Kategoria: Liikkuva maali

Heikkilä voitti ja sivusi ennätystään, Vuorimaa ennätykseensä Eskilstunassa

Suomen liikkuvan maalin nelikko teki antoisan kilpailureissun Ruotsin Eskilstunaan. Lauantain kolmen kilpailun jatkoksi sunnuntaina ammuttiin vielä 50 metrin sekajuoksut, joissa Tomi-Pekka Heikkilä sivusi ennätystään ja ensimmäisissä kansainvälisissä kilpailuissaan ampunut Aaro Vuorimaa teki ennätyksensä.

Tomi-Pekka Heikkilä voitti kilpailun tuloksella 396. Heikki Lähdekorpi oli neljäs (391) ja Krister Holmberg kuudes (388). Aaro Vuorimaa oli junioreiden kisan kolmas tuloksella 382.

– Tämä oli oikeastaan vielä pikkuisen parempi päivä kuin eilen, ei tuosta hirveästi enää olisi pystynyt parantamaan. Aika nappipäivä, hyvältä näyttää. Ilmakiväärillä on vielä tekniikan hienosäätöä MM-kisoja ajatellen, olen tehnyt pieniä muutoksia välineisiin, ja niitä täytyy ajaa treenillä sisään, Heikkilä sanoi.

Kilpailureissulla oli tärkeä rooli MM-kisoja kohti mennessä.

– Jos ruotsalaisille pärjää, yleensä pärjää maailmalla aika korkealle, Heikkilä sanoi.

Lapualainen Vuorimaa on harrastanut liikkuvan maalin ammuntaa reilut pari vuotta. Kehitys on ollut nopeaa, sillä hän jäi jo tänä vuonna vain niukasti MM-valintarajasta. Ensimmäisissä kansainvälisissä kilpailuissaan nuorukainen onnistui hyvin.

– Lauantaina vähän jännitti ilmakivääriammunta, mutta karju ei niin paljon jännittänyt. Mukava reissu ensimmäiseksi kerraksi. Onhan tässä kehitytty vuoden aikana aika huimaa tahtia, olen saanut hyvää valmennusta ja neuvoja. Seuraava tavoite on SM-kulta, Vuorimaa tuumi.

Myös liikkuvan maalin joukkueen valmentaja Ville Häyrinen oli tyytyväinen reissun antiin.

– MM-kisoja ajatellen tosi hyvä valmistautuminen. Kaikissa kisoissa taso oli kova, ja meidän urheilijamme pystyivät hyvin ampumaan. Hyvä mieli jäi. Kansainvälisiä kisoja ei kuitenkaan liikaa ole. Ruotsilla on yksi maailman kovimmista liikkuvan maalin joukkueista, joten saamme oikeasti hyvän kisan aikaan, Häyrinen sanoi.

Liikkuvan maalin ampujat suuntaavat seuraavaksi SM-kisoihin, jotka ammutaan Inkoossa 28. –29. heinäkuuta.

(Kuva Ville Häyrinen)

Juttu edellispäivän kisoista

Tomi-Pekka Heikkilä voitti Eskilstunassa

Tomi-Pekka Heikkilä onnistui Suomen liikkuvan maalin joukkueesta parhaiten Ruotsin Eskilstunassa käydyissä kilpailuissa lauantaina. Heikkilä voitti 50 metrin 60 laukauksen kilpailun pistein 592 (297+295).

Heikki Lähdekorpi oli viides ja Krister Holmberg oli kuudes. Aaro Vuorimaa oli junioreissa kolmas. 10 metrin normaalijuoksuissa Lähdekorpi oli toinen pistein 580, Heikkilä kolmas (577) ja Holmberg kuudes (562) sekä Vuorimaa jälleen kolmas (545). 10 metrin sekajuoksuissa Heikkilä oli kolmas, Lähdekorpi neljäs ja Holmberg viides. Vuorimaa oli junioreissa toinen.

– Oli tasaisen hieno päivä tänään. 10 metrin lajeissa on kyllä vielä otettavissa lisää pisteitä, kun saan paria asiaa vielä hiottua ennen Koreaa. 50 metrin kisa olikin varsin varmaa suorittamista ja siihen olen hyvin tyytyväinen. Tästä on kiva jatkaa kohti SM-kisaa ja siitä Koreaan, Heikkilä sanoi.

Kilpailut jatkuvat vielä sunnuntaina.

