Kategoria: Pistooli

Asko Terkola jatkaa liittovaltuuston puheenjohtajana

Yhteiskuvassa SAL:n toiminnanjohtaja Anne Lantee, liittovaltuuston varapuheenjohtaja Jarmo Pyyhtiä, lv:n puheenjohtaja Asko Terkola, lv:n varapuheenjohtaja Markus Ahtiainen ja SAL:n puheenjohtaja Vesa Nissinen. (Kuvat: Lassi Palo)

Asko Terkola valittiin jatkamaan Ampumaurheiluliiton liittovaltuuston puheenjohtajana lauantaina Vantaalla pidetyssä kokouksessa.  (lisää…)

Hae ampumaurheilun valtakunnalliseen yläkoululeiritykseen Kisakallion ja Tanhuvaaran Urheiluopistolle

Yläkoululeiri Tanhuvaaran Urheiluopistolla

Ampumaurheilun yläkoululeiritys 2019-20

Ampumaurheilun yläkoululeirityksiä järjestetään kaudella 2019-2020 Kisakallion ja Tanhuvaaran urheiluopistoilla. Suomen Ampumaurheiluliitto suosittelee tavoitteellisesti harjoittelevia ampumaurheilijoita hakemaan mukaan yläkoululeirityksiin. Yläkouluvaihe on tärkeä osa Urheilijan polkua ja kasvua huippu-urheilijaksi.

Yläkoululeiritys on osa Olympiakomitean yläkouluohjelmaa, jonka tarkoituksena on nuorten urheilijoiden tukeminen koulun ja urheilun yhteensovittamisessa. Painopisteenä leiritysjärjestelmässä ovat koulu ja opiskelu, elämäntaidot sekä urheilullinen kehittyminen. Yläkoululeirityksen myötä lahjakkailla nuorilla on matalampi kynnys ja paremmat valmiudet siirtyä myöhemmin urheiluakatemioihin.

Yläkoululeiri Kisakallion Urheiluopistolla

Menneenä lukuvuotena ampumaurheilun yläkoululeirityksessä oli valtakunnallisesti mukana yhteensä 20 nuorta urheilijaa. Ampumaurheilun yläkoululeirityksiin ei ole pääsykoetestejä. Tarvitaan riittävä kilpaurheilullisuus, mutta avainasemassa on urheilijan halu ja motivaatio kehittyä huippu-urheilijaksi. Lisäksi edellytetään perheen sitoutumista koko vuoden leiritysohjelmaan ja leirien väliseen kehitysprojektiin. Kokemukset kokonaisvaltaisesta ja tavoitteellisesta yläkoululeiriohjelmasta ovat olleet hyvin positiivisia niin perheiden, urheilijoiden kuin järjestelytahojenkin näkökulmasta.
Lue lisää kokemuksista Olympiakomitean uutisesta .


Ampumaurheilun yläkoululeiritykset kaudella 2019-2020

Tanhuvaaran yläkoululeiritys
(Etelä-Savon urheiluakatemia)

7.-9. lk ja 2. aste, mukaan valitaan 20 nuorta
Haku 10.5.2019 mennessä
Hakulomake
Infoa Tanhuvaaran yläkoululeirityksestä
Valmentaja:
Marko Leppä

 

Kisakallion yläkoululeiritys
(pääkaupunkiseudun urheiluakatemia ja Turun seudun urheiluakatemia)
valtakunnallinen yläkoululeiri, Ampumaurheiluliiton valmennuskeskus
7.-9. lk, mukaan valitaan 20 nuorta
Haku 29.5.2019 mennessä
Hakulomake
Infoa Kisakallion yläkoululeirityksestä
Valmentaja:
Marko Tanskanen

Esite Kisakallion yläkoululeirityksestä 2019-2020
Esite Kisakallio yläkoululeiritys 2019 2020


Lisätietoja ampumaurheilun yläkoululeirityksestä

Nuoriso- ja koulutuspäällikkö
Timo Rautio, 040 8202300
timo.rautio@ampumaurheiluliitto.fi

 

 

Kehitä seurasi ampumaurheilun Tähtiseuraksi

Miten mukaan ampumaurheilun Tähtiseuraksi?

