

Edellinen SE oli 588 ja se oli Lepän, Henri Häkkisen ja Juho Kurjen nimissä.

Koskela oli karsinnan seitsemäs ja Långström kymmenes. Juha Rutonen ampui 567 ja oli karsinnan 18:s.