 

Suomen joukkue MM-kilpailuihin täydentyi: 30 urheilijaa Etelä-Koreaan mitali- ja maapaikkajahtiin

Ampumaurheiluliitto on täydentänyt Suomen joukkuetta Etelä-Korean MM-kilpailuihin, jonne on valittu kaikkiaan 30 urheilijaa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton ISSF:n kaikkien lajien 52. MM-kilpailut järjestetään Etelä-Korean Changwonissa 31.8.–14.9. Etelä-Koreaan oli jo aiemmin nimetty 15 urheiluampujaa, nyt valittiin muun muassa miesten ja poikien skeetiin yhteensä viisi urheilijaa ja liikkuvaan maaliin jo aiemmin valitun Tomi-Pekka Heikkilän lisäksi Heikki Lähdekorpi ja Krister Holmberg.

– MM-joukkue koostuu ampujista, jotka pystyvät sijoittumaan vähintään 16 parhaan joukkoon. Meillä on kaikissa lajeissa mahdollisuus finaalisijoituksiin ja podiumpaikkoihin, valmennuksen johtaja Per-Ole Lindell toteaa tyytyväisenä.

Changwonissa ovat maailmanmestaruuksien lisäksi jaossa ensimmäiset olympiamaapaikat Tokioon 2020. Jaossa on neljä paikkaa jokaisessa henkilökohtaisessa lajissa eli 48 paikkaa. Parikilpailuissa on jaossa paikat kunkin lajin kahdelle parhaalle (ilmakivääri, ilmapistooli, trap).

– Kisat tulevat olemaan erittäin kovatasoisia. Mitaleja odotamme olympialajeista kahta aikuisten mitalia, kahta nuorten mitalia ja kahta joukkuemitalia. Lisäksi liikkuvan maalin joukkueen taso on ollut lupaava, joten yksi henkilökohtainen ja kaksi joukkuemitalia on realistinen tavoite, Lindell sanoi.

– Valinnat ovat meidän kriteerien mukaiset. Kovia urheilijoita jäi ulos koska he eivät saavuttaneet vaadittavaa tasoa. Kausi on lisäksi ollut haastava kovien tuulien takia monessa kisassa, tulostaso on jäänyt alhaiseksi, Lindell lisäsi.

ISSF:n kaikkien lajien MM-kilpailut
31.8. –15.9. Changwon, Etelä-Korea

Suomen joukkue:

Trap 9 urheilijaa

Miehet trap (3)

Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura)
Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys)
Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)

Naiset trap (3)

Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)
Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)
Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille)

Pojat trap (3)

Vili Kopra (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)
Teemu Ruutana (Längelmäen Seudun Ampujat)
Juho Mäkelä (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)

Skeet 5 urheilijaa 

Miehet skeet (3)

Lauri Leskinen (Sibbo Skyttegille)
Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille)
Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura)

Pojat skeet (2)

Eetu Kallioinen, (Ala-Hämeen Ampujat)
Sami Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat)

Kivääri 12 urheilijaa

Naiset kivääri (2)

Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo)
Annika Sihvonen (Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura)

Miehet kivääri (3)

Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat)
Joni Stenström (Raseborgs Skyttar)
Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura)

Tytöt kivääri (3)
Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura)
Henna Viljanen (Kyrkslätt Skytteförening)
Jenna Kuisma (Kyrkslätt Skytteförening)

Pojat kivääri (4)

Cristian Friman (Esbo Skytteförening)

Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening)
Matias Kiuru (Poliisien Ampumaseura)
Jimi Lång (Kankaanpään Ampumaurheilijat)

Kivääri 300m (2)
Juho Kurki, (Kankaanpään Ampumaurheilijat)
Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura)

Pistooli (1) urheilija

Pistooli miehet (1)
Teemu Lahti (Lahden Ampumaseura)

Liikkuva maali (3) urheilijaa

Liikkuva maali miehet (3)
Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64)
Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat)
Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar)

Ampumaurheiluväen Kymppigolf lähestyy

Perinteinen ampujien Kymppigolf järjestetään Messilän MeG kentällä Hollolassa maanantaina 30.7.2018. Kilpailun info on klo 11.00 klubilla ja ensimmäinen lähtö arviolta 11.30.

Ilmoittautumisaika alkaa olla käsillä, joten muistakaahan ilmoittautua mukaan viimeistään 20.7.2018. Ilmoittautumiset kisan isäntänä toimivalle Heikki Keskitalolle, heikki.keskitalo@phnet.fi tai 0500-354029.