Seuran kehittäminen on innostavaa tiimityötä. Tähtiseura-ohjelman kehittämispolulle voivat lähteä mukaan kaikki seuratoiminnan kehittämisestä kiinnostuneet ampumaurheiluseurat. Kehittämisen apuvälineenä toimii Ampumaurheiluliiton ja Olympiakomitean kaikille seuroille avoin ja maksuton Tähtiseura-verkkopalvelu. Tervetuloa mukaan kehittämispolulle!

Ensiaskeleet Ampumaurheilun Tähtiseuran kehittämispolun aloittamiseksi

1. Pohtikaa seurassanne kehitystarpeita ja perustakaa 3 – 5 hengen Tähtiseuratiimi, jonka tavoitteena on viedä seuran kehittämispolkua eteenpäin sekä innostaa myös muita mukaan. Hyödyntäkää tiimiharjoitukset-työkalua tiimin muodostamisessa.

2. Valitkaa osa-alue(et), jota haluatte lähteä kehittämään: lapset ja nuoret tai aikuiset. Käsitelkää asia seuran johtokunnassa / hallituksessa, joka tekee päätöksen kehittämispolulle lähtemisestä, valittavista kehityspolun osa-alueista sekä mahdollisesta Tähtimerkin tavoittelusta.

3. Liittykää Tähtiseura-verkkopalveluun. Tutustukaa huolellisesti käyttöönottoon liittyviin ohjeisiin.

  • Verkkopalvelussa voi tässä vaiheessa tehdä lasten ja nuorten sekä aikuisten kehittämispolkua.
  • Tähtiseura-verkkopalvelu toimii osana Suomisport-palvelua. Jos seurallanne on pääkäyttäjä Suomisportissa, toimii hän myös Tähtiseura-verkkopalvelun pääkäyttäjänä ja hyväksyy seuran muut jäsenet palveluun. Tarvittaessa kysy apua Ampumaurheiluliitosta.

4. Tutustukaa kyseisen osa-alueen laatutekijöihin.  Laatutekijät löytyvät myös Tähtiseura-verkkopalvelusta. Tehkää suunnitelma ja aikataulu seuranne kehittämispolulle.

5. Aloittakaa kehittäminen valitsemallanne osa-alueella. Kehittämistä voi tehdä omaan tahtiin palan kerrallaan ja/tai vuorovaikutuksessa liiton tai alueen seurakehittäjän kanssa. Kehittämistyö sisältää itsearviointia. Hyödyntäkää verkkopalvelun työkaluja ja tukimateriaalia. Kysykää tarvittaessa apua Ampumaurheiluliitosta Timo Rautiolta tai liikunnan aluejärjestöjen seurakehittäjiltä.

Tornionseudun Ampujat on ampumaurheilun Tähtiseura niin lapset ja nuoret kuin myös aikuisten liikunnassa.

Mikäli seura haluaa lähteä tavoittelemaan osa-alueen Tähtimerkkiä, edellyttää se kyseisen osa-alueen auditointia.
Tutustu tarkemmin lasten ja nuorten tai aikuisten sisältöihin ja auditointiprosesseihin.

Mitä hyötyä laatuohjelmasta ja Tähtimerkistä on seuralle?

  • Laatuohjelma on seurakehittämisen työväline. Seura saa tukea seuran kehittämiseen, joka mahdollistaa entistä parempaa seuratoimintaa. ​
  • Maksuton verkkopalvelu seurojen kehittämistyön tueksi; tietoa, viestintää, hyviä malleja, koulutusta.​
  • Ohjelmassa mukanaolo kannustaa toiminnan kehittämiseen muuttuvassa yhteiskunnassa sekä helpottaa yhteistyötä ja verkostoitumista seurojen välillä sekä lajiliittojen että aluejärjestöjen kanssa.​
  • Yhteinen vahva Tähtimerkki -brändi tuo esille seuran laadukkaan toiminnan ja antaa seuralle mahdollisuuden tuoda seuran upeita toimintoja laajemmin näkyviksi ja parantaa imagoa​.

Katso Ampumaurheilun nykyiset tähtiseurat tästä.

Tiedustelut
Timo Rautio
timo.rautio@ampumaurheiluliitto.fi
puh. 040 8202300

SM-Tampere: nuoret juhlivat Suomen mestaruuksiaan

N20-sarjan ilmakiväärin finaali alkamassa. (Kuvat: Lassi Palo)

Nuoret olivat tutun käsikirjoituksen mukaisesti pääosassa, kun ilmakiväärin ja -pistoolin SM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Tampereella. Cristian Friman kirjasi tänään nimiinsä jo uransa 54. ja 55. Suomen mestaruudet sekä yhden SE:n. Ella Hakala, 14, teki N20-sarjan ilmapistoolissa finaalin Suomen ennätyksen. Jenna Kuisma voitti N20-sarjan ilmakiväärin. (lisää…)

SM-Tampere: Valittuja kisapaloja

”Vuoden työn palkinto”

Tekstit ja kuvat: Mika Vuolle

SM-viikonloppu on Lars-Christian Schaumanille vuoden työn huipentuma.

Ilma-aseiden SM-kilpailujen kilpailunjohtaja Lars-Christian Schauman voi olla tyytyväinen kilpailujen päästyä vauhtiin.

– Valmisteluissa on takana tavaton urakka. Ne alkoivat vuosi ennen ja tiivistyivät puoli vuotta ennen kilpailuja. Viimeisellä neljänneksellä alkaa sitten jo paniikki, ja viimeinen viikkokin on täynnä kokouksia.

Pirkkahalliin pystytetyissä kilpailuissa ammutaan kolmen päivän aikana yli 850 kilpailusuoritusta, joten väkeä tarvitaan järjestelyihin. Suunnitteluryhmään kuului Schaumanin mukaan kymmenkunta henkilöä ja rakentamisvaiheessa vapaaehtoisten määrä nousi 30-50 henkeen. Kisapäivinä toimitsijoita tarvitaan kolmisenkymmentä.

Schauman on itsekin pistooliampuja, mutta kilpailun johtotehtävien ja siviilikiireiden vuoksi hän jätti tällä kertaa ampumisen väliin.  Johtotehtävistä ja tuttujen tapaamisesta saa riittävästi kisaelämystä niistäkin.

– On palkitsevaa kokea, kun vuoden ponnistelujen jälkeen kaikki sujuu hyvin. Järjestimme edellisen kerran SM-kilpailut NoSA:n ja P-HA:n yhteistyönä kaksi vuotta sitten ja niistä tuli hyvää oppia tämänkertaisiin kisoihin. Eilen jo tuli kiitostakin kisajärjestelyiden onnistumisesta.

Aake Kalliala jännitti katsomossa niin että taju meinasi lähteä

Aake Kalliala jännitti katsomossa hopealle ampuneen suosikkinsa Sebastian Långströmin puolesta miesten ilmakiväärin tiukassa finaalissa.

Miesten ilmakiväärin finaalin aikana näyttelijä Aake Kalliala huokaili katsomossa seuraten kamppailua desimaaleista.

– Herranjestas! Tämä ei ole huonohermoisten leikkiä. Liian jännää touhua seurattavaksi tämän ikäiselle ihmiselle, Kalliala tuumaili finaalin jälkeen.

Itsekin jonkin verran kiväärillä ampunut Kalliala tietää, ettei osuminen ole helppoa. Hän on tutustunut huippuampujiin Juha Hirven välityksellä, kun Hirvi on tuonut valmennettaviaan Kallialan Korpikorsulle Kainuuseen. Nyt hän oli päättänyt lähteä seuraamaan SM-kilpailuja Tampereelle ja ihasteli kuinka jännittävää puuhaa ampumaurheilu voi parhaimmillaan olla.

 

Alexandra Rosenlew ennätyskunnossa

Kaksinkertainen SE-ampuja Alexandra Rosenlew oli varma kovasta kunnostaan jo kisojen alla.