Kymppigolfiin voi osallistua, kun on SAL:n jäsenseuran jäsenyys ja golfseuran jäsenyys. Lisäksi tapahtumaan on kutsuttu SAL:n kutsuvieraita.

Kaikkia ilmoittautuneita pyydetään tuomaan mukanaan pieni palkinto. Kisassa palkintoja jaetaan kaikille sen mukaan, kun niitä riittää.

Kisapäivän hinta on 69 euroa sisältäen pelin lisäksi lounaan kisan jälkeen.

Kisapaikan yhteystiedot: Messilä Golf, Messiläntie 240, 15980 MESSILÄ, Caddiemaster: caddiemaster@messilagolf.fi, 040 866 8800.

Puolustusvoimien urheilukoulun uudet hakuajat

Puolustusvoimien urheilukoulun hakuprosessi muuttuu kesän 2018 aikana. Muutos alkaa Urheilukoulun talvilajien III/19 saapumiserästä, jonka hakuaika päättyy 31.8.2018 ja palvelus alkaa huhtikuussa 2019.

Urheilukoulun hakuajat ovat kaksi kertaa vuodessa. Kesälajeihin hakeudutaan helmikuun loppuun mennessä ja talvilajeihin elokuun loppuun mennessä. Urheilija voi osallistua omasta lajistaan riippumatta joko kesälajien tai talvilajien valintakokeisiin. Päätös valinnasta tehdään kyseisen lajin saapumiserän valintamenettelyn aikatauluja noudattaen. Mikäli urheilija ei tule valituksi Urheilukouluun, hänellä on mahdollisuus aloittaa varusmiespalvelus kutsuntojen mukaisessa joukko-osastossa.

Kesälajien IV/18 saapumiserän osalta noudatetaan vielä vanhaa hakuprosessia, jossa hakuaika päättyi 1.6.2018 ja palvelus alkaa lokakuussa 2018.

Uudistettu valintamenettely toteutetaan alla olevan mukaisesti talvilajien III/19 saapumiserästä alkaen:

Kesälajit

  • Haku päättyy helmikuun viimeinen päivä
  • Pääsykokeet järjestetään viikolla 14
  • Valinnat tehdään viikolla 18
  • Päätös valinnoista urheilijoille viikolla 19
  • Palvelus alkaa lokakuussa

Talvilajit

  • Haku päättyy elokuun viimeinen päivä
  • Pääsykokeet järjestetään viikolla 40
  • Valinnat tehdään viikolla 44
  • Päätös valinnoista urheilijoille viikolla 45
  • Palvelus alkaa huhtikuussa

Urheilukouluun hakeudutaan vapaaehtoisesti. Hakeminen tehdään Hakemus erikoisjoukkoihin -lomakkeella, joita on saatavilla aluetoimistoista, Puolustusvoimien verkkosivuilta sekä kutsunnoista. Kaartin jääkärirykmentin, Kainuun prikaatin ja varusmieheksi.fi/erikoisjoukot/urheilukoulu verkkosivuilta löytyy ajanmukaiset tiedot hakuajoista. Naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen Urheilukouluun hakeudutaan normaalin hakuprosessin mukaisesti vuosittain 1. maaliskuuta mennessä.

Tutkimus: Liikunta- ja urheiluseuroilla menee pääosin hyvin

Seurakentän keskeisimpiä trendejä ovat eriytyminen, moninaistuminen, ammattimaistuminen ja kustannustason nousu, selviää tuoreesta tutkimuksesta. Kolmen vuosikymmenen aikana seuratoiminta on monimuotoistunut, laajentunut ja vahvistunut. Myös seurojen asiantuntemus ja osaaminen on kohentunut. (lisää…)

Inkoo GP:n viimeinen päivä

Ruotsin Jesper Nyberg (vas.) ja Andreas Bergström hallitsivat Inkoon kisoja. (Kuva: Ville Häyrinen)

Liikkuvan maalin Inkoo GP:n viimeisenä päivänä ammuttiin villikarjun sekajuoksut. Eilisen voittaja Ruotsin Jesper Nyberg oli tänäänkin paras tuloksellaan 395. Hopealle ampui RS:n Krister Holmberg (394) ja päivän kolmas oli Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi (392). (lisää…)