Kankaanpään Ampumaurheilijoita edustava Alexandra Rosenlew aloitti ilma-aseiden SM-kilpailut vahvasti. Perjantaina Rosenlew ampui N16-sarjan ilmakiväärin makuuammunnan uuden Suomen ennätyksen 419,3 ja lauantaina ennätystahti jatkui saman sarjan ilmakiväärin kolmiasentokilpailun uudella SE-tuloksella 594, joka oli samalla kaikki sarjat huomioiden koko päivän paras asentokilpailun tulos.

– Oli jo etukäteen tunne, että tänä viikonloppuna tulee hyviä osumia. Kuukausi sitten tulokset olivat vielä huonoja, mutta nyt ne ovat nousseet ja harjoitukset ovat sujuneet, Alexandra Rosenlew kertoi.

Neljä vuotta sitten ampumakoulussa Nokialla aloittanut Rosenlew tykästyi ampumiseen niin paljon, että siitä tuli aktiiviharrastus. Hän harjoittelee kolme kertaa viikossa. Vahvan tuloskunnon takana ovat huippuvalmentajat Juho Kurki ja Jorma Kiiski, joiden hyvän yhteistyön ansiosta nuori nainen on kehittynyt huimasti ampujana.

Tulevaisuuden tavoitteet ovat selvät lyhyemmällä ja pidemmällä aikavälillä.

– Sunnuntaina tavoitteeni on voittaa N16-sarjan ilmakivääri ja ampua 410 pistettä. Tähtäimessä on päästä jonakin päivänä maajoukkueeseen ja kilpailemaan isoihin kisoihin ulkomaille, Rosenlew ilmoitti.

 

Sari Hietanen on ammunnan moniottelija

Sari Hietanen nauttii ampumisesta, oli laji mikä tahansa.

Sari Hietanen Ähtärin Seudun Ampujista urakoi lauantaina Tampereen ilma-aseiden SM-kisoissa kaksi lajia, naisten ilmapistoolin ja ilmakiväärin.

– Pistoolissa jännitti, sillä sitä ammuin ensimmäistä kertaa SM-kilpailuissa. Kivääri sujui paremmin, koska lähdin ampumaan omaksi ilokseni ilman sen kummempia menestystavoitteita.

Vuosi sitten Lohjalla Hietanen ampui ilmakivääriä sekä ilmakiväärin makuukilpailun. Hän tunnustaa olevansa ampumaharrastuksen moniottelija. Viime kesänä hän kokeili kaikkia ruutipistoolilajeja ja luodikkoa. Kiväärin ja pistoolin lisäksi hän harrastaa myös hirvenjuoksua ja haulikolla kiekkoammuntaa. Syksyisin Hietasen voi löytää sorsametsältäkin.

Lapsena ampumista kokeillut Sari Hietanen sai muutama vuosi sitten kipinän ja etsi Ähtäristä ampumaseuran. Alkuun hän pääsi seuran aseilla ja muutaman vuoden harrastuksen jälkeen lajivalikoima jatkaa paisumistaan.

– Kaikkea pitää kokeilla. Ammunta on hyvää vastapainoa hektiselle elämälle. Sitten kun lapset ovat isoja, en varmaan muuta teekään kuin ammun, Hietanen nauraa.

SM-Tampere: Aleksi Leppä, Marianne Palo, Kai Jahnsson ja Reetta Lustig juhlivat Suomen mestaruuksiaan

PAS:lla oli hieno päivä tänään! Kai Jahnsson (vas.), Reetta Lustig, Aleksi Pirttimäki ja Atrjom Frojan tuulettavat mitaliensa kunniaksi. (Kuvat: Lassi Palo)

Aleksi Leppä ja Marianne Palo juhlivat Ilmakiväärin Suomen mestaruuksiaan ja ilmapistoolissa kultamitalit jaettiin Kai Jahnssonille ja Reetta Lustigille, kun ilma-aseiden SM-kilpailut jatkuivat lauantaina Tampereella. (lisää